luni, 18 iunie 2012

Chiar a fost teapa?


Sambata.16 iunie~20:20. Ma duc la Street Delivery. Nu gasesc loc de parcare.
Pana la urma o las in spatele Ateneului. In timp ce fac ultimele manevre, o tipa slaba, inalta si putin cocosata vine la mine la geamul masinii si blamajeste ceva intr-o engleza cu accent frantuzesc.

Ies din masina, fericita ca pot sa imi exersez franceza: Are you French?
Ea cu o voce lesinata: No, no.
Eu (confuza): Are you sure? Where are you from?
Ea: Slovenia.

Ma duc in fata masinii sa vad ce vrea de la mine.
Cu ochii in lacrimi si mana tremurata imi spune ca e terminata, ca nu stie ce sa mai faca. Ca a fost jefuita si trebuie sa ajunga la un workshop de psihologie la Iasi. Ca i-au furat tot: bani, carti de credit, portofel, in timp ce isi injecta insulina – si isi ridica bluza, imi arata intepaturile.

Ma uit la figura ei sa imi dau seama daca vorbeste serios. Dar pare terminata pe bune: cocosata, gatuita, arata de parca a plans, cu ochii mari si fata palida.

Imi spune ca e din Slovenia, ca la ea la ambasada e inchis, ca umbla pe strazi si ca nimeni nu o crede. Ca toti oamenii de pana acum i-au intors spatele si nici macar nu au ascultat-o, ca nu mai are nicio solutie, ca ii este super rusine ca umbla asa ca o cersetoare, dar ca are nevoie de 30 de euro ca sa ajunga la Iasi, sa plateasca nu stiu ce taxa.

Ca imi va returna banii imediat a doua zi, ca restul colegilor ei vor ajunge cu avionul, dar ca pana atunci ea trebuie sa plateasca acesti bani; e rusinata; isi cere scuze; e terminata; are palpitatii; nimeni nu o crede; imi multumeste ca m-am oprit sa vorbesc cu ea.

Ma uit atent la ea, o analizez sa ma prind daca minte sau nu.
Nu da niciun semn ca nu ar fi sincera, plus ca engleza ei nu suna a romana. Are un accent frantuzesc, am mai zis asta. De obicei romanii vorbesc engleza mai ruseste.
Ma uit la fata ei – nu pare romanca.

Ma gandesc ca si mie mi se intampla chestii incredibile si de multe ori oamenii nu ma cred, ma gandesc ca daca as fi intr-o tara si mi s-ar intampla asta probabil nu mi-ar da nimeni de pe strada bani. Ma gandesc ca are nevoie de ajutor. Si ma mai gandesc ca daca intr-adevar toata povestea e adevarata si eu nu o ajut – cine o sa o ajute? Ce o sa faca?

Asa ca scot portofelul si ii dau 100 ron.
Ca sa ma conving inca o data ca nu e o escrocherie, ii propun sa facem o poza impreuna. E de acord fara sa ezite – asta imi intareste ideea ca povestea e adevarata.



Continua sa imi povesteasca de Iasi, de psihologie, despre oamenii care nu o crezusera.

Aduc din torpedo un cd cu Dekadens si i-l fac cadou. Imi spune ca o sa il asculte cu drag, ca am salvat-o si ca GOD BLESS YOU – de mai multe ori.
Ii las numarul meu de telefon si numele ca sa imi trimita banii prin Western Union. Zice ca ma va suna urmatoarea zi intre 10-12.

Inainte sa plece imi aduc aminte ca imi spusese 30 de euro, iar eu ii dadusem 100 ron.  O intreb daca mai are vreun ban sa completeze. Spune nu. Asa ca mai scot inca 30 de lei si ii dau. Imi multumeste, zice iar God Bless You si imi spune ca imi va trimite banii in euro.

Imi scrie in agenda numele ei. Mi se pare ca suna cam dubios si ca are cam multe punctisoare, dar in fond – ce stiam eu despre Slovenia? Am fost o data, 1 zi, in Ljubljana si asta a fost tot.



Ne uram de bine, aproape ca ne luam in brate si pornesc spre Street Delivery fericita si implinita ca am ajutat un om. Radiam, pur si simplu. Ma intalnesc cu prietenii, le zic ce am patit, le arat poza cu tipa.

Liviu imi zice: NU pot sa cred!! Tipa asta umbla acum un an pe 1 mai si zicea ca e din Moldova si ca a fost jefuita!
Eu: Nu se poate sa fie aceeasi tipa, poate doar seamana..
Liviu: Iti zic sigur: EA E! Are o fata inconfundabila! S-a tinut dupa mine juma’ de drum – i-am zis ca nu am bani si tot insista: sa mergem la bancomat, sa mergem la bancomat.

Asta mi-a cam stricat karma. Toata seara am analizat limbajul ei verbal si nonverbal si tot nu am gasit semne ca ar fi mintit.
Am asteptat pana duminica, zisese ca ma suna intre 10-12. Nimic!
A trecut seara. S-a facut luni.
Tot nimic.

Si ma obsedeaza care a fost SENSUL acestei pacaleli - escrocherii pentru ca (din pacate?) la mine functioneaza principiul ala cu "everything happens for a reason". 

591 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 400 din 591   Mai noi›   Cele mai noi»
Unknown spunea...

hmm, pai din ce am citit pe aici , tipa e de ceva timp pe acest sistem de escrocherie, inseamna ca face ceva banutzi din moment ce merge in continuare la fel. daca agata 10 persoane pe zi in Bucurest sunt cca 2000000 mai are destul de multe persoane de acostat :D spor la treaba si la bani

Creatrixa spunea...

nu as fi crezut.o. cand ramai fara bani si fara acte te duci la politze unde faci plangere si te trimit aia in slovenia sa iti faci actele- nu iti mai arde tie de workshop la iasi. plus cu 30 de ron abia ajungi pana acolo de unde sa mai platesti taxa si oricum numa de workshop nu iti arde cand esti in curu gol prin alta tzara. cred k tipa era o junkie.

Anonim spunea...

Eu am fost pacalita in tren spre Ploiesti anul trecut de un tanar care spunea ca i-a fost furat bagajul la brasov. Tot asa era dependent de insulina si avea nevoie de 70 lei ca sa isi cumpere. Gresala mea si tuturor care vrem sa facem bine.

Anonim spunea...

nu tre sa va ingrijorati de momentu' in care ramaneti intr-o tara straina fara bani. Va duceti la consulat, si ei va imprumuta fara dobanda, chiar va si cumpara biletul de avion.

Anonim spunea...

Nu poate fi catalogat ce ti-a facut mai rau decit cersatorie... E un fel de "Dati-mi si mie bani de-o paine" pentru intelectuali. Excrocherie era daca iti vindea ceva "fals" sau fara valoare. Daca se intilneste cineva cu ea si o ia la bataie, daca vine politia, ea va primi o amenda pt cersatorie si agresorul... Well depinde cit de tare a agresat-o, sigur mai rau decit amenda aia.

Pentru cine-si face griji de ce-o sa pateasca daca e furat cu totul intr-o tzara straina... Try walking into a police station... Sigur o sa va lase macar sa dati un telefon in tzara. Eu nu m-as apuca ever sa ceri bani pe strada ca as arata ca un cersetor :)

E doar o tzeapa.

Anonim spunea...

Pe mine m-a acostat langa Carrefour orhideea miercurea trecuta tot cu un text despre ambasada si acte furate.
Nu i-am dat bani, dar ma bucur sa aflu adevarul despre ea. Merci pentru articol.

Catalin Stelian spunea...

o stiu pe panarama asta...era si la izvor!!! :))
si eu i-am dat 20 de lei ..dar avea acelasi text! :))

Dana spunea...

Gest frumos, cauza falsa :(
Codul penal are art. 326 Cersetoria care spune: fapta persoanei care, avand capacitatea de a munci, apeleaza in mod repetat la mila publicului, cerand ajutor material, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 ani. Imi pare rau ca nu exista o forma agravata a acestei infractiuni, deoarece sumele primite pana acum au fost foarte mari.
daca iesiti la vanatoare, nu uitati sa sesizati politia, eventual puteti sa o filmati...

Anonim spunea...

De obicei ii miros pe tepari. Dar eram asa fericit, extrem de fericit, incat i-am dat si eu bani. Tot 100 RON.

Pe Calea Victoriei, pe la Moxa.

Daca cineva vrea sa faca plangere, fara nicio ezitare depun si eu marturie. N-am timp, ca as face eu, dar nu merita nici macar o ora din viata mea.

ics spunea...

si eu am intalnit-o in piata lahovari, acum o luna si jumatate, cu aceeasi poveste, intr-adevar nu dadea semne ca ar minti... mi se pare frumos ca ai avut atata incredere, cred ca sensul intamplarii il gasesti tu pana la urma :) de exemplu, chiar m-am intrebat dupa aceea daca s-a descurcat cu cei 10 lei pe care i i-am dat (sa dea telefon/sa-si ia mancare etc.), si e bine de stiut ca da :)) e mai bine, cred, ca totusi nu a patit nimeni toate acele rele pe care le-a povestit dansa.

Anonim spunea...

Eu am avut placerea sa o intalnesc pe individa asta chiar azi, in zona Barbu Vacarescu. Nu aveam la mine decat un bon de masa si 10 RON. Stiu ca a fost o reactie tampita de a-i da crezare, dar sincer, nu am vazut actrita mai buna. M-a abordat cu povestea atelierului de la iasi, a dozei de insulina de care are nevoie, plangea intr-un fel asa de verosimil... Iar acum nu isi mai arata bratul ci burta, cu niste semne acolo unde spunea ca a primit injectiile..Ma gandeam ca daca as fi singura intr-o tara straina in care nimeni nu e dispus sa ma ajute mi-ar fi foarte greu, as fi speriata etc.

Intr-un fel am platit pentru o reprezentatie teatrala si o lectie brici.

Nu inseamna ca nu o sa vreau sa mai ajut pe nimeni niciodata, dar o sa iau aminte pe viitor.

Anonim spunea...

Mi se face mila cand ma gandesc la acei oameni care totusi patesc lucruri de genul asta si din cauza unor muritori de foame care nu au la ce sa apeleze decat la pacaleli si tepi, ajungi sa-ti pierzi increderea si in aceia care spun adevarul.

Anonim spunea...

si eu m-am intalnit cu ea pe la politehnica. Tot asa intr-o engleza ciudatica, nu avea accent de romanca desi vorbea o engleza corect gramatical. Imi spune ca nu are bani ce motorina ca trebuie sa ajunga la constanta la un seminar de psihologie. Imi arata semnele alea ale ei de insula :)) si imi arata ca are si in geanta ultima chestie de insulina cu ea, un flacon pe care scria in nu stiu ce limba :)) imi arata si buletinul cum ca ar fi din habar nu am ce tara!!!! Era poza ei, dar nu era nume de romanca!!! si s-a tot tinut de mine si na, i-am dat 10 lei, dar ma intreaba daca n-am mai mult ca ii trebuie bani si de motorina si de insulina si nu aveam. Cert e ca e fooooarte credibila!

Anonim spunea...

asa e, umbla si un tip din state, care a intrat in banca in care lucrez sa imi spuna ca ambasada e inchisa si i-au furat banii....vorbea o engleza impecabila...si un altul, roman neaos de la maramu, care citez: doamna director, m-am imbatat ca porcu si nu am bani sa plec la maramures..... incredibil...nu gresesc ei, ci noi, care de mila,,,,le dam ...oricum pacatul lor, dar tot un fel de furt e

Anonim spunea...

"everything happens for a reason"... se poate.
Ai spus "Tatal nostru" in fiecare seara inainte de culcare ? Daca ai ratat vreo sesiune, case solved.

deea spunea...

andreea, eu cred ca ti s-a intamplat tocmai ca sa ai ocazia SA II FACI POZA, sa o cunoasca si restul care nu au intalnit-o, si impreuna sa o facem CELEBRA pe facebook si alte retele de socializare:) poate se sesizeaza cine trebuie, there is always a way to make things right;)have fun and remember good stuff comes to those who wish it, asa ca stay positive si nu te lasa afectata de cine nu merita.

Gina Mateescu spunea...

eu am patit-o acum un an si jumatate cu un tip, la statia de metrou, de la Gara de Nord...statea langa mine pe scaun si tot "vorbea" cu un asa zis prieten la telefon, ca venea de la Timisoara, ca avea la el bagajele cu laptop-ul, insulina si toti banii de care dispunea si ca a fost jefuit...ca trebuia sa-si faca insulina si nu avea cu ce sa mearga la spital sa o cumpere,ca nu-l crede nimeni acolo daca spune ca a fost jefuit, etc...eu, fraiera, am pus botu', cum zice romanu'...si i-am dat tot ce aveam in portofel...a zis ca ma suna sa-mi trimita banii, ca o sa vina ai lui de la Timisoara, mi-a luat nr. de telefon...ioc...dus a fost...dupa vreo 4 luni am dat de el la statia de metrou Grigorescu...l-am intrebat cum s-a descurcat atunci, dupa ce a fost "jefuit", cu tonul de rigoare...s-a facut ca ploua...ca nu-si mai aminteste...il cred si eu...ca nu mai tinea minte pe cati i-a fraierit...deci, tineti minte...vorba neaosa romaneasca..."facerea de bine e f...tere de mama"!!!

Anonim spunea...

Eu am vaga banuiala ca este aceasta tipa: http://www.antena3.ro/romania/viata-de-scena-la-schimb-pentru-droguri-61436.html

Articolul este scris in 2009, de aceea in poze apare un pic altfel. Totusi, uitati-va la trasaturi.

siona spunea...

Tipa este intr-adevar extrem de credibila, asa ca nu e greu sa-i cazi in plasa. Eu am intalnit-o langa Herastrau, pe la inceputul anului. I-am tot analizat mimica si chiar ma gandeam ca daca minte, cu siguranta nu are toti piticii acasa. Totusi, nu se lega ceva in povestea cu ambasada..ba ca e inchisa, ba ca nu au ce sa-i faca.. In fine, ea e smechera, o intorcea imediat ca si cum nu as fi inteles eu bine engleza ei dintr-o data putin stricata, sau nu s-ar fi exprimat ea corect din cauza oboselii si a zapacelii. Cert e ca nu aveam niciun chior, asa ca nu i-am dat bani, dar ulterior ma tot gandeam ce m-as fi facut daca povestea ei mi s-ar fi intamplat mie si... ca poate nu am avut eu suflet. :-P

Ioana Despan spunea...

220 comentarii, share-uri peste share-uri...I'd say that's a good reason for this thing to happen! :)

Iancu Andreea spunea...

Eu zic ca ai facut o fapta buna, tocmai ai salvat o gramada de oameni de la teapa. Pacat ca escrocii astia ne fac sa nu mai avem incredere in nimeni altcineva. Mergeam spre facultate si un om mai batran mi-a cerut bani povestindu-mi ca nu avea sa-si cumpere bilet. Nu aveam nici un ban la mine, dar i-am dat cele 2 nectarine pe care le aveam la pachet. Mi-a multumit cu o fata induiosatoare, spunandu-mi ca mai greu se gasesc oameni cu inima buna. Nu stiu daca povestea lui era inca o gogoasa vanduta, dar am ramas cu inima impacata. Nu asculta comentariile rautacioase, gandeste-te ca noi inca mai avem speranta in lumea asta.

Adrian spunea...

sper ca nu va suparati pe mine dar politia nu poate sa faca nimic, banii au fost dati de buna voie, nu au fost furati. Morala este una simpla: nu mai dati bani cersatorilor, decat cei care chiar sunt intr-o situatie dificila. Aia se vad de la o posta. o tipa imbracata bine care spune ceva despre o ambasada si ca VIN PRIETENII MAI TARZIU cu avionul e teapa clar. De ce ar veni mai intai ea si dup-aia TOTI ceilalti? Hai sa fim seriosi!

Este invatatura de minte asta!

Anonim spunea...

Ieri dimineata m-am intalnit si eu cu aceasta d-soara disperata..undeva pe Bd. Unirii. Mi-a zis ca e din Moldova si are nevoie de 10 euro sa-si puna benzina. Acum ca citesc aceste comentarii ma bucur ca n-am ajutat-o.

Anonim spunea...

Cu aceeasi poveste m-a abordat si pe mine pe Ion Mihalache in martie 2012 in timp ce eram in masina si asteptam pe cineva ... am ascultat-o, dar nu i-am dat nimic, mi s-a parut ceva suspect la ea ... a plecat nervoasa si cu lacrimi in ochi, mi-a fost mila de ea (isi juca prea bine rolul) ...

Anonim spunea...

In marea de comentarii nu stiu daca vei mai apuca sa il citesti si pe al meu. nu stiu daca a fost teapa si sincer nu ma intereseaza. karma este a ta, nu a altuia. iar daca tu ai facut ceva bun, e pt tine, nu pt altul. indiferent daca ai fost pacalita sau nu, atata timp cat ai facut un gest sincer, este de apreciat si sunt convins ca regula de "what goes around comes around" ti se va aplica. mie mi s-a intamplat asta de nenumarate ori, asa ca nu ezit sa ajut atunci cand pot, intrucat stiu ca si eu am fost ajutat la randul meu. e drept, ma feresc mereu sa dau bani, dar indiferent. eu personal te felicit ca ai dat dovada de omenie, si imi pare sincer rau ca increderea ti-a fost inselata. data viitoare cand se va ivi ocazia se faci un bine vei fi tentata sa refuzi, sfatul meu este sa fii in continuare om (dar mai atent cu banii bineinteles :)) ). multumesc pt. ca existi si imi dai speranta ca mai suntem si oameni nu doar schelete ambulante prin lumea asta!

Andreea Verde spunea...

Sa stiti ca citesc toate comentariile. Dureaza ceva sa trec prin toate si chiar daca nu va raspund individual, multumesc mult pentru feedback, ganduri, vorbe, incurajari, injuraturi :)

Anonim spunea...

am patit-o in iarna la Lujerului o poveste asemanatoare ca oamenii sunt rai si ca nimeni nu o ajuta si e inchis la banca si nu are card si are nevoie de medicamente si hotel si ca a auzit ca romanii sunt rai dar nu se astepta la asa ceva nu i-am daat nimic nu aveam nici o garantie ca o sa ii primesc

Anonim spunea...

Arata prea bine la fata pentru a fi dependenta de droguri. Cred ca a intrat intr-o sfera mai inalta, nu controleaza ea sistemul asta si cu banii obtinuti face altceva :-?
Vreau sa stiu mai multe despre ea !

Dienuca spunea...

In zona Timpuri Noi, prin ianuarie. Era galagie, vorbea incet si tremurat, ma grabeam si n-am inteles prea bine ce vroia. Ceva de furt, ambasada, ca trebuie sa ajunga nu stiu unde. Cu baiatul "de la Brasov" m-am intalnit acum vreo doi ani pe Magheru. Le-am dat 10, respectiv 6 lei. Sa le stea in gat.
Subiectul e bun de reportaj la stiri, dar si la politie ar trebui reclamata. Suntem mai mult decat suficienti sa dam cu subsemnatul.

Oana spunea...

Mai 2012 in Herastrau stateam pe o banca langa locul de joaca pentru copiii. Se aseaza langa mine o mamica cu un copil cam de 7-8 ani desi toate bancile erau libere si din una in alta cum vorbesc mamele incepe sa imi spuna ca al ei are epilepsie si acum a facut si puroi pe creier, ca de trei luni il are in spital si trebuie operat dar nu a avut bani sa plateasca anestezia si l-a luat acasa tocmai azi de ziua lui si nu are decat 10 lei sa ajunga acasa la Ploiesti, ca nu a pregatit nimic pentru el ca nu are cu ce, etc, clar nu am crezut o iota din ce spunea. Copilul era tare simpatic, langa noi era o taraba cu carti, i-am spus ca daca e ziua lui sa isi aleaga ce vrea de acolo si le platesc eu, si-a luat Capra cu trei iezi si Singur pe lume. La plecare era super incantat de ele, a dat sa plece si la un moment dat s-a intors din drum si m-a imbratisat, m-a impresionat super tare micutul si sunt sigura ca povestea a fost o scena din Filantropica.....

Anonim spunea...

eu am patit cu un tip in gara de la Constanta care trebuia sa ajunga musai la Iasi. l-am pus sa-si cumpere bilet si diferenta am pus-o eu...am pus vreo 20 de lei. si cand m-am urcat in tren din vorba in vorba cu un nene acesta mi-a spus ca l-a vazut de 1 luna in gara.

Sensul intamplarii tale? NU MAI DA BANI LA NIMENI! trb sa suni la 112 !

ionut spunea...

Aceeasi femeie, acum 1 an, a intrat duminica la sfarsitul slujbei cu placa Slocenia, masina sparta si Iasi. Am vazut ca minte, dar i-am dat cativa lei. Am plecat din Biserica in aceeasi directie, si am vazut cum oprea alti trecatori pe strada. Am oprit o masina de politie si le-am spus povestea. Au oprit-o, au legitimat-o, era din Bucuresti si le-a zis ca o hartuiam pe strada. Politistii au inteles si au lasat-o sa plece. Sint sigur ca o stiau dar o lasa libera, oricum un judecator o va lasa sa plece, nu e in facultatile mintale datorita drogurilor. Acum o luna am revazut-o in metrou, mai bine imbracata si curata. Ea traieste bine din fraierii din Bucuresti. Ca si politicienii carevin cu alte povesti si ne determina sa-i votam. Astia sunt mai rai. Mare atentie la cersetorii imbracati bine si cu povesti complicate. Mai bine dati banutii unui batran, macar el are nevoie de bani...

Anonim spunea...

Stiti care e faza? Stiti ce pierde TOATA lumea din vedere? Ca fata asta cu blogul (nici nu o cunosc), a facut o FAPTA BUNA! Un gest de apreciat! Ca e teapa sau nu, chiar NU are nicio o importanta. Bravo!

Unknown spunea...

Si eu am patit-o recent pe Calea Floreasca. Curios ca am cam urmat aceeasi pasi...am facut schimb de emailuri iar apoi i-am cerut sa faca o poza cu mine. I-am spus in fata ca banuiesc ca e o teapa. I-am lasat emailul meu doar ca sa stiu ca e ok si sa ma conving daca am ajutat intradevar sau am fost inselat. 150 de lei m-a costat "piesa" de teatru :). Cam scump dar nu de multe ori ai ocazia sa urci pe "scena". Aceeasi tipa si la mine in poza - http://tinypic.com/r/t7fr5s/6

ionut spunea...

Revin cu o adaugire. Fata asta este intr-un fel emblematica pentru o categorie de tineri din ce in ce mai mare din tara noastra, aparuta in "democratia" de dupa 1989 cand ne-am deschis granitele pentru toate relele- drogatii. Drogurile sunt introduse in tara sub protectia mafiei si cu colaborarea politiei si securitatii. Scopul este sa subrezeasca tineretul acestui popor cu droguri, alcool si sex. Au reusit. Ca fata asta sunt sute de tineri in Bucuresti, cu alt modus operandi, isi lasa parintii fara bani, sau rudele si prietenii. Am cunoscut cazuri reale. Sa ne rugam pentru tinerii acestia nefericiti, ca nu stiu ce fac.

DARROM spunea...

Am cititi textul, am vazut fotografia. Incearca sa te uiti la gura ei. Transmite ceva de genul: "Te-am facut si vreau sa scap de tine cat mai curand". Un om aflat la anaghie are INTOTDEAUNA colturile gurii lasate mai mult sau mai putin in jos. Este machiata usor cu o nuanta de roz care sa amplifice imaginea de "plansa". Aia nu sunt ochi plansi. Sprincenele sunt relaxate. In cazul disperarii ei ar fi trebuit sa fie adunate catre interior si implicit cateva riduri intre ele...asta daca nu-si injecta si ceva BOTOX. Fata ei este "luminoasa"... o persoana care se injecteaza are ochii tulburi si o expresie confuza...
Daca as sta sa analizez fotografia picsel cu picsel cred ca as putea "ghici" si cate avorturi a avut...
Fata ta exprima o oarecare fericire...dar retinuta si chiar o "strangere de inima" si o oarecare parere de rau pentru ca ai dat acei bani, chiar daca sentimentul tau era ca ajuti un om... nu erai pe roze cu banii in acel moment.
Nu, nu sunt psiholog... dar imi place sa "citesc" in fotografii.

Anonim spunea...

il stiu si eu pe tipul cu scooterul,mi-a cerut si mie bani cu aceeasi placa acu vreo 3 ani,nu i am dat nimic,dar prietena mea ia dat ceva..

Armand spunea...

Mai, da fata asta face bani, nu gluma. Pacat, in felul asta nu mai ajuti pe persoanele care chiar au nevoie de ajutor.

Adrian Laurentiu Fulga spunea...

si eu am intalnit-o pe domnisoara....vorbea romaneste ( e romanca deh ) m-a nimerit la un ATM de langa ONT Carpati si a venit plangand ca nu stiu ce-a patit si alte alea....am directionat-o frumos catre Sectia 1 Politie....evident ca incepuse sa faca fitze si fetze in momentul in care-am scos telefonul sa sun eu ( prezumtia de vinovatie i-am acordat-o pana in acea secunda )moment in care a inceput a se eschiva de genul :"daca nu vreti sa ma ajutati lasati ca vad eu...."

Anonim spunea...

Pe undeva in adancul sufletului nostru ...exista dorinta de a-i ajuta pe cei care se afla intr-un impas...Cei care apeleaza la aceste ,,texte,,au cat de cat habar de cateva notiuni de psihologie...chiar daca nu am fost abordata de tipa sau tipul respectiv....am fost si eu escrocata de altii ...cu povesti care mai de care mai tulburatoare.Eu cred ca daca noi toti ...am fii mai atenti la aceste persoane care te abordeaza in plina strada ...nu am mai cadea in plasa lor...De cele mai multe ori ...adevaratele victime ...nu spun, nu se plang ...si nu fac atata caz...din toata patania lor.Daca intradevar vrei sa ajuti pe cineva in nevoie ...trebuie sa te duci tu sa il cauti ....nu vine el sa te traga de mana.In rest ...ce sa ic?teapa ...sau nu important ca aceasta tipa a reusit sa isi umple portofelul...si sa isi sustina viciul nestingherita...pacat.Eu multumesc autoarei ca a avut curajul sa posteze si sa straneasca acest val de discutii...din care fiecare am avut ceva de invatat.

alexandra spunea...

eu zic cand mai este vazuta sa fie fotografiata si fiecare sa mearga la politie cu declariile lui.Nu se poate!!!! Nesimtire totala....

Anonim spunea...

mi-am adus aminte de ce scria de curand la o buda in Brasov: nu dati bani cersetorilor. sunt mai bogati ca voi.

Tudor I. spunea...

Şi la mine a venit. Am citit-o din prima şi i-am zis că nu muncesc ca să-i plătesc eu drogurile.

Anonim spunea...

Se pare ca "teapa" este uriasa dupa cate comentarii vad aici...
Fata produce (probabil impreuna cu alti complici)o gramada de bani.
Ar trebui parte din voi, cei pagubiti sa mergeti macar acum la Politie sa reclamati escrocheria si poate salvam ce se mai poate salva.
Eu unul i-am retinut fata si promit ca am sa o caut.

Anonim spunea...

Dar insulina nu lasa urme - adica injectiile de insulina nu lasa urme, acul este foarte foarte mic si subtire, chiar daca lasa vreun pic, se vindeca foarte repede, nu apuca sa fie multe.

Ovidiu Murzea spunea...

Ai un suflet bun, asta ma bucura. Mai exista si oameni intre lupi. Ai facut ce trebuia, nu ai avut de unde sa stii ca e inselatorie. Depsre ea in schimb nu pot spune decat ca imi e mila, gandeste-te la ce viata are. Nu cred ca e mai fericita decat cei pe care inseala.

Cel mai bun lucru pe care il poti face, daca vrei sa mai faci un bine si sa impiedici raul sa se mai intample este sa faci o plangere la politie, acum ca ai fotografia ei.

O zi frumoasa!

Anonim spunea...

O intamplare asemanatoare am avut si eu. Pe strada Vasile Milea pe langa Policlinica, am intalnit o femeie, care porta ochelari, bine imbracata si cu ochii in lacrimi, povestea cum ca a venit de la Calarasi ca sa faca dializa si i-au fost furate actele si banii si nu mai are cu ce sa se intoarca acasa. Am vrut sa chem politia sa o ajute, dar m-a rugat sa-i dau ceva baini ca sa-si cumpere bilet. A aprecita ca i-ar trebui 130 lei. Nu aveam mai mult de 100 si i-am dat. Acasa, madru de fapta buna, i-am povestit sotiei. Ghicise, era o teapa. Am intaknit-o, dupa un an, pe o alee de langa Vodafone,Apaca, cu aceiasi poveste. Mi s-a facut scarba de nu am reusit sa-i spun nimic.

Petruş spunea...

Poate că motivul a fost să aflu eu de Dekadens prin intermediul tău pt că habar nu aveam de ei şi chiar îmi plac, i-am ascultat toată ziua, aşa că deşi a fost cam scump, eu îţi mulţumesc :)

Crissa spunea...

:)) hai ca esti simpatic :))

Anonim spunea...

Aceeasi tipa, aproximativ acelasi text, zona primaverii, undeva in jur de 15 Mai. Intr-adevar tipa denota mila si te poate pacali usor. Oricum probabil ca a pacalit mai multi daca se tot tine de treaba, e deja profi.

Anonim spunea...

Mda, am patit-o si eu, acum 2 saptamani la eroilor. I-am dat 10 lei...

Stefan spunea...

Text similar, aceeași țară (Slovenia), zona Amzei în iarnă. Eu i-am dat doar 20 de lei, ea vroia 80 de euro. Numele ăla cu accente și chestii e maghiar, nu sloven.

Are ceva talent actoricesc, asta trebuie să recunosc.

sim spunea...

Eu m-am intalnit cu baiatul cu motocicleta, dar pentru ca sunt mai sceptica, i-am zis ca nu am bani dar sa astepte, ca urmeaza sa vina prietenul meu si vedem cum il ajutam. A inceput sa tipe ca nu vrea sa il bata (prietenul meu) si ca sa ii dau ceva pana vine el :D, moment in care mi s-a confirmat ca e dubios si evident ca nu i-am dat nimic. Presupun ca "opereaza" mai mult la fete singure care se presupune ca sunt mai "miloase" :)

George spunea...

Pe vremea mea vorbea pe romaneste :) Am vrut sa-i dau 10 lei si a zis ca nu are rost, ca oricum e prea putin. Fac un APEL pentru cei care o mai intalnesc sa faca cumva sa o dea pe maana politiei, pt ca asta e inselatorie, nu cersit ieftin.

Diana spunea...

Anul trecut prin iarna opera si pe la Unirea in spatele Tribunalului Bucuresti...mie mi-a cerut bani de un plin la masina....i-am explicat ca nu am atat de multi la mine si mi-am vazut de drum...

Anonim spunea...

Ii ceream sa-mi dea o muie de banii aia...macar sa se merite teapa.

Anonim spunea...

omg....mie mi s-a intamplat in ianuarie, parca, in zona stefan cel mare.....mi-a zis ca e din serbia....si am pus botul...i-am dat 100 de ron :((

george spunea...

Poate e cazul sa mai vedeti o data Filantropica!?!?!?! si abea apoi sa dati bani cersetorilor..:)

deanna troy spunea...

M-a abordat si pe mine pe Banu Manta. Eu mi-am dat seama ca minte si din precautie,am trimis-o la Politie sau la Ambasada.

Anonim spunea...

Fix aceleasi texte in fata la Sala Palatului. Si eu am cazut in plasa. :)) Cred ca face multi bani fata asta...

Mircea Vasile Petrescu spunea...

Nu am legatura cu aceasta tipa, momentan nu m-a prins. Faza e ca oricum e o suma mare, eu daca as fi in situatia in care pretindea ca este nu as fi cerut bani sau nu atatia bani. Mi se pare de la obraz.

Veti decide voi daca are sau nu legatura povestea mea cu felul in care pacaleste ea si greselile din modul de gandire al celor care au dat bani.

Sunt cicloturist si am calatorit prin tara cu bicla. Am avut situatii roz si mai putin roz. Am fost cu bicla intr-un tur de peste 1000km si am ajuns in Vama Veche. Acolo mi s-a furat noaptea bicla, apoi in timpul zilei mai dispareau lucruri...eram buzunarit...mi s-a furat portofelul din piele de Venezia, banii (150ron) actele din el.

Nu aveam cu ce sa ma intorc. Norocul a fost ca in timp ce deja eram disperat ca mi se furase bicla de 30 de milioane, am intrat calm fiind in vorba cu 2 tipi cu un Peugeot. Mi-au oferit vin si bere ca sa ma mai linistesc. Le-am zis ca ma certasem si cu prietena si au zis ca ma duc ei la Liberty Parade. Dar in loc ca a2a zi sa ma lase la Neptun sa iau trenul, nu s-a mai putut pentru ca imi disparuse portofelul dupa ce am fost la o terasa. Asa ca ce am facut eu disperat si fara banI? Am cerut ajutorul cu transport si cu mancare. De fapt oamenii aceia au inteles situatia mea si au vazut ca nu le cer cash asa ca oricum m-au ajutat.

M-am imprietenit si desi au cheltuit peste 250 RON(cu 100 ron mai mult decat avusesem in portofel) cu mine la intrari in club ca sa nu ma lase sa stau pe strazi, mi-au luat mancare si apa si bere, au facut-o voluntar.

Cineva care chiar e intr-o situaie nasoala nu are un astfel de comportament. Iti cere altceva. Daca as avea nevoie de bani, as garanta in cel mai sigur mod ca ii utilizez corepunzator pentru ca asa mi se pare normal. As pune omul sa ma caute pe google (am site pedalez.ro cu ciclism, identitatea mea, alte albume casting), sa imi verifice adresa, i-as lasa copie dupa buletin, facebook, numar de telefon, l-as pune sa ma filmeze cerandu-i suma ca sa aibe o proba, dar nu asa pe vorbe dulci.

Ko1N spunea...

prostia e de partea ta .... alta data sa te inveti minte ... sincer bine ti-a facut ...o felicit ...multi dintre voi cad plasa unei prostii ...sii , nu ai ce sa ii faci ca i-ai dat de buna voie si fara vrun martor sau vro foaie notariala(etc)

Monica B. spunea...

Si eu am intalnit un nene vai de capul lui care avea nevoie de bani ca sa o poata inmormanta pe ma-sa in Constanta, ca spitalul din Mangalia nu vroia sai-o dea fara bani, ceva de genul. S-a rugat de mine mult dar n-am putut sa-l cred. Avea nevoie de 140 lei.

Anonim spunea...

si eu m-am intalnit cu ea la piata 1 mai.fix acelasi text dar nu i-am dat nimic

Luciana spunea...

Salutare! V-as recomanda sa va feriti de toti oamenii care intra mai mult in discutie cu voi. Adica... mai mult decat ar trebui. Sigur e ceva la mijloc.
Eu am patit-o acum mai multi ani cu un individ, la o benzinarie. Iesisem din masina sa alimentez si imediat a oprit unu langa mine... tanar, cu un mos in dreapta. Ca pe unde o ia spre... nu mai stiu ce oras. Ii zic si apoi ma ia... ca au fost sa repare masina si i-a costat 8 milioane, ca sunt din provincie si au ramas fara bani, ca daca pot sa le dau ceva bani sa se intoarca... Ca mosu' e batran si tre sa ajunga acasa, ca imi lasa buletinu', imi lasa telefonu'... Si scot 10 lei sa ii dau. Si zice: aaaaa, pai macar 50, ca nu avem cum sa ne intoarcem.
Si nu pot sa cred cat de proasta am fost sa scot sa ii dau. Cert e ca in momentul cand m-am dus spre casa... ma intrebam daca i-am dat si cheile de la masina sau cati bani i-am dat, ca nu mai realizam. Efectiv faceam ce zicea tipul ala. Nu stiu daca m-a hipnotizat, dar ceva tot mi-a facut. Stiu doar ca am apucat sa ma uit dupa numarul masinii si cand colo... era de Bucuresti... Mi-a luat cateva minute bune sa-mi revin...
Asa ca aveti grija, nu discutati cu lumea pe strada. Raspundeti MAXIMUM la o intrebare, poate cineva chiar are nevoie de ajutor.

Anonim spunea...

multi si prosti :))

Anonim spunea...

Si eu am patit-o anul trecut, langa Piata Rosetti. Avea niste chei in mana, aceesi poveste, ca nu mai are insulina, si ca i s-a furat portofelul. Era cu lacrimi in ochi...
23 de lei.

Apoi am auzit la servici colegii povestind despre aceaasi persoana pe langa Mall Vitan.

Teapa. Ce sa zic... Pana cand unul nu va merge la politie sa depuna plangere, o sa mai pacaleasca si pe altii.

Anonim spunea...

o fi asta? http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/muzica-a-inlocuit-drogurile-95797.htm

Mihai spunea...

Buna Andreea. Ma poti contacta la numarul de telefon 0758.231.752. Sunt de la un ziar din Bucuresti si vreau sa scriu despre aceasta escroaca. Da-mi doar un bip si te sun eu. Mersi.

coronite de Craciun spunea...

Nu pot sa cred ce de comentarii!
Tipa asta m-a convins si pe mine sa-i dau 5 lei in conditiile in care aveam cam 25- 30 lei toti banii.
Textul cu Slovenia cu Iasul, cu colegele, dar spunea ca are masina parcata in spate la Ateneu si nu are benzina. Era chiar langa Ateneu.
Un rol excelent jucat, mai bine o ia Mungiu pentru un film.
Am ezitat am ezitat nu-mi venea sa cred ca are cineva atata tupeu, si cum spunea ca nu are unde sa doarma am vrut sa o duc la un amic sa innopteze. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca as fi dus-o?

Patrickutz spunea...

Gata, s-a rezolvat! Nu credeam ca mi se poate intampla asa ceva, am citit articolul si comentarile inainte sa plec la munca. Pe drum, pe la coloanele de la romana o intalnesc pe domnisoara! Incepe sa-mi spuna povestea lacrimogena, o ascult ii zic ca imi pare rau, dar nu imi permit sa risk, ca pentru mine sunt bani multi 30E. Deodata o bufneste plansul si imi jura ca imi trimite toti banii inapoi, ba chiar 10E in plus pentru gest. Ii spun ca ok, dar ca sper sa nu ajung sa regret. M-am facut ca scot portofelul din buzunar si i-am tras un pumn in barba de a cazut si si-a spart capul de perete! Pentru ca purtam bocanci noi, nu i-am dat sut in fata, nu vroiam sa-i patez de sange, dar in schimb i-am zdrobit o mana de s-au auzit oasele cum plesnesc! Am tulito porma urgent ca incepuse niste babe sa strige ca sunt criminal.

Anonim spunea...

Ceva asemanator mi s-a intamplat mie in urma cu vreo 2 ani, cand ma intorceam acasa. Eram la metrou si a venit un tip imbracat ok dar care juca un teatru fantastic si m-a intrebat daca am sa-i dau 50 lei...se plangea ca ramasese cu motocicleta in pana, ca a lipit roata cu poxipol si ca n-are bani de bilet sa se intoarca cu trenul in Brasov. Vizibil afectat tot incerca sa ma convinga sa-i dau bani,ba chiar voia sa merg cu el sa-mi arate motocicleta sa vad ca e pe bune. I-am zis clar si pe un ton calm ca n-am ca vin din oras si m-a lasat in pace...dar cand am urcat in metrou a urcat dupa mine un alt tip care m-a intrebat cu zambetul pe buze de ce nu i-am dat bani acelei persoane. Nu stiu daca erau sau nu impreuna sau doar voia sa se bage in seama, dar mi se cam facuse teama ca nu stiam daca va cobori odata cu mine...Din fericire totul a fost ok.

Raluca Porumbacu spunea...

Am vazut recent la emisiunea de pe descovery Real Hustle aceeasi escrocherie.

Anonim spunea...

seamana izbitor cu o fost colega de liceu despre care am auzit ca ar avea probleme cu drogurile...

Remus spunea...

‎:))))) eh uite ca eu nu am putut s o ignor! :))) s a intamplat acum 2 ani, vara..intr o vineri..intalneala la Bordellos ca de obicei..pana in bariera de la Selari am dat peste domnisoara.. care sufera se pare si de diabet..nu avea insulina, sarmana...costul insulinei: 50 roni! :)))..cum zicea cineva..sa si ia flori si lumanari de ei! :))))) Amin! :)))):D ps: sper s o mai intalnesc! ;):D

Ela Iliesi spunea...

wow, such a good liar

gxxxg spunea...

Drept consolare iti pot spune ca arati foarte bine! :)
De 130 de lei ai o poza in care arati cat de frumoasa esti si te vede tot facebook-ul. Eu zic ca a meritat :)

George spunea...

Mda.....aceasta individa m-a acostat si pe mine anul trecut pe strada....tot asa cu ochii in lacrimi (sa traiasca visine-ul) spunandu-mi ca e din rep. moldova si ca i-a fost sparta masina iar a ctele i-au fost furate- (tipa era imbracata elegant tinea la vedere o cheie de masina in mana) . Mi-a cerut 50 de lei pentru (benzina" si telefonul sa sune chipurile acasa in moldova. Bineinteles ca nu am crezut-o si nu i-am dat nici bani, nici telefon....in schimb i-am zis sa mergem la masina ei sa ma conving ca nu minte. In acel moment reactia ei a fost una destul de violenta tipand la mine ca sunt un on fara suflet si a plecat bineinteles tot cu ochii invadati de acele "lacrimi" de crocodil- daca stau bine si ma gandesc nici macar crocodil nu era....era un shoparlache mai masa asa...

addicted spunea...

Si uite asa astfel de oameni te fac sa nu mai ai incredere in nimeni, nici macar in cei care chiar au nevoie de ajutor. Bine totusi ca a acceptat sa faca poza si in caz ca va incerca ceva la cei ce-au citit articolul va fi recunoscuta si poate data si pe mana politiei.

Anonim spunea...

:)))) Si eu am patit-o pe Calea Victoriei.

La fel ca e din Slovenia si ca are prietenii la Iasi.
I-am dat 100 RON si am si dus-o cu umbrela pana la metrou pentru ca ploua.
Pe drum mi-a povestit ca lucreaza la un proiect european impotriva maltratarii femeilor din Romania si ca a fost molestata de tatal adoptiv cand era mica.

Oricum, ma bucur ca am citit postul tau, caci si eu aveam dubii sincere daca chiar m-a pacalit sau nu cumva a patit ceva mai grav si nu a apucat sa imi puna banii inca..

Vad ca e buna actrita tipa, are un numar mare de pacaliti la activ

Anonim spunea...

pai intepaturile nu erau de la insulina....ce e mai naspa e ca eu am patit-o de la oameni care trebuiau sa-si onoreze comenzi, si nu doar o data. asta e romanika, plina de tepari.

Anonim spunea...

O cheama Dana Dobrescu.

In urma cu 10-15 ani, in liceu, locuia in zona complexului Miramar de la Piata Delfinului.

Are vreo 30 de ani.

str82no1 spunea...

Am patit si eu, i-am dat vreo 30 de lei parca :)). Aceeasi poveste, ca e din Moldova, etc.

Exact tipa asta. Vad ca ii merge bine :).

Cristina V spunea...

Imi pare tare rau pt tine, Andreea :(...escrocherie sau nu, cert este ca acum, cel mai probabil, nu vei mai da alta data bani unui strain, si poate altadata cineva chiar va avea nevoie...
Imi pare sincer rau ca sunt oameni care profita asa semenii lor :(. Stiu ca traim intr-o lume rea, stiu ca e ca in jungla si supravietuieste cel mai cel...dar asta inseamna ca ne pierdem din din ceea ce ne defineste, ca oameni, sentimentele...
Andreea sa nu fi dezamagita! Si eu cred ca toate se intampla cu un scop! Cine stie, poate in viitor vei da peste altcineva care va avea nevoie de ajutor si, in loc sa ii dai bani din portofel, vei fi mai circumspecta si vei aprofunda chestiunea...poate, dau un exemplu, o sa vrei sa te duci cu el la spital pt o doza de insulina in loc sa-i dai bani, salvandu-i poate viata din cauza unei chestiuni critice...Nu stim niciodata care este motivul pt care ni se intampla anumite lucruri! Cert este ca tot raul va fi spre bine!
E ok sa te simti mintita, inselata si eu iti multumesc ca ai impartit pe blog treaba asta...cel putin pe mine m-ai ajutat sa nu cad in aceeasi capcana daca va fi cazul :).

Ralu spunea...

nasol; e ca povestea cu ciobanasul, cine chiar are nevoie risca sa fie ignorat, de teama "tepelor". Totusi, daca ma uit la poza, mi se pare ca sunt doua prietene care merg impreuna la street delivery; nimic din tremuratul cearcanele si oboseala de care scriai.

Anonim spunea...

din nefericire cam asa fac si romanii/rusii/etc si prin alte tari... Ce bine ca tin cont de vorba aia "nu vorbi cu strainii", si totusi vorbesc cu ei in limitele bunului simt. ;-)

Pavel Puiut spunea...

va e mila??? v-am luat bani!!!

Anonim spunea...

Invatare de minte, , nu degeaba zice la metr NU INCURAJATI CERSATORIA ..si asta tot un fel de cersatorie a fost..

Elena spunea...

Mai oameni buni, voi dati 100 ron pe strada.. asa, oricui? Eventual ii ziceam ca sun la politie sau merg cu ea...Uff!!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine ca "everything happens for a reason" si cum esti in lipsa de idei iti pot oferi parerea mea : dpvd karmic daca ajuti pe cineva dandui bani, vindecandul etc nu il respecti, nu il crezi suficient de puternic ca sa reuseasca singur si nu ii lasi sansa sa-si rezolve singur problemele pe care le are. Toata lumea stie care e satisfactia cand reusesti sa-ti depasesti o problema singur, si odata depasita odata poti sa o faci apoi oricand. Daca il vindeci va continua sa faca abuzuri etc, daca ii dai bani va continua sa fie iresponsabil si daca ii rezolvi tu probleme ti-l cam iei in carca dpvd karmic si va trebui sa-l duci apoi.
Deci problema de baza ar fi lipsa de incredere pe care o are toata lumea in propria persoana zic eu. E doar o idee in working progrees despre subiectul asta.

graph spunea...

Si mama s-a intalnit cu ea acum un an pe mosilor... nu a crezut-o si a zis ca o vrea bani pt droguri...

George Damian spunea...

Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană!

Ciprian spunea...

Oricat de multe ai fi cu capul pe umeri..se pare ca uneori te lasi induiosat. Am citit aproape toate comentariile si am vazut ca sunt unii care spun ca vor recurge la violenta atunci cand o vor intalni. Eram in gara de nord, la fel, a venit sa imi ceara bani..am refuzat-o si dupa am fost cu ochii pe ea sa vad cum lucreaza..cel mai interesant lucru pe care l-am observat au fost doi tigani care aveau grija de ea. in gara oicum isi fac partea cu gaborii, toata lumea stie asta. Asa ca celor care vor sa o "arda" nu le-as recomanda. Ms.

ochelari de ploaie spunea...

drogurile schimba tot ;)

Harry spunea...

Vad ca aceasta "cunostinta veche" cu probleme grave de sanatate care vrea sa plece la Iasi nu a apelat numai la mine cand m-a intalnit la Universitate. Ce-i drept nu prea sunt usor de impresionat asa ca, de la fabuloasa suma de 100 de lei a scazut miza pana la 40 de lei. S-a tinut dupa mine pana aproape de Romana unde a trebuit sa imi platesc factura la o oarecare companie de telefonie mobila. Dupa ce mi-am platit factura, scos din sarite de insistentele ei, am aratat portofelul absolut gol cu replica "nu crezi ca suntem in aceeasi situatie?" Cu observatia ca si eu trebuia sa plec in afara Bucurestiului (si la mine plecarea era pe bune).

Anonim spunea...

same here, aceleasi comentarii acum exact un an in romana...se pare ca incepe sa aiba experienta fatuca, vechime la job alea...

Nora Grosu spunea...

M-a fascinat povestea asta si m-am gandit la motivele pentru care un om ar putea sa aiba atata putere si sange rece sa o arda asa. Cred ca tipei in cauza ori ii place foarte mult adrenalina, ori castiga exagerat de bine din asta. Proasta nu e deloc din cate povestiti, doar pentru faptul ca stie engleza la perfectie cred ca ar putea sa isi gaseasca un job care sa o injoseasca mai putin si sa ii aduca un salariu decent. O fi din disperarea de a face rost de droguri, si poate asta e si motivul pentru care nu se poate angaja undeva. In orice caz, un om ok si fericit si cu tot ce ii trebuie, nu ar putea traiasca asa. Este o persoana total neimplinita si nu as vrea sa ii inteleg suferinta.
Si chiar seamana cu tipa asta http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/muzica-a-inlocuit-drogurile-95797.htm

Mai era un tip care tot asa plangea in hohote si cerea 30 RON pentru benzina ca sora-sa era la spital, trebuia sa nasca si nu avea buletinul care ii trebuia urgent, ceva de genul asta. A patit o prietena de-a mea. Cand l-am intalnit si eu i-am zis ca sunt cu ochii pe el si am sa pun pe cineva sa-i rupa picioarele, iar el mi-a raspuns zambind foarte degajat ca abia asteapta, si mi-a si explicat pe unde sta.

Felicitari persoanei care a postat poza, eu zic ca e destul de important ce ai facut si clar i-a scazut considerabil raitingul. Clar asta e scopul pentru care ti s-a intamplat tocmai tie 
Eu zic ca daca toata lumea ar face cate o fotografie cu fiecare dubios pe care il intalneste + povestea lui, s-ar putea crea o baza de date care sa circule pe net si cred ca numarul celor tepuiti s-ar injumatati in scurt timp.

In legatura cu insulina, maica-mea a fost abordata de un domn care vorbea tot in engleza, tot o poveste, nu mai stiu care. Doar ca maica-mea timp de cateva minute a dat atatea telefoane pana cand a primit o confirmare de la Sorin Oprescu cum ca povestea e adevarata. Si omul a fost ajutat.

Intamplarile astea ne fac sa nu mai avem incredere unii in altii. Asta e pierderea cea mai dureroasa. In rest, ma uit pe comentariile astea ca la un film.

Fiecare om care ajunge sa citeasca asta ar sa dea cel putin un share.


PS: dragutica tipa - cred ca nu se mai opreste din sughitat de ceva vreme :P

Anonim spunea...

Mare atentie si la tanarul de la natiunile unite, cu gatul bandajat si niste acte de spital, cand sa urc in masina s-a aruncat jos langa o alta masina, m-am dus sa il ridic, si aurmat un teatru maxim despre cat de bolnav este si trebuie s ajunga la polizu si sa ii dau bani de taxi...imi venea sa ii dau una peste bot dar mai venisera vre-o doi sa il ajute sau probabil erau cu el, i-am replicat ca nu am si am plecat...apoi dupa ceva timp l-am vazut din nou in aceeasi zona

Lucia spunea...

nu va mai chinuiti - stie EXACT ce are de facut ca sa nu o depistati plus ca a exersat de atatea ori incat pana si pt ea linia intre realitate si poveste este in ceatza...

Lucia spunea...

nu va mai chinuiti - stie EXACT ce are de facut ca sa nu o depistati plus ca a exersat de atatea ori incat pana si pt ea linia intre realitate si poveste este in ceatza...

Patrickutz spunea...

Gata, s-a rezolvat! Nu credeam ca mi se poate intampla asa ceva, am citit articolul si comentarile inainte sa plec la munca. Pe drum, pe la coloanele de la romana o intalnesc pe domnisoara! Incepe sa-mi spuna povestea lacrimogena, o ascult ii zic ca imi pare rau, dar nu imi permit sa risk, ca pentru mine sunt bani multi 30E. Deodata o bufneste plansul si imi jura ca imi trimite toti banii inapoi, ba chiar 10E in plus pentru gest. Ii spun ca ok, dar ca sper sa nu ajung sa regret. M-am facut ca scot portofelul din buzunar si i-am tras un pumn in barba de a cazut si si-a spart capul de perete! Pentru ca purtam bocanci noi, nu i-am dat sut in fata, nu vroiam sa-i patez de sange, dar in schimb i-am zdrobit o mana de s-au auzit oasele cum plesnesc! Am tulito porma urgent ca incepuse niste babe sa strige ca sunt criminal.

Nora Grosu spunea...

Patrickutz cred ca ai vazut ca nu te-a laudat nimeni pentru fapta facuta si ai mai postat o data :))
Ce sa spun, ai facut ceva ce multi si-ar fi dorit sa faca probabil.
Nu cred ca as fi facut la fel in locul tau.

Anonim spunea...

Patrickutz, nu e mare smecherie ce ai facut. Treaba buna era daca i-ai fi spus ca ai masina parcata la distanta de 100 metri si ai acolo portofelul...cam pe unde e sectia 1 de Politie. Ar fi mers cu tine si iti era simplu sa agati un politist si sa ii faci individei plangere penala pt tentativa de inselaciune..Art 215 Cod Penal al 1 si 2

MariaB. spunea...

Eu nu pot sa inteleg cum de-ati fost atatia insi pacaliti, unii dintre voi ati si reintalnit-o ulterior si nici unul nu a facut plangere impotriva ei. Hmmmmmmm. Promit ca daca o vad vreodata, o iau de-o aripa si tip "POLITIAAAAAAAAAAA" cat ma tin plamanii. Sper ca cineva sa-i vina de hac intr-o buna zi! Imi pare rau pentru voi toti! Uuuuuuuuuuuuuffff.

Anonim spunea...

Acum 2 ani, aceeasi tipa fusese la dentist, unde cineva o jefuise si atunci ii trebuia bani sa ajunga la Galati. M-a tepuit de cateva zeci de lei. Se intampla in parcarea din spatele Tribunalului Bucuresti. Acum un an, pe Calea Victoriei m-a abordat din nou. Nu i-am mai ascultat povestea pentru ca ma pregateam s-o iau la pumni. Cand a vazut ca o cunosc, a rupt-o la fuga. Nu am ma vazut-o de atunci, dar o s-o rup in bataie daca o mai vad!

Anonim spunea...

unii chiar merita sa fie fraieriti!

Anonim spunea...

Sa mai spuna cineva ca un actor si/sau un inventator nu poate trai din meserie! Totul e sa-ti traiesti rolul cu patima. :) Am zice ca din cauza unora dintr-astia daca vine unul care chiar are nevioe sa fie ajutat nu va mai avea vreo sansa. Probabil cineva cu o nevoie reala ar merge direct la politie.

Cristina spunea...

Am patit-o si eu ieri, in Aviatiei. Pacat ca de-abia azi am aflat de blogul tau si de postarea aceasta. Noroc ca nu aveam decat 50 de lei la mine... Dar chiar m-a impresionat tipa si m-am gandit ca daca e teapa, atunci asta este, pierd niste bani, dar daca e pe bune, macar ajut pe cineva care are nevoie. Cu siguranta este ultima data cand mai dau bani unei "povesti" de pe strada.

gabi spunea...

am patit si eu asta acum cativa ani, cu un tip care mi-a povestit cum era pe scuter si l-a lovit o tipa care a fugit de la locul accidentului, ca e scuterul stricat, ca nu are bani sa ajunga inapoi la brasov, etc etc. cred ca m-a tinut o jumatate de ora in strada (imi era mila, dar rezistam cu stoicism) timp in care s-a rugat de mine fie sa-i dau bani, fie sa-mi sun prietenii, fie sa doarma la mine. am cedat, i-am zis sa ma lase in pace ca plec si mi-a trantit un: "sper sa dormi bine la noapte in pat. eu o sa dorm in gara". naivitatea m-a torturat mai bine de jumatate de an pana cand l-am vazut pe strada, indreptandu-se spre mine si exclamand: "vai ce bine, ai masina!". memoria m-a ajutat, i-am reprodus pamfletul in vreo 10 secunde si am plecat. tare bine m-am simtit :))

Cornel spunea...

eu cred ca ar trebui sa renunti la vopseaua de par de o culoare asa naturala.

fixbrain spunea...

Tipa constientizeaza cat este de buna, deoarece nu cere o suma mica.

ft spunea...

acum doua saptamani, in gara de nord, un domnisor in jur de 20 de ani, ingrijit, cu haine bune, niste casti mari pe gat, cerea bani pentru un bilet nu stiu unde... nu i'am dat. dar tot invartindu'ma pe acolo ca sa schimb niste bilete luate online pentru un tren pentru care un alt tren-legatura a intarziat, ma tot cuprindeau remuscarile ca saracul nu mai ajunge unde trebuia si nimeni nu'l crede; am incercat sa'i observ mimica si gestica de departe... si dupa 5min mi'am dat seama ca ala nu era nici pe departe ingrijorat sau intr'adevar interesat sa ajunga undeva. facea si el... un ban cinstit! :(

Anonim spunea...

genul acesta de ''teapa'' este reprezentativ pentru Anglia!!si daca ati fi urmarit la timp o emisiune pe Discovery Channel ''Real Hustle'',probabil altfel ar fi stat lucrurile!!Aveti un plus acolo sus la Dumnezeu si un minus in portofel:)

Cristi spunea...

Eu am dat peste un alt "fenomen". In iarna pe una dintre stradutele de la Alba Iulia, in spatele bancii Transilvania mi-a alunecat in fata masinii,pe gheata, un tip masiv pe la 30-35 de ani cu o atela la gat. Se misca f greu asa ca l-am lasat sa se odihneasca in masina si apoi am insistat sa-l duc la un spital...nu mai tin minte de ce. Pe drum mi-a cerut bani...fost rugbyst, fost lucrator in constructii isi nenorocise spatele. Nu i-am dat dar mi-am dat seama ce imprudenta facusem sa-l iau in masina...avea niste pumni. Ce este trist este ca devenim imuni la adevaratele drame cu nenorocitii astia.

Vlad spunea...

Si eu m-am "ars". Si eu i-am pus o groaza de intrebari si am incercat sa-mi dau seama daca minte sau nu. M-am simtit bine cateva zile ca am ajutat un om. Imi spuneam ca daca e adevarat, "bravo mie" si daca minte, "bravo ei" ca si-a spus foarte bine povestea si e o actrita buna.

Anonim spunea...

Si eu am intalnit-o acum un an in Romana. Inventase o poveste cu bunica ei, ca trebuie dusa la spital.
Atentie : alta mega tzeapa: o batranica prapadita care merge pe strada cu niste ochelari sparti si pretinde ca i=au fost furati banii si ca trebuie sa ajunga la spitalul Fundeni pentru un tratament la ochi. I-am dat 20 ron acum 2 ani si dupa aceea am auzit la altcineva in metrou acelasi scenariu- clar tzeapa!
De atunci m-am lecuit, nu mai dau bani pe strada nici daca moare in fata mea sa ma convinga...exista destule fundatii de caritate daca vreti sa ajutati oamenii...

Movi spunea...

:D si eu am patit o acum 1 an jumatate, i am dat 30 de ron, chiar daca mintea am zis ca ii merita pentru actorie. Mai am 2 prietene care au dat peste ea si i au dat bani:D

Marius spunea...

Eu am patit-o pe la piata natiunilor unite, tot prin iarna. am "adresa" ei de mail daca vrea cineva :)

SDS spunea...

incredibil cati ati fost pacaliti, plin Bucurestiul de naivi, ce-i drept cu inima mare.

Anonim spunea...

ar trebui sa mergeti la politie sa reclamati - daca mai au astfel de reclamatii impotriva ei deja pot face ceva

eu am fost inselata o data in piata la Obor - dadusem 50 de lei sa cumpar ceva si vanzatorul insista ca am dat 10 lei aratandu-mi o hartie de 10 lei - era asa de convingator ca deja nu mai eram sigura dar acasa mi-am numarat banii si imi lipseau - cum era deja seara tarziu, a doua zi dimineata m-am reintors in piata si am mers direct la politia pietei - aici mi s-a spus ca au mai avut aceste reclamatii si sa vin cu ei sa-l identific - l-am identificat, politistii l-au "invitat" la sectie, vanzatorul nu a recunoscut, insa pana la urma avand si alte plangeri impotriva lui si putand fi amendat inclusiv patronul, mi-a dat banii inapoi

ideea e ca daca suntem cu totii inselati dar nu reclamam e ca si cum suntem de-acord sa fim inselati si in plus incurajam hotul sa insele si pe altii...

Anonim spunea...

Exista o explicatie pentru care nu ii futeti o palma a doua oara cand o vedeti ? Din cate am citit pe aici .. cei mai multi dintre voi au vazut-o cel putin o data.Nu o sa isi cheme bodyguarzii sa va bata , pentru ca o sa fiti in plina strada.Eu unul as face-o sa planga pe bune si i-as baga jocul teatral pe gat cu ajutorul pumnului

Anonim spunea...

Sau as urca-o in tren si as tine-o in pumni pana la constanta

Anonim spunea...

O cheamă Dana si sta in Pantelimon, socului. Dc vrei mă pot interesa de numele de familie si adresa.

Florina spunea...

Uite un motiv pentru care ti s-a intamplat: am citit, am luat aminte si voi fi atenta. Poate ai salvat pe cineva de la aceeasi teapa. Acum cativa ani am intalnit pe strada o doamna care se cam tinea de garduri. Avea o poveste asemanatoare cu cele citite aici. Doar ca a ei era reala si nu cerea nimic la nimeni. Asa ca nu renuntati sa ajutati ca nu se stie niciodata. Mai bine sa iti iei teapa din cand in cand decat sa ocolesti pe cineva care chiar are nevoie de ajutor. Si ma bucura ca sunt atatia oameni care au crezut in astfel de povesti. Inseamna ca sunt multi oameni buni :)

Anonim spunea...

Am ramas cu gura cascata citind atatea comentarii despre Dumitrescu Daniela,caci asta este numele ei.Provine dintr-o fam.decenta,are 29-30 de ani,a locuit in Pantelimon dar a ales un anturaj prost,se drogheaza de ani de zile si umbla cu niste baieti din Ferentari.Nu-i adevarat nimic din ce va spune,din asta traieste.Treaba e ca nu imi vine sa cred cati i-au dat bani!!!!Da-o dracu'de poveste,oricat de convingatoare ar fi,nu exista autoritati care ar fi putut sa o ajute daca ar fi fost cu adevarat o persoana straina care ar fi patit o belea?Am ajuns din intamplare pe blogul asta,vazand o poza cu ea pe Facebook.

MrHollow spunea...

Hmmm... Nu am intalnit-o pe domnisoara din relatare DAR in schimb m-a acostat un tip pe la vreo 28 de ani fix in fata blocului.

Am stat sa ascult povestea lui insa ce m-a frapat a fost dictia si accentul aproape perfect de engleza californiana...
Mi-a spus cum il cheama (nu mai retin), m-a intrebat daca poate sa ma intrebe ceva si daca musca cainele meu. Am avut un husky siberian care parea destul de fioros desi era un mielusel.
I-am zis ca atata timp cat nu ii zic eu nimic poate sa stea linistit. Mi-a povestit cum statea in gazda la cineva si nu mai avea bani sa plateasca chiria, ca avea nevoie de cativa dolari sa poate sa isi ia lucrurile si sa plece. M-a tinut cam 5-10 minute insa a renuntat vazand ca nu il pot ajuta.

Era imbracat mai hippie cu un stil un pic dezordonat dar foarte curat. Revin, ce m-a socat a fost accentul americanesc pe care l-a afisat si a fost destul de aproape de a ma pacali. Mai are de lucrat la poveste.

Singurele persoane carora le-am dat bani sunt femeile in varsta pe care le vad ocazional prin aceleasi locuri si care imi exprima incredere si batranelul pe care il vad aproape zilnic venind dinspre Unirii 2 catre Unirii 1 cu picioarele de la genunchi in jos taiate. Niciodata nu l-am vazut sa cerseasca pe acest batranel insa i-am dat si eu odata bani in metrou si am vazut lume care il opreste si ii ofera bani.

teodor1 spunea...

Si eu m-am intalnit cu ea prin zona Dorobanti - Primaverii.

Anonim spunea...

nu stiam ca poti sa arati asa bine si sanatos daca te droghezi de ani de zile

Anonim spunea...

aceasta doamna domnisoara sau ce este ea a fost vazuta nu doar o singura data intro zona bn dotata de droguri si alte chesti, rupta in 10 practic de cat de multe substante consumase asa k incercati sa deschide bn ochii pt ca nu traim intro lume chiar atat de amarata si se pare totusi k ne lasam dusi de nas usor de acesti oameni care stiu sa profite de bunatatea si mila noastra.ei cersesc bani in centru si ii arunca pe droguri.fiti mai vigilenti oameni buni.

lipitori medicinale spunea...

Rudi, as vrea sa-ti dau like dar nu este optiunea.
CAt despre cele scrise aici, daca aduni banii dati aici acestei femei, se aduna o suma frumoasa. PE viitor, sa fiti mai cu bagare de seama. In ziua de astazi, cine te acosteaza pe strada= teapa.

Anonim spunea...

Felicitari pentru gestul tau ... E urat ca exista oameni care fac escrocherii de genul... dar sincer ma bucur ca exisa unii care ar ajuta un strain

Vasile spunea...

Dragii mei...

Spre diferenta de voi eu mi-am luat o singura data teapa de la un drogat din Amzei, vreo 200,000 de lei vechi pe atunci. La 3 luni diferenta acelasi text si regie pe Dorobanti. In mintea mea de intelectual simplastic s-a facut o ceata imensa peste care s-a asezat si un negura atipica. Reactia ? Pumni in gura si picioare in freza pana m-a oprit militianu. Si, ca o ironie a sortii, militienii stiu de ei. L-a luat, l-a impachetat, l-a dus la sectie, am dat declaratie si eu, si sotia si niste colegi, etc etc... Si... La 3 saptamani diferenta statea, bine merci, LA BERE IN PIATA MATACHE.

Vazut, experimentat, cantarit si socotit: curat murdar coane Fanica... in tarisoara asta sunt 20% muncitori, 30% lenesi si restul hoti.

q.e.d.

Anonim spunea...

Bine de ştiut. Daca o prind, îi dau un şut în cur şi îţi trimit poza, să o anexezi la postare. :)
ah, btw, congrats pentru reactia generata, daca ştii să exploatezi această ascensiune digitală la care te-ai expus, garantat îţi vei recupera suma "pierdută" in no time. :)

Anonim spunea...

andreea , vreau sa o oprim, am vb cu experti in drept si politisti si ceea ce face ea e inselaciune. Trebuie doar sa ne organizam putin in loc sa stringem marturii cind ne-a inselat. YM me : nexususl @ yahoo.com

Anonim spunea...

am gresit id -ul : Nexusul @ yahoo.com

Anonim spunea...

A,si insulina nu se face in vena,btw!Macar daca unii dintre voi stiau asta,poate isi dadeau seama.

Anonim spunea...

ALT CAZ CU O BATRANA CAREIA I-A MURIT FIUL SI ARE NEVOIE DE BANI PT AUTOPSIE+TRANSPORT ACASA

intai m-a rugat sa o ajut sa dea un telefon unui dr de la IML, unde e fiul ei care a murit intr-un accident, tb sa ajunga acolo sa il ia. Am ezitat... dar, ma gandesc sa o ascult intai inainte de a o refuza. O intreb care e nr, pare ok, il formez, ii intind tel sa vb - tel meu nu e scump, l-am primit gratuit cand mi-am facut abonamentul, ma gandesc ca oricum daca vrea sa fuga cu el e prea batrana si eu sunt mai rapida. Dar, stai! Ma refuza, ma roaga sa vb eu cu dr. Dr imi spune ca o asteapta, ea ma pune sa il intreb cat tb sa plateasca, el imi spune ca 12 miloane - autopsie + transport!!!!! Plansete!!! De unde sa aiba ea bani ca e saraca. Vai, vai! A strans ea ceva bani pana acum - a ajutat-o o batrana de la biserica, i-a dat jumatate din pensie, dar tot nu-i ajunge. Vai, vai! Din acel moment mo-a fost clar ca minte! Dar, am vrut sa ii continui jocul :D I-am zis ca dr incearca sa o insele, ca autopsia la IML in zccidente nu se plateste, ca se face obligatoriu, e datoria lor, doar tb sa investigheze cazul. Ea face o fata mirata - imi spune ca nu ma pricep eu, ca se plateste. Eu: Si 12 milioane transpotul e jaf curat - va fac eu rost de o masina mai ieftina. Ea: Nu, atat face, am aranjat deja. Eu: Te pacalesc, hai ca iti gasesc eu o varianta mai ieftina. Ea: Nu si nu. Eu: E clar ca minti! Ea: Om fara suflet, nu iti pasa de nimic, nu iti doresc sa treci prin ce trec eu - buhuhuuu!!! A plecat plangand si strigand la mine ca nu am suflet! Eu: Stai, vreau sa te ajut! Ea se opreste: Da?!? Eu: Da, iti fac rost de o masina mai ieftina! Ea: Om fara suflet - si pleaca plangand !!!
Aceeasi tanti o abordeaza peste vreo 3 saptamani pe prietena a mea, de data asta baiatul avea pb mintale si se sinucisese. Tot IML, tot bani de transport. Tot ocari si plansete cand nu a crezut-o.

Anonim spunea...

Tot ea, acum vreo 6 luni, la Mega Image Mihalache.
Am vrut sa-i dau vreo 20-30 lei, mi-a multumit dar mi-a spus ca va trebui sa mai stea multe ore dupa alte persoane care s-o ajute, bla bla si tremur si ochi inlacrimati, disperata... I-am dat 100 parca... Si acum ma urmareste teapa asta, pt ca nu mai dau de mult bani la "filantropici", cel mult cumpar flori de la babute... Si cand incerc sa cred si sa fac un bine...

Anonim spunea...

Fa da mai date-n mortii matii in gat de curva proasta si urata, ca esti urata la fatza ca spatele pulii pisamas pe mata. Povestea asta merge in ambele sensuri, si anume ca daca nu te mintea, tot scriai despre "fapta ta buna" si despre cacatur de maruntis pe care i l-ai dat, ca ceea ce i-ai dat tu 130 de ron e un cacat, si totusi cu asta vroiai sa te lauzi, ca sa vada lumea cat de buna esti tu la suflet. Pisamas pe mortii matii de scursura.
In a doua situatie, adica in cea in care luai tzeapa, din nou sugi pula pentru ca te faci de cacat, ai scris pe blog despre asta ca sa vada toti cat de proasta esti tu si cum ai luat-o in gura si cum sugi pula si te vaicaresti acum ca te-a inselat tipa aia. Si apoi ca vai, oamenii sunt rai si mincinosi, si nu mai cred in nimeni.
Mars in mortii matii de tarfa proasta. Bravo ei ca ti-a luat banii bagameasi pula in mata. Bravo ei ca e desteapta, iar tu esti o curva proasta

Cristi Axentuta spunea...

Am luat acceasi tzeapa de la tipa asta vineri 15 iunie 2012 in zona Calea Mosilor. Am fost atat de convins de ea incat in prostia mea dupa ce i-am dat tot ce aveam la mine am mai dus-o si la firma si mi-am convins colegii sa o mai ajute si ei cu ceva. Tipa este o profesionista adevarata si tin sa o felicit pe aceasta cale pentru un lucru bine facut. Sa nu mai zica strainii despre romani ca sunt superficiali in tot ceeea ce fac. Puteti vedea cum cersetoria poate atinge culmile perfectiunii daca este practicata cu consecventa de un mare numar de membri ai societatii. Dar mai bine retineti figura ei si nu va lasati pacaliti.

Lavinia spunea...

Cati dintre voi, cei care ati intalnit cele doua specimene(tipa asta din Moldova si individul celalalt de care se mai aminteste) si ati fost pacaliti, ati atras atentia asupra fenomenului?
Daca nu ati facut-o, mi s epare mie sau imi miroase a ''sa moara si capra vecinului'?'

Parmalat spunea...

Ii dadeam si eu 100 de ron daca mergea cu mine in tufis si imi facea un blow :D

Nora Grosu spunea...

Voi va dati seama ca tipa asta citeste ce scrieti voi aici?
Din toate comentariile aprobatoare la adresa postarii, rasare acest mesaj anonim:

"Fa da mai date-n mortii matii in gat de curva proasta si urata, ca esti urata la fatza ca spatele pulii pisamas pe mata. Povestea asta merge in ambele sensuri, si anume ca daca nu te mintea, tot scriai despre "fapta ta buna" si despre cacatur de maruntis pe care i l-ai dat, ca ceea ce i-ai dat tu 130 de ron e un cacat, si totusi cu asta vroiai sa te lauzi, ca sa vada lumea cat de buna esti tu la suflet. Pisamas pe mortii matii de scursura.
In a doua situatie, adica in cea in care luai tzeapa, din nou sugi pula pentru ca te faci de cacat, ai scris pe blog despre asta ca sa vada toti cat de proasta esti tu si cum ai luat-o in gura si cum sugi pula si te vaicaresti acum ca te-a inselat tipa aia. Si apoi ca vai, oamenii sunt rai si mincinosi, si nu mai cred in nimeni.
Mars in mortii matii de tarfa proasta. Bravo ei ca ti-a luat banii bagameasi pula in mata. Bravo ei ca e desteapta, iar tu esti o curva proasta"


Cred ca gagica s-a suparat ca ai dat-o de gol. Ce tareeeee =))

andrada spunea...

si eu m-am intersectat cu fata asta (pe langa cladirea de birouri Cotroceni, zona Afi) si am clasat-o imediat vazandu-i dantura subreda si silueta filiforma: dependenta de droguri intr-un stadiu destul de nasol. eu i-am propus sa mergem impreuna la politie sa declare pierderea/furtul actelor si a sters-o imediat, bombanind despre reaua mea credinta

Andreea M spunea...

Acelasi text aceeasi persoana pe batistei acum vreo 2 ani...

Laura spunea...

E bine ca am vazut poza si vom sti ca Ea e o excroaca. Insa daca intalnesti un om relativ bine imbracat si foarte agitat, care mai are nevoie de doar de 7 lei ca sa plateasca injectia cu anti-tetanos a fiului sau iar bancomatul bancii lui e prea departe? Tot excroc e? Probabil ca da. Dar nu am putut sa imi risc impacarea sufleteasca.
Mie mi s-a intamplat sa ma pierd de prietena mea intr-un mall din Viena si sa ma uit disperata dupa oameni care ar fi putut sa ma ajute cu telefonul ca sa o sun (plecasem fara mobil si ar fi trebuit sa sun in Romania, telefonul ei fiind in roaming). Intrebarea e daca m-ar fi ajutat cineva? Probabil daca nimeream peste cei care ar fi vazut aceste comentarii...Probabil ca nu.
Concluzia e ca nu poti fi sigur in totalitate!

Diana spunea...

Am patit-o si eu anul trecut, ieseam seara de la BCU si m-a oprit, cu fix aceeasi poveste pe care ti-a spus-o si tie. Am fost foarte aproape sa pic in plasa, dar a venit un bodyguard si mi-a zis sa o las in pace ca sta pe acolo de ceva timp si nu sunt prima care a picat in plasa ei. Si pe mine m-a impresionat atunci, mai ales ca vorbea engleza f bine, si parea f sincera...

Carmen spunea...

Mie mi-ar fi trezit suspiciuni in clipa in care a amintit de bani inainte sa plece, daca era din Slovenia (sau din alta tara), cum de a stiut sa "calculeze" banii primiti, de unde stia ca acei 100 de RON nu erau 30 de Euro? Anyway, imi pare rau, sincer este un gest urat, cand tot omul munceste pentru a-si castiga traiul - unii muncesc pe bani de nimic dar totusi muncesc, nu stau degeaba - astfel de persoane sa profite de bunatatea si asa foarte rara a oamenilor.

Anonim spunea...

MI-E RUSINE CA ROMANII POT FI ATAT DE PROSTI.IDIOTILOR !! AM INTALNIT-O DE 2 ORI PE JAVRA ASTA,E DROGATA. LA PIATA VICTORIEI SI PIATA 1 MAI. I-AM RAS IN NAS DUPA PRIMELE 2 CUVINTE,CU TEXTE ARANJATE PENTRU RETARDATI CA VOI. DACA STIAM CATE TZEPE ARE LA ACTIV,O LUAM DE O O ARIPA SI CHEMAM SECTIA 4,AM NUMERE PERSONALE DE LA GABORII DE ACOLO SI II MAI UMFLAM SI BOTU' PUTIN. DACA O VAD O ARANJEZ EU IDIOTILOR

Anonim spunea...

Spunea ca e basarabeanca, insulino-dependenta si ca face facultatea in Galati si nu are bani de benzina. M-am oferit sa o duc la spital - nu a dorit, sa-i iau bilet de tren - nu a dorit. Insista sa-i dau bani. Nu i-am dat. Cand intalniti oameni care va expun atat problema cat si solutia - chestionati solutia. Daca accepta variante de rezolvare poate char au nevoie de ajutor. Daca sunt fixati pe solutia pe care ei o cer...manipuleaza.

Sebastian spunea...

sos. Stefan cel mare, 5 lei, 10 min de povesti cu accent Ucraineean. Va doresc .... sanatate !!

Costin spunea...

Si eu am patit-o cu domnisoara din istoria ta, in zona bulevardului 1 Mai, pe 31 mai. Tin minte data pentru ca am avut o zi de cancer. :-)

Anonim spunea...

Si eu am patit-o cu un turcalet (sigur nu tigan, chiar avea accent) la vreo 40 de ani, 1.70 m, in zona Unirii. Statea pe strada si prospecta. M-a abordat cand iesisem de pe culoarul populat si o luasem printre blocuri, ma oprisem sa scot tel. din buzunar, m-a si speriat cand a venit fix langa mine din spate.

Cerea 30 de lei ca bla bla ceva cu consulatul, ca si-a pierdut portofelul si actele si trebuie sa se intoarca la Istanbul si ca ce rusine ii e si ca n-a cerut niciodata nimic de la nimeni si iar, vaaai ce rusine. M-am prins intantaneu si am dat sa plec, spunandu-i ca n-am, pana nu-mi iau vreo injuratura sau mai rau. A terminat-o cu un blajin 'bine .... draga ...' si am tulit-o. N-am stat sa-l mai urmaresc pt. ca ma grabeam.

Clar miza pe santaj emotional si isi izola tinta ca sa poata sa copleseasca cu dulcegareala.

Fogolar spunea...

Citind articolul si comentariile, mi-am adus aminte de o situatie similara. Cu vreun an in urma, m-am urcat in metrou la Dristor, intr-un tren care stationa la capat de linie si care a mai stationat cateva minute dupa aceea. Nu era multa lume si era destul de liniste, asa ca am auzit fara sa vreau (asa cum au auzit si cei din jur) ce vorbea la telefon un tip din fata mea. Povestea, aparent unui prieten, fix aceeasi poveste, suficient de tare cat sa-l auda lumea. Ca i-au furat toate actele si cardul, ca n-are bani sa se intoarca la Timisoara, si ca nici bani de insulina nu mai are, plus ca nu-l primesc la niciun spital ca nu are buletin, ca in curand o sa intre in coma insulinica etc. La un moment dat i-au dat chiar si lacrimile. Ceea ce e impresionant, pentru un tip tanar, inalt si destul de aratos. Cert este ca vreo doua tipe (nu mai tine minte exact) au scos portofelele si i-au dat niste bani. El si-a notat constiincios numerele lor de telefon, apoi metroul a plecat... Eu l-am tot studiat (ca-s psiholog :)), cu mustrari de constiinta ca sunt Toma necredinciosul si ca pur si simplu nu pot sa-i dau bani. De atunci ma intreb daca omul era, intr-adevar, in rahat, sau doar avea o "schema" foarte buna. Nu l-am mai vazut niciodata, dar e drept ca nu merg prea des cu metroul sau cu alte mijloace de transport in comun.
P.S. Mi-a placut tare mult povestea lui Irinel Ursu, cu beduinul. Sper sa n-o uit niciodata.

Elizabeth spunea...

Am citit aici si m-am minunat. Pur si simplu numai un om psihopat ar putea sa escrocheze fara nici un pic de scrupule oameni binevoitori carora li se face mila...

Ionel spunea...

Si tu geniala sa vrei sa te asiguri ca nu e tzeapa cerand sa faceti poza. Pe tipa o doare undeva de poza, a vazut-o atata lume a n-spea oara si tot ii merge treaba. Era cat pe ce s-o pacaleasca pe sora-mea, nu i-a mers, apoi am vazut-o si eu peste 2-3 saptamani

Anonim spunea...

Asa cum spunea cineva mai sus, insulina se auto injecteaza subcutanat, deobicei in zona burtii/abdomenului si, mai mult de atat, NU se cumpara! Se ridica gratuit de la farmacii, pe baza de reteta eliberata de medicul de specialitate.

Anonim spunea...

http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Un_prahovean_pacalea_oamenii_ca_are_nevoie_de_medicamente_si_nu_se_mai_intorcea_cu_banii_0_724127655.html


Uite ca i-a mai trecut unuia prin cap sa faca asa ceva...

PamPam spunea...

ionDepAm citit toate comentariile si permiteti-mi sa revin la pozitia normala de om fara gura cascata.

Din ce am observat aici multa lume a donat acestei tipe cite 100 lei si uneori unii chiar au dat si mai mult.AU mai pus si peste 100 lei.S-au mai dat si sume sub 100 lei .

CHiar nu ma asteptam ca lumea sa aiba atitia bani.daca iti permiti sa dai 100 lei cuiva pe care nu il cunosti e bine pentru economia Romaniei.banii circula si asta face bine economiei.


De ce are accent frantuzesc? Ei , dragii mosului, dar Paris va spune ceva? Avem si noi neamuri de-ale ei care chiar in acest moment alearga pe strada dupa victime pe acolo.

Va inchipuiti cum e viata acestor migratori ? Seara isi pune ceasul sa sune ca dimineata pleaca la treaba.La vinatoare de "fraieri" .Va rog nu mai fiti fraieri si in momentul in care vi se intimpla in viata orice ce pare nefiresc puneti-va intrebari imediat

Horbaniuc Vlad spunea...

M-au amuzat foarte tare comentarile.

Cel mai tare :

Am ascultat-o si am mirosit ca-i ceva putred... si nu i-am dat niciun leu, iar ea a strigat in urma mea: "Isn't there anymore humanity in this world?"... chestie care m-a pus pe ganduri pret de 2 secunde, dupa care mi-am continuat linistit drumul.

Anonim spunea...

nu am gasit nicio adresa de mail,asa ca o sa intreb aici: caut de ceva timp nuanta asta de verde pentru par,imi poti spune ce folosesti tu? iti multumesc din suflet

Andrei spunea...

"Asa ca scot portofelul si ii dau 100 ron." / "Aduc din torpedo un cd cu Dekadens si i-l fac cadou" "la mine functioneaza principiul ala cu "everything happens for a reason"" - draga domnisoara cu parul vopsit in verde iti marturisesc ca este incredibil de cat de multa ...naivitate ai dat dovada.
Aceeasi persoana m-a acostat in urma cu cateva luni intr-o seara ploioasa in mijloc de saptamana. Tocmai ce scosesem cativa bani de la bancomat si o voce firava mi se adreseaza din spate cu "excuse me". Am lasat-o calm sa-mi serveasca intreg tacamul iar la final, dupa desertul siropos denumit "mi-au spart masina si mi-au furat geanta in timp ce-mi faceam o injectie cu insulina", i-am spus clar ca o pot ajuta atat timp cat acest ajutor nu include "me giving money to you". " Avantajul" meu este ca am crescut in Braila si am dezvoltat o imunitate la astfel de texte cusute cu ata alba (fie si ele povestite de un strain) iar in doilea rand tipa mi-a lasat impresia ca-i drogata (chiar se oferise sa-mi arate locul unde si-a facut presupusa injectie cu insulina). Am vrut sa o urmaresc dar ideea mi-a venit tarziu si acum, citind patania ta, regret ca nu am anuntat pe loc politia. Analizand nisa in care activeaza raman perplex de potentialul financiar dobandit: apeleaza la tineri care, la randul lor, se gandesc "Hai sa-i dau multe copeici si sa-i dovedesc ca noi romanii suntem un popor foarte ospitalier"

Anonim spunea...

si pe mine era cat ce ce sa ma pacaleasca. e foarte buna tipa... noroc cu emisiunile de pe Discovery! Am vazut-o dupa cateva zile intr-un Pull and Bear, de unde cumpara o poseta (are gust...). Imi pare rau sa aud ca atatia au fost pacaliti...

andi spunea...

in cateva zile o sa se stranga vre-o 18 mil de romani abordati de individa... si poate cateva sute de mi de straini...

vorba domnului susai (un cunoscut de-al meu...) mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic...

Anonim spunea...

Macar a fost frumos la Subcarpati ;)

Emilia spunea...

Dap, si pe mine m-a tzapit tipa asta, prin Piata Victoriei (intrsectie Mihalache cu dr Iacob Felix). Dar apoi i-am stricat si eu susta, ca am mai prins-o de doua ori tot prin zona aia si i-am avertizat pe cei cu care statea de vorba..

Hormonally Yours spunea...

Am patit-o si eu acum cativa ani - deci a inceput de mult. Mie mi-a zis ca merge la spital la dializa, ca nu e din Bucuresti, ca i-au spart masina si i-au furat tot si politistii isi bat joc de ea... Eu de obicei nu dau bani strainilor, dar m-am gandit ca un om bolnav, care pare a avea nevoie de ajutor, pe bune. Mi-a aratat si mie tot felul de urme pe corp. I-am zis ca nu e nevoie sa-mi trimita banii inapoi, suma nu era mare, ba chiar mi-a parut rau ca nu am avut cat i-ar fi trebuit ei - silly me. Si eu m-am intrebat daca a fost sau n-a fost, dar nu prea mult si abia acum, citind si vazand poza, mi-am adus aminte de ea. Ce schema, domnule, ce schema...

Anonim spunea...

Hormonally Yours, la dializa te ia Salvarea de acasa, te duce la spital si apoi te aduce acasa. Dializa se face la un spital din apropierea locuintei tale, nu vii de la Sighetul Marmatiei sa faci dializa la Fresenius Bucuresti...spre exemplu. Nu vii tu, de capiat, cu masina personala. Pe viitor sa tii minte lucrul asta.

Anonim spunea...

Aceeasi tipa am intalnit-o la Unirii anul trecut si s-a tinut ca un scai dupa mine, dar am flituit-o imediat!Nu pot sa cred ce infractoare ....daca o vad pe strada o sa-i dau un bobarnac in frunte ca sa o trezesc la realitate!!

Pinkela spunea...

Si eu am fost acostata de un tip... Acelasi text... (mai mult sau mai putin :D)... Concluzia: Feriti-va de 'escroaci'! :))

Pinkela spunea...

'escroci'

Anonim spunea...

So, când mergem la vânat? La câţi suntem cred că e uşor de reperat :) . Nu vreau s-o bat, vreau s-o văd fugind să-şi salveze viaţa. Poate se lasă, la fel cum şi noi ar trebui să ne lăsăm de băgat în seamă oameni suspecţi. Că or arde sau or sângera, nu e treaba noastră. Oh well.

Hormonally Yours spunea...

Multumesc anonimului care m-a luminat. Ai dreptate, ar fi trebuit sa stiu, ca doar am avut un vecin care facea dializa, insa in fata unui om care plange, iti insira povesti tragice si iti cere ajutorul ca si cum ai fi singura lui speranta, daca esti slab de inger, pac pac, te-a facut din vorbe si s-a dus. Naiba stie ce alte tampenii lacrimogene mi-a zis si eu le-am inghitit. Ce ma enerveaza e ca un astfel de personaj te face, pe viitor, sa fii circumspect pana la a da in cap unui om care poate, la un moment dat, are pe bune nevoie de ajutor. P.S. N-am zis ca venise de la Sighetu Marmatiei, dar probabil ai vrut sa subliniezi absurditatea scenariului :)

Alexandra spunea...

@ Andrei Meszaros
De la asta de care zici tu mi-am luat-o si eu. A intrat in pub-ul in care lucrez si aproape ca plangea ca cei din SUA i-au blocat cardurile si are nevoie de bani sa incarce cartela sa sune sa i se deblocheze cardurile...aceeasi analiza am facut-o si eu...omul care avea vreo 50 de ani vorbea engleza cursiv cu un accent super ok si i-am dat 70 de lei sa aiba si de mancare pana i se deblocheaza cardurile :))) mi-a dat chiar sfaturi cum sa facem anumite preparate... :))) asta este..cu totii ne mai luam tepe...

Anonim spunea...

anul trecut, Piata Victorie. stiam insa povestea...

Anonim spunea...

pe mine a vrut sa ma pacaleasca acum un an pe Banu Manta.
Era sa ma las dus de nas insa i-am spus sa mearga la consulat. In momentul ala a luat-o razna si a inceput sa urle ca romanii suntem un popor de cretini care nu avem incredere si nu suntem capabili de compasiune. Asta a fost declicul. I-am urat de bine.

Anonim spunea...

Andreea, eu zic ca ar trebui sa mai lansezi o campanie virala pe Facebook sa faci cunoscuta aceasta escroaca... azi a mai pacalit pe cineva din familia mea cu aceeasi poveste... :(

Anonim spunea...

Acelasi text in Pta Charles de Gaulle la inceputul lunii iunie. Am refuzat-o pt ca mi s-a parut dubios comportamentul ei.

Anonim spunea...

iooi ce nasoala faza...stiu cum e...si eu i-am dat unei tipe bani...dar eau doar 10 lei pt ca probabil m-a azut mai studenta. Dupa ce am auzit ca se practica asemenea chestii aveam si eu cheful stricat...nu din cauza banilor, mai degraba din cauza oamenilor. Oh well, sa te gandestii ca daca ar fi fost o persoana cumsecade ai fi facut parte din acei 0.0001% di populatie care ar fi ajutat-o :D

Raluca L.C. spunea...

Citind aceasta postare mi-am adus aminte si eu de un episod similar de acum 2 ani, petrecut in Cluj-Napoca. Tocmai ieseam de la Biblioteca Facultatii de Studii Europene cand m-a abordat o tanara cam de inaltime medie, mai slabuta, imbracata in negru, care era toata lacrimata. S-a comportat foarte politicos, mi-a spus ca ii este rusine ca ma abordeaza asa, dar tocmai a fost anuntata ca i-a decedat cineva din familie si nu are bani sa mearga acasa, nu mai retin unde, cred ca undeva prin sud, deoarece i-au fost furati toti banii si e disperata. Si a inceput sa planga iar. Mi-a fost foarte mila de ea, am inceput sa plang si eu, dar chiar nu mai aveam bani la mine, ii dadusem pe niste xeroxuri si mancare. I-am explicat ca sunt studenta si ca nu am bani la mine, i-am spus sa mearga la Politie, ea zice ca a fost si nu a bagat-o nimeni in seama, i-am spus ca imi pare foarte rau, dar nu am cum sa o ajut. Am plecat, iar ea a bombanit ceva in urma mea. Am avut atatea remuscari dupa aceasta intamplare, nu va spun. Dupa vreo 1 luna de zile, aceeasi persoana ma abordeaza cu acelasi text pe aceeasi straduta a Bibliotecii. Atunci mi-am dat seama ca totul era o teapa si m-am minunat cum pot oamenii sa inventeze asemenea lucruri pentru a face rost de tot felul de substante. Se prea poate intampla ca cineva sa fie intr-o situatie disperata de acest gen, totul sa fie adevarat si lumea sa nu mai bage in seama adevaratele cazuri, gen Petrica si Lupul.

Lumea asta in care traim ...

Anonim spunea...

Mie mi s-a intamplat astazi, 5 iulie, in zona Unirii, magazinul Cocor - cu siguranta este aceeasi tipa, cu povestea ca trebuie sa ajunga in Iasi pentru un proiect de 6 luni ca vin prietenii ei si imi da bani cand vine in Bucuresti zilele viitoare ca trebuie sa ia de la Ambasada actele - ca i s-au furat actele, banii si aparatul care masoara glicemia, ca face insulina si mi-a aratat intepaturile de pe burta - aceeasi poveste! Eu am ajutat-o ca stiu cum e sa te trezesti intr-o tara straina si nimeni nu este langa tine - m-am gandit dupa aceea ca "daca e o teapa" dar parea totul foarte "adevarat"!!!
Eu o sa incerc sa fac ceva - sa ma duc la banca sa vad daca poate sa imi dea vreo filmare cand am scos bani si i-am dat (ca eram in banca), o sa incerc sa dau pe social media "stirea" sa incerc sa povestesc ... sa nu mai pateasca prea multa lume ce am patit noi toti! Poate pare in zadar, si pe langa toate mitocaniile care sunt, asta pare "frectie la picior de lemn" insa nu este corect - si uneori te saturi sa "inghiti" gogosile altora - uneori ar trebui sa spunem "pana aici!"
Daca rezolv ceva, am sa revin cu un comentariu :)

valentin spunea...

Buna, Andreea! Sunt jurnalist si ma intereseaza in mod special subiectul. Ai cumva o adresa de email la care iti pot scrie, pentru amanunte? Multumesc.

Andreea Verde spunea...

Adresa mea de mail este lupescu_andreea@yahoo.com.

Anonim spunea...

si pe mine m-a oprit asta pe strada, in fata la orange in victoriei, cu aceleasi texte. nu vreau sa ma laud, dar m-am prins ca e vrajeala.

DORICE spunea...

YO mai dau bani la cersetori dar in special daca sunt oameni batrani si fara suparare cat mai albi! dar nu am dat niciodata mai mult de 5 lei. nu de alta da' nu am! Dar oricum, multumim pt poza! Nici eu nu cred ca faptele tale buna ar trebui sa inceteze dupa asta! Eu sunt de parere ca pacatul e al ei si ca tu nu ai vrut decat sa ajuti... ceea ce te face un om cu o inimia buna, mai ales ca ai dat cei 30 de euro!

Mihai C. spunea...

Pacat de cei ce chiar vor avea nevoie de ajutorul cuiva si nimeni nu ii va crede.

aura spunea...

Care o mai vede, sa cheme politia. Eu am mai luat-o si acasa si i- am dat ceva mai multi bani desi aveam sentimentul ca minte. Asta e, teapa mea! Ideea este ca trebuie sa fie prinsa si bagata la parnaie direct.

Libertatea spunea...

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/atentie-la-escrocii-moderni-se-dau-straini-si-cersesc-din-lamborghini-404198.html

Anonim spunea...

doamneee nu ma intalnesc si eu cu ea ?!?!? direct picior in cap :)) !!

Unknown spunea...

mai fato, gagica sta in ferentari si este romanca! igor este nume de barbat, doamne iarta-ma, iar alfabetul ala nu exista! slovenii scriu ca si rusii. am incremenit vazand poza, o intalnesc zilnic pentru ca si eu tot acolo stau :)) nu-i stiu numele, nu socializez cu frumusetile din cartier, dar tie nu ti se pare ca se drogheaza? nu vreau sa acuz degeaba, dar traind atatia ani printre ei, am inceput sa-i ghicesc dupa mici semne, mai mult intuitiv la inceput, dar dupa ce am vazut-o de atatea ori cu scursurile care stiu clar ca se drogheaza, sunt intr-un stadiu unde nu mai incape banuiala, si toti barbati... tu de ce crezi ca voia bani? esti cam naiva, scuza-ma, si nu stiu de ce i-ai dat toti banii, mai gasea ea vreun credul, stai linistita.

Alex spunea...

Si pe mine m-a acostat anul trecut la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe Batistei ca are nevoie de insulina, ca nu ii da nici un spital pt ca e din Basarabia si nu are acte (care au fost furate) si nu, si nu, si nu etc. "Norocul" meu a fost ca nu aveam nici un sfantz la mine. Mi-a dat nr ei de tel sa o sun cand am bani. Am sunat-o pe seara si a doua zi, nu a raspuns nimeni. Normal, doar era aceasi persoana care te-a pacalit si pe tine....

razvan spunea...

Buna. am citit si eu postarea.
Ma-am intalnit si eu cu ea , anul trecut prin octombrie, pe la Piata Muncii.
Tot din Slovenia era.Accentul mi s-a parut a fi slav, etc.
Povestea era in mare aceeasi.A avut succes..m-a convins de scenariu, insa nu aveam niciun ban la mine..asa ca m-am multumit sa ii urez bafta si sa o indrum spre prima sectie de Politie.

Anonim spunea...

Oricum ai fost inspirata sa ii faci o poza. Foarte multe comentarii dar nici o atitudine. Felicitari!

Eu am patit in Timisoara, e un batran pe langa gara si o femeie de vreo 35 de a ani dar in diferite parti ale orasului. Aceeasi poveste ca au nevoie de bani de tren sa ajunga acasa.

Anonim spunea...

:))) pe fetita asta am vazut-o acum 2-3 saptamani in 104. era aproape lesinata, cu o sticla de apa in mana. si tot la fel, o intreba lumea ce are, si chestii de genul..ea a raspuns ca a fost la insulina, ca ii e foarte rau. dar nu a cerut bani. poate poate i se facea cuiva mila de ea si ii dadea ceva acolo. ce nenorocita!

Anonim spunea...

Acum vreo 10 ani, era prin zona Piata Rahova din Bucuresti o batrana care umbla cu vreo 10 sacose dupa ea, mirosea urat, era un om al strazii. Cerea de la toata lumea, spunand ca ea e din Deva si ca fiul ei este preot si ca ea a luat un tren gresit, s-a trezit la Bucuresti si nu a mai avut bani de intoarcere... spunea povestea asta tuturor, nimeni nu o credea. Dadea detalii exacte, numele, adresa fiului ei din Deva, sarmana... Pana intr-o zi cand cineva a crezut-o si a scris o scrisoare asa zisului fiu-preot, fiu care a venit din Deva cu taxiul pana in Bucuresti de unde si-a recuperat mama, dupa multi ANI in care o credea disparuta, moarta.... Judecati acum si voi

Anonim spunea...

Prin aprilie, undeva in zona Pietei Operei, m-a abordat aceasta individa, cu acelasi accent si aceeasi 'identitate', dar la mine povestea a fost alta: imi flutura niste chei de masina, imi spunea ca a fost jefuita si ca e diabetica. Nu-mi amintesc ce suma cerea, dar i-am dat 10 lei ca sa scap de ea, pentru ca (nu stiu daca a fost parte din sceneta sau o coincidenta) la un moment dat au intrat in scena doi muncitori care treceau pe langa noi si au inceput sa ceara tigari, in engleza :). Ulterior am urmarit-o si am vazut ca aborda si alti oameni.

OM BUN = OM PROST spunea...

In toamna aveam un drum de facut cu masina pana la Pitesti. Inainte de a iesi pe autostrada ne-am oprit eu si sotia la magazinul Auchan din Militari. Am facut niste cumparaturi si plecam din parcare.
Adica am vrut intrucat pe la jumatatea parcarii care este f.lunga a trebuit sa opresc masina pentru ca imi cazuse ceva la intre pedalele masinii.
Deci opresc masina si ma aplec sa caut ce cazuse. Deodata se opreste langa noi de pe sensul celalalt de mers o masina Daewoo Nubira aurie f. bine ingrijita. Am observat masina care oprise chiar langa geamul meu cand am ridicat capul.
In Nubira era doi indivizi unul mai in varsta la volan. Amandoi imi faceau semne disperate sa deschid geamul.
Habar n-am de ce, fiind luat prin surprindere ma pune dracu sa deschid geamul si atunci incepe "recitalul" spunerii cu seriozitate a unei povesti induiosatoare :
Noi suntem niste oameni f. seriosi din Sibiu si am ramas fara bani de benzina intrucat ni s-a stricat masina si a trebuit sa platim toti banii la service. Va rugam sa imprumutati pana maine cu 100 de lei, vi trimitem prin curier. Eu din principiu nu dau bani niciodata la cersetori, nu am speranta ca daca dai cuiva Dumnezeu iti da inzecit. Totusi oricum le-am propus din instinctul de conservare sa le dau totusi 10 lei si sa mai caute si pe altcineva sa le dea restul.
Imediat acesti indivizi respectabili imi replica foarte seriosi ca ce ii jignesc, ca ei sunt oameni f. seriosi si sigur imi vor da banii.
Probabil din cauza povestii si situatiei penibile in care m-am aflat (ne aflam eu si sotia) am cedat si ca sa nu ii "jignesc" le-am dat 100 de lei. Pentru a-mi confirma ca sunt seriosi m-au sunat de pe telefonul lor pe al meu sa imi ramana numarul lor imprimat, dovada a seriozitatii lor.
Nu inteleg de ce am acceptat sa le dau banii, m-am comportat ca un "robot" din principiu fiind un om bun care sar in ajutorul altora insa am dat banii in timp ce ma gandeam ca sunt sanse aproape totale sa fiu inselat.
Dupa ce le-am dat banii respectivii au demarat in tromba au intors masina si s-au indreptat sla iesirea din parcare.
Intrucat si noi vroiam sa iesim din parcare sa mergem la Pitesti (deci spre Sibiu ) unde trebuiau sa se indrepte si respectivii oameni "onorabili" am ramas perplexi cand am vazut ca acestia se duceau inapoi in Bucuresti si nu inspre Pitesti de unde din drum puteau sa isi cumpere benzina ...
Am vrut sa ma i-au cu masina dupa ei dar sotia m-a oprit, ca respectivii sunt periculosi si sigur au si pistoale. Sa zicem mersi ca am "scapat" cu o pierdere de doar 100 de lei ...

Nu pot sa imi dau seama nici acum de ce am intrat in vorba cu acesti indivizi cand trebuia sa plec imediat cand am auzit ca este vorba de cersit bani.

Probabil ca psihologia umana este de vina, un om de regula amabil este tentat sa ajute pe un semen la nevoie, punandu-se automat in locul celui care cere sa fie ajutat. Si cu cat ajutorul cerut este mai mare si prezentat mai real cu atat greseala de a crede in povestea stupida este mai mare.

Pacat ca nu auzisem pena atunci ca exista si asemenea tipuri de excrocherie, dar oricum m-a costat doar 100 de lei ca sa invat faptul ca in lumea de azi nu trebuie sa ajuti pe nimeni fara a verifica f. bine daca acesta are nevoie de a fi ajutat sau este doar o poveste livrata "pe tava"

Aviz amatorilor... car au de gand sa ajute pe cineva cu bani pentru benzina ... NU AJUTATI PE NIMENI. Cine a ramas fara bani probabil ca poate lua pe imprumut , cu acte niste benzina de la o benzinarie, de ce sa iti ceara tie bani de benzina ????

La fel si cu strainii ramasi fara bani prin Romania. Exista Politia la care se pot adresa, ambasada lor .

Si acum astept un telefon sa primesc banii "imprumutati"

Imi pare rau insa rog pe toata lumea sa nu imi mai ceara bani de benzina sau orice pe strada ca nu voi mai da nimanui, m-a costat 100 de lei lectia !

Anonim spunea...

l-am intalnit si eu pe blondutul din Gara de Nord cu motorul acum cativa ani. mie mi-a spus ca trebuie sa ajunga in Constanta si ca a ramas fara benzina pt motor. i-am dat 50 lei ca atat aveam la mine.
cand am citit articolul asta mi-am amintit de el. am un singur regret, ca banii au fost folositi cel mai probabil pt droguri.

Anonim spunea...

Care-i sensul? Iti explic eu: sensul e ca esti prost.

Anonim spunea...

acum un an inainte de craciun. e din slovacia, i-au furat actele, are nevoie de benzina. e deja vedeta !!!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 400 din 591   Mai noi› Cele mai noi»