vineri, 7 martie 2008

Scurta introducere in GAFE

Am o intreaga istorie in varsat chestii pe jos, cazut pe jos, spart pahare, alunecat pe gheata..si mi se intampla asta nu numai practic si si in vorbire.
O scurta introducere:

La restaurant, intalnire cu o gasca din care stiam doar 2 persoane, radem, glumim. Majoritatea gay. Simpatici. La un moment dat pleaca un el si o ea. Eu ma intorc spre cei de la masa si le zic :
"Astia cine erau?" Nu mi se raspunde. Persist (eu si Rexona) "Tipu si tipa..cine erau? Sunt de treaba, asa? Erau impreuna?" Mi se da un cot. Tipul si tipa erau fix in spatele meu, isi uitasera paltonul..

cafepedia. cu 2 prietene. Cer o limonada. Imi aduce o chestie duuulce-dulcee..si calaie. Imi e rusine sa cer sa mi-o schimbe, dar prietena mea o cheama pe osptarita si ii spune. Ospatarita isi cere scuze, zice ca barmanul e nou, aduce alta limonada. Buna, gustoasa si rece.
Cealalta prietena povesteste ceva gesticuland cu tigara in mana. Eu observ ca poarta o bratara interesanta si intind mana sa ma uit mai cu atentie. Ea nu se prinde ce vreau sa fac, ma arde cu tigara din greseala, eu imi retrag mana, dau de perete cu paharul de limonada care se face TANDARI! Toate mesele se intorc spre noi..
eu: "Nu e nimic, am spart eu un pahar, e ok.."
De pe masa se tot scurg picaturi de limonada. Nici macar nu apucasem sa beau din ea..
Ma duc la bar, duc paharul facut tandari..ma intreaba daca vreau sa comand altceva.
eu: "Da, o apa plata la sticla de plastic, daca se poate".

Ieri, in cafepedia, cu inca 3 persoane. Imi intorc privirea spre ospatarita, dau sa comand si vad ca era aceeasi din ziua in care sparsesem paharu.. Pe ea o bufneste rasul. Si pe mine.
Ii zic: "Dumneavoastra erati cand am spart...paharu...nu?"
Da din cap.. Comand un ceai.. Continuam sa radem amandoua in timp ce restul persoanelor nu inteleg care e faza..

In generala. Iarna. Viscol, zapada, gheata. Veneam acasa cu 2 colegi, baieti. Eu stateam la mijloc, ei ma tineau sa nu cad pe gheata, aveam niste cizme foartea lunecoase. Ajungem cu bine in fata scarii, mai stam la 2 vorbe. faceau misto de mine, ca poate cad in fata scarii. Eu "hai mah, terminati...n-am cum sa cad aicea, ce naiba.."..ii pup pe obraz.. ma intorc, fac un pas si buuuuuuuuuuuuf...pe spate in zapada!! Rasete rasete...

..va urma..

5 comentarii:

chilli liber spunea...

:)) unele lucruri se intampla, ca sa zic asa, cu un anume ... cum sa zic, de-asta de stie toata lumea, ca da si pe la televizor, am eu acuma un lapsus, dar stii la ce ma refer nu ? adica, ne intelegem, ca doar oameni suntem. deci, de fapt cam asa, fara doar si poate mai putin la partea cu ..., dar acum depinde cum privesti.

Andreea Verde spunea...

ooo...pai nu..ca nu se intampla asa cum crezi tu din experienta pe care o ai...ci mai altfel..pentru ca indiferent ce ai zice stii si tu ca e adevarat..Si nu, nu cred ca suntem chiar...adica..intelegi tu..se intampla asa..

chilli liber spunea...

pai da, se intampla, tocmai aici intervine ideea de a analiza si de a proiecta spre mai departe, caci altfel ar fi asa, ca si cum ... bine depinde si in ce mod te folosesti de toate sau numai de anumite astfel de ... dar oarecum lucrurile tin sa se piarda sau sa se clarifice intr-un mod mai mult sau mai putin identic cu starea care devine un fapt.

Cinnamon spunea...

Tare blogul Grin! Apropo de spart chestii, daramat obiecte si altele am eu o prietena Ioana care are obiceiul sa fac asta...sau poat enu obiceiul dar asa a ramas in "istoria gastii". Si de fiecare data cand cineva dintre noi darama/sparge ceva, ceilalti zic "hai mah, nu fii Ioana" :P

Andreea Verde spunea...

:)) Da, irys, stiu exaaaaact despre ce vorbesti. Partea nasoala e ca daca zici chestia asta intr-un alt grup...n-o sa se prinda nimeni si o sa pari tu aia ciudata..