duminică, 5 octombrie 2008

Freak Control

In autobuz. Inghesuiala mare. Ora de varf.
Suna un mobil. Initial nu il bag in seama. La un moment dat aud:

- Pai cum adica unde sunt? In autobuz! Pai ce sa se auda daca sunt in autobuz? Nu e galagie..ce sa fac? Pai si unde crezi tu ca sunt? Da nu intelegi ca sunt in autobuz, nu am de ce sa te mint. Pai cum sa iti demonstrez? (pauza) Stai ca ajung acuma in statie si o sa spuna aia "urmeaza statia.." si o sa vezi. Acuma opreste la Razoare, stai asa..

(deja toata lumea era atenta la conversatia fetei. Statea pe scaunul din fata, pe locurile rezervate batranilor, in directia opusa sensului de mers al autobuzului. Tinerica, satena, cu o geanta neagra si o sacosa alba. Nimic iesit din comun. Parul strans la spate intr-o coada. Discret machiata.)

Autobuzul se opreste, deshide usile, le inchide la loc. Asteptam toti momentul in care vocea doamnei va anunta :"Urmeaza statia...", dar nu s-a auzit nimic. Nu a anuntat nimic.

- Pai nu a zis! Pai de unde sa stiu eu?Acuma ma duc spre casa, SUNT IN AUTOBUZ! In 368. Pe cuvantul meu! Daca iti spun.. Da de ce nu ma crezi? Haide mah!

(imi venea sa ii smulg mobilul din mana sa sa ii zic idiotului ca e in autobuz)

- Da' nu intelegi? Da' eu nu stiu ce sa mai fac, chiar nu mai stiu, da de ce sa imi inchizi telefonul? (fata incepe sa planga) Dar ti-am zis o data, nu te mint, de ce sa te mint? Sunt in 368 in autobuz! Pai cum adica sa nu ma creeeezi? (pauza)Dar daca iti spun eu ca sunt aici, ce vrei sa faaac? Zi-mi ce vrei sa fac?? Sunt in autobuz. Da, in autobuz. Nu stiu de ce nu se aude motorul, ca nu se aude.. Cum sa fie prea liniste, pai si ce sa fac? Vrei sa fac eu galagie? Da asa e in autobuzul asta. Da. Pai nu zice aia "urmeaza statia".. Nu se aude. Poate nu i-a dat drumu soferul. (pauza) Sunt in autobuz. Pe cuvant. Cum adica nu ma crezi??

(inchide mobilul. isi sterge lacrimile. imi vine sa ma duc la ea sa ii spun sa il lase naibii pe idiot si sa isi caute pe altcineva. dar nu fac nimic. nici ceilalti calatori nu zic nimic. doar schimba priviri. fata se simte stanjenita, isi intoarce privirea spre fereastra.)

14 comentarii:

Anonim spunea...

Trebuia sa ii iei mobilul si sa-i zici 2-3 cretinului!...

Andreea Verde spunea...

am vrut, am vruuuuut!!!
dar apoi m-am gandit ca fiecare trebuia sa isi rezolve singur problemele..u know..

rux spunea...

kung fu panda!!!!

Andreea Verde spunea...

aha...
cumn ar zice Xena: "Iiiiiii-haaaaa!"

highSpirito3 spunea...

stii ce era funny si frumos? s-o auzim pe verde facand pe fata de la ratb: "atentie, se inchid usile! urmeaza statia.. " ;) o scoteai pe fata din belea :P

Andreea Verde spunea...

hahahaha
asta era deja faza de film:)
dar da, ar fi fost frumos; nu am fost pe faza, ce vrei?

Anonim spunea...

Uneori e nevoie de putin ajutor sa iti rezolvi problemele! Mai multa activitate, fratilor! Mai multa implicare! :)

Anonim spunea...

Uauuuuuuuu....e ..tare...

rux spunea...

implicare sociala?! mai indicata ar fi diminuarea/eradicarea geloziei pe pamant

Andreea Verde spunea...

:)) sub sloganul: "no more gelozyyy"

loderunner spunea...

hmm.. bravo, ai avut prezenta de spirit sa faci ce trebuia, adica nimik. e evident nascuta victima si fiecare are nevoie sa harm people from time to time.. e la locul ei. singura kestie worth doing la povestea asta era un barbat inspirat cu voce groasa, care sa tipe in autobuz " - hai in pat aziii!". ar fi pus suficient de mult amuzament la istorioara incat sa o ridice la rangul de "memorabila". dar desigur, ar fi fost f posibil sa fi ajutat-o intr-un final.. ceea ce nu ne dorim.. but it's worth the risk.

Andreea Verde spunea...

:))
iti dai seama ce bataie isi lua don'soara daca o banuia ca e in pat cu altu?
dar ar fi fost un experiment social foarte tare...

Cinnamon spunea...

Si eu m-am gandit ca ar fi trebuit sa zici tu "urmeaza statia.." Ar fi fost cool! :)

Andra spunea...

probabil tipu' ar fi comentat ca e o voce prea putin robotizata si ar fi insistat :))