marți, 31 iulie 2012

Trăiască diacriticele și oamenii frumoși!


Cum să nu iubești Stabucks Victoriei?

episodul 1(acum 1 lună):
Am mers cu Radu Tudoroiu să punem țara la cale.
După ce mi-am luat băutura (grande capucinno almond - ceea ce comand de obicei indiferent de anotimp), m-am dus să îmi pun scorțișoară.
Purtam o cămașă-rochie nou-nouță albă de la LaChatterie și eram hiper-atentă să nu cumva să vărs cafea pe mine. Am mers încet până la barul de condimente. NU am alunecat deși aveam niște platforme imense.

Am scos capacul și nici acum nu știu cum am vărsat toată cafeaua peste șervețele, scorțișoară, bar, podea. Am rămas ca o statuie, cu portofelul căzut pe bar holbându-mă la propria-mi cămașă. Fetele de la cafea strigau spre mine: Ia portofelul de acolo, ia-ți portofelul.
...dar eu eram axată să nu pătez cămașa și repetam obsesiv:
E prima dată când pun cămașa asta pe mine, nu pot să cred. Am fost atentă TOATĂ ziua. E prima dată...
Nu numai că personalul s-a amuzat, dar au mai făcut și glume pe seama întâmplării. Și mi-au făcut o altă băutură identică, deși fusese vina mea; nu mai zic de haosul de pe jos.

episodul 2(acum):
Mi-era super poftă de capucinno cu sirop de migdale. Așa că tot drumul mi-am repetat în gând că îmi iau cel mai mare pahar. Iar când am ajuns la casă am spus TALL.  (cel mai mic)
Plătesc, apoi mă uit la pahare și văd VENTI(cel mai mare). Întreb dacă se mai poate face ceva. Tipa schimbă paharul și comanda și nu mă lasă să mai plătesc. Zice: Lasă așa, suntem ok!
Mă uit la ea, scot o hârtie de 5 lei și îi zic: Păi și diferența de bani?
Ea: Nu e nicio diferență, lasă așa - am rezolvat.





Și acum sunt aici la Starbucks, scriu pe laptop și am un zâmbet imens pe toată fața.
Oamenii ăștia chiar știu ce fac.

(iar aici mă refer STRICT la Starbucksul de la Victoriei..pentru că am avut niște experiențe traumatizante în mod repetat la Starbucks-ul din Plaza.)

9 comentarii:

Armi spunea...

Nice. Am avut si eu o experienta asemanatoare acu' vreo 4 ani. Eram in Iulius Mall Cluj si am luat un meniu de la KFC. Am facut un pas la stanga si mi-a cazut sucul pe jos. N-a mai ramas niciun strop. Mi-am pus tava pe o masa si m-am intors sa-mi iau alt suc. Era o tipa draguta acolo, mi-a dar un suc nou si mi-a zis ca e din partea casei, zambind...

Anonim spunea...

Mereu cand merg la Starbucks Victoriei ma uit dupa tine, pur si simplu mi se pare firesc sa ne intalnim acolo :)))

Anonim spunea...

ar trebui sa scrii mai des ,nu numai despre evenimente ciudate etc si despre lucruri obisnuite ,de zi cu zi ,ce faci in ziua aia etc

Unknown spunea...

si cei de la Starbucks Cluj sunt foarte amabili :)

Cristina Voinea spunea...

Foarte dragut! Si mie mi se intampla chestii de genul numai la Starbucks-ul de acolo.:))

bbjhhrugs spunea...

Astazi mie pe la ora 2 mi-a venit un gipsalau cu ochi verzi sau albastrii - dreaku sa il ia, la bloc sunand insistent la soneria apartamentului. Nu as fi deschis usa dar uitandu-ma pe vizor am vazut fata dintr-o parte si am crezut ca sunt baietii de la rcs-rds cu internetul. Si ce sa vezi.
Am inceput omu' sa ma abordeze intr-un stil umil, classic si umilitor de jalnic in care pretindea ca i-a murit cineva si nu are bani de inmormantare, vrea sa stranga niste bani, facand cheta de la fiecare si mi-a aratat omul ceva bani in mana chipurile stransi de el pentru a ingropa mortul. Cititnd blogul acesta mi-am adus aminte de voi si m-am gandit la faza asta. I-am raspuns ca pretext ca sunt chirias venit in vizita si sa vorbesc cu propietarul sa il informez pe el. Cand sa inchid usa ca sa scap de el a insistat intr-un mod nesimtit ca nu conteaza persoana care da niste bani si pot sa donez in calitate de orice ca nu are de a face cu cea ce fac sau sunt eu, important era sa contribui financiar. Iar eu am insistat fortat ca tre sa vb. cu patronul sa ii cer acordul ca sa il informez. Si am inchis usa repede, iar omul cred ca m-a asteptat ceva pana a vazut ca nu dau nici un semnal de feedback. Acum nu stiu daca a vb omu' serios dar nu vroiam sa cotizez la o inmormantare care nu-mi apartine. Asa ca aveti mare grija de cine va vine pe la usi, uitati-va bine pa vizor! Mai nou ca pretext asa se procedeaza. Colectori financiar ambulanti cu scopuri funebre door to door (pe la fiecare usa). Urati-le "CONDOLEANTE!" si inchideti usa.Asitia gasesc tot felul de metode si creaza diverse strategii sa va acapareze la buzunar. Asa este de cand e lumea - Taxa pe mila! Asa ca mare ATENTIE!

bbjhhrugs spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Aveți nevoie de un împrumut? Contactați-ne acum cu suma, durata, numărul de telefon Email: milanfinancialcompanies@yahoo.com

Isabella spunea...

Sunt atât de încântat că ruptura mea a fost restaurată, fostul meu soț sa întors după ce mi-a lăsat pe mine și pe cei doi pentru o altă femeie. am fost atât de fericit că l-am întâlnit pe Dr .james oyi Bloguri https://supremespellcast.blogspot.com cum îi ajută pe mulți oameni să aducă acolo Lover înapoi, așa că îl contactez pentru a mă ajuta și pe mine. așa mi-a ajutat dr. james oyi să-mi aduc soțul înapoi .. O mare mulțumire pentru tine Dr.James pentru că nu m-am gândit niciodată că ex-soțul meu se va întoarce la mine atât de repede cu vraja ta. Esti cel mai bun si cel mai mare din lume. dacă sunteți aici și aveți nevoie de Ex Lover înapoi sau soțul dvs. sa mutat la o altă femeie, nu mai plângeți, contactați acum acest vrăjitor puternic. Iată contactul lui: drjamesoyi@gmail.com sau ce poate face / apela pe + 2348026905065 / + 2347053955948