sâmbătă, 25 septembrie 2010

Marea schimbare din 2010

Primul popas - DEKADENS

Noiembrie 2009

Lucram intr-un club, ma ocupam de evenimente si intr-o seara am ramas pana la 5 dimineata cu mai multi invitati-artisti. Si unul din ei – sa ii zicem H – propune sa vorbim despre muzica si ma intreaba “Da tu ce muzica asculti?”

Si am sarit in sus, pentru ca urasc intrebarea asta, pentru ca nu poti sa pui muzica in sertare pe caprarii, sa zici: io ascult PUNK si sa inchizi subiectul. Si dupa ce am tot discutat in contradictoriu despre trupe preferate si trupe pe care le asculti in anumite stari ii spun ca eu de fapt cant intr-o trupa micuta care se numeste GRIN.

Avusesem si cateva concerte intr-o cafenea si intr-un club, compuneam, mai cantam in Gradina Botanica.

Si H imi spune:

“Si nu ai vrea sa canti intr-o trupa mai mare? Am un prieten care isi cauta solista si la cum te vad eu pe tine cred ca te-ai potrivi.

Eu: Dar nici nu m-ai auzit cantand..

H: Hai ca iti las numarul lui daca vrei si vorbiti voi..

Eu: Nu mersi, chiar nu ma intereseaza. Da-mi mai bine numarul tau si daca vreodata ma tenteaza te sun..

Imi da numarul.

Eu: Cum ziceai ca se numeste trupa?

H: Dekadens. Vezi pe myspace.

Ajung acasa. Intru pe net. Ascult 2 melodii. Imi place ce aud.. Ma bag la somn. Si uit de Dekadens.

Ianuarie 2010

Dupa Revelion merg intr-un bar cu mai multi amici. Si incep sa le povestesc despre perioada in care lucram in clubul ala. (intre timp imi dadusem demisia). Cu Grin nu mai cantam aproape deloc, baietii erau ocupati cu facultatea, nu mai aveam nicio propunere de concert. Si tot povestind imi amintesc de seara in care am ramas pana la 5 dimineata. Si imi amintesc si de H. Si ma gandesc sa give it a try. Pur si simplu.

Scot mobilul si ii dau un sms:

“Buna, nu stiu daca ma mai tii minte. Sunt Andreea Verde si in primul rand vreau sa iti urez La Multi Ani. In al doilea rand, ziceai ca ai un prieten care isi cauta vocal, mai e valabila oferta?”

Imi raspunde aproape imediat. Isi aminteste de mine. Oferta mai e valabila, o sa ma sune unul din membrii trupei sa stabilim detaliile.

Nici nu apuc sa ma intorc la masa, ca imi suna mobilul.

- Salut, sunt Janin.

…to be continued


de acum intamplarile legate de trupa, de Dekadens de turnee+chestii dubioase din timpul concertelor si nu numai ... le voi publica pe blogul DEKADENS: adica aici http://dekadensmusic.wordpress.com


Un comentariu:

Concurs Invisible spunea...

Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!