luni, 18 iunie 2012

Chiar a fost teapa?


Sambata.16 iunie~20:20. Ma duc la Street Delivery. Nu gasesc loc de parcare.
Pana la urma o las in spatele Ateneului. In timp ce fac ultimele manevre, o tipa slaba, inalta si putin cocosata vine la mine la geamul masinii si blamajeste ceva intr-o engleza cu accent frantuzesc.

Ies din masina, fericita ca pot sa imi exersez franceza: Are you French?
Ea cu o voce lesinata: No, no.
Eu (confuza): Are you sure? Where are you from?
Ea: Slovenia.

Ma duc in fata masinii sa vad ce vrea de la mine.
Cu ochii in lacrimi si mana tremurata imi spune ca e terminata, ca nu stie ce sa mai faca. Ca a fost jefuita si trebuie sa ajunga la un workshop de psihologie la Iasi. Ca i-au furat tot: bani, carti de credit, portofel, in timp ce isi injecta insulina – si isi ridica bluza, imi arata intepaturile.

Ma uit la figura ei sa imi dau seama daca vorbeste serios. Dar pare terminata pe bune: cocosata, gatuita, arata de parca a plans, cu ochii mari si fata palida.

Imi spune ca e din Slovenia, ca la ea la ambasada e inchis, ca umbla pe strazi si ca nimeni nu o crede. Ca toti oamenii de pana acum i-au intors spatele si nici macar nu au ascultat-o, ca nu mai are nicio solutie, ca ii este super rusine ca umbla asa ca o cersetoare, dar ca are nevoie de 30 de euro ca sa ajunga la Iasi, sa plateasca nu stiu ce taxa.

Ca imi va returna banii imediat a doua zi, ca restul colegilor ei vor ajunge cu avionul, dar ca pana atunci ea trebuie sa plateasca acesti bani; e rusinata; isi cere scuze; e terminata; are palpitatii; nimeni nu o crede; imi multumeste ca m-am oprit sa vorbesc cu ea.

Ma uit atent la ea, o analizez sa ma prind daca minte sau nu.
Nu da niciun semn ca nu ar fi sincera, plus ca engleza ei nu suna a romana. Are un accent frantuzesc, am mai zis asta. De obicei romanii vorbesc engleza mai ruseste.
Ma uit la fata ei – nu pare romanca.

Ma gandesc ca si mie mi se intampla chestii incredibile si de multe ori oamenii nu ma cred, ma gandesc ca daca as fi intr-o tara si mi s-ar intampla asta probabil nu mi-ar da nimeni de pe strada bani. Ma gandesc ca are nevoie de ajutor. Si ma mai gandesc ca daca intr-adevar toata povestea e adevarata si eu nu o ajut – cine o sa o ajute? Ce o sa faca?

Asa ca scot portofelul si ii dau 100 ron.
Ca sa ma conving inca o data ca nu e o escrocherie, ii propun sa facem o poza impreuna. E de acord fara sa ezite – asta imi intareste ideea ca povestea e adevarata.



Continua sa imi povesteasca de Iasi, de psihologie, despre oamenii care nu o crezusera.

Aduc din torpedo un cd cu Dekadens si i-l fac cadou. Imi spune ca o sa il asculte cu drag, ca am salvat-o si ca GOD BLESS YOU – de mai multe ori.
Ii las numarul meu de telefon si numele ca sa imi trimita banii prin Western Union. Zice ca ma va suna urmatoarea zi intre 10-12.

Inainte sa plece imi aduc aminte ca imi spusese 30 de euro, iar eu ii dadusem 100 ron.  O intreb daca mai are vreun ban sa completeze. Spune nu. Asa ca mai scot inca 30 de lei si ii dau. Imi multumeste, zice iar God Bless You si imi spune ca imi va trimite banii in euro.

Imi scrie in agenda numele ei. Mi se pare ca suna cam dubios si ca are cam multe punctisoare, dar in fond – ce stiam eu despre Slovenia? Am fost o data, 1 zi, in Ljubljana si asta a fost tot.



Ne uram de bine, aproape ca ne luam in brate si pornesc spre Street Delivery fericita si implinita ca am ajutat un om. Radiam, pur si simplu. Ma intalnesc cu prietenii, le zic ce am patit, le arat poza cu tipa.

Liviu imi zice: NU pot sa cred!! Tipa asta umbla acum un an pe 1 mai si zicea ca e din Moldova si ca a fost jefuita!
Eu: Nu se poate sa fie aceeasi tipa, poate doar seamana..
Liviu: Iti zic sigur: EA E! Are o fata inconfundabila! S-a tinut dupa mine juma’ de drum – i-am zis ca nu am bani si tot insista: sa mergem la bancomat, sa mergem la bancomat.

Asta mi-a cam stricat karma. Toata seara am analizat limbajul ei verbal si nonverbal si tot nu am gasit semne ca ar fi mintit.
Am asteptat pana duminica, zisese ca ma suna intre 10-12. Nimic!
A trecut seara. S-a facut luni.
Tot nimic.

Si ma obsedeaza care a fost SENSUL acestei pacaleli - escrocherii pentru ca (din pacate?) la mine functioneaza principiul ala cu "everything happens for a reason". 

591 de comentarii:

  1. Pe mine ma amuza ca inca te mai intrebi daca a fost teapa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ea e cazul despre care eu am scris asta: pentru ca tremuratul, insulina ma impresionase si pe mine si la fel ma intreb si eu: chiar a fost teapa? http://mirunescu.wordpress.com/2012/06/12/in-lumea-fara-magie-cand-eu-cand-vreau-sa-cred-cred/

    RăspundețiȘtergere
  3. teapa clar, am avut si eu de-a face cu aceeasi persoana in iarna si avea aceleasi texte

    RăspundețiȘtergere
  4. Same here, am fost acostat si eu in iarna, fix acelasi text.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca toata treaba asta e atat de veche, ma intreb de ce nimeni nu s-a dus sa depuna o plangere la politie.
    Cel putin acum aveti poza individei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Amzei, dar am scapat cu un pachet de tigari si o apa

    RăspundețiȘtergere
  7. In iarna, in centrul vechi. Aceeasi tipa; aceeasi suma. Aceeasi dilema dupa

    RăspundețiȘtergere
  8. La Romană și pe mine, acum vreo 2-3 săptămâni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, da. si io am patit-o :). mi-am golit portofelu. pana azi m-am intrebat daca a fost pe bune sau escrocherie. si iata raspunsul

    RăspundețiȘtergere
  10. eu m-am intalnit de 3 ori cu ea, de fiecare data cu alta poveste. de departe cea mai elaborata schema de inselatorie, pusa la punct pana in cele mai mici detalii.

    RăspundețiȘtergere
  11. La fel si cu mine in Dorobanti langa Paul.Tot ca e din Slovenia,cu insulina,insa de data asta cineva i-a spart geamul masinii si vroia sa ajunga acasa. Sunt mai impresionabila,insa n-aveam ce face atunci.pheww

    RăspundețiȘtergere
  12. De acord cu cel care a comentat mai sus: de ce nu depunde nimeni plangere la politie? Foarte inspirata ai fost ca ai facut poza cu ea, ti-ar fi de ajutor. Cam ciudat totusi ca ea a fost de acord cu poza...

    RăspundețiȘtergere
  13. A fost de acord cu poza pentru ca de fapt nu reprezinta dovada pentru nimic. Escrocheriile astea nu lasa urme, cand ii dai bani pe strada si nu poti dovedi nimic, chiar daca politia ar fi de acord sa o caute. Si daca ar gasi-o, nu exista dovezi. E marturia ta impotriva marturiei ei

    RăspundețiȘtergere
  14. si eu am vazut-o facand treaba asta pe intersectia Baba Novac cu Mihai Bravu, tot asa plangareata, cocosata, vai de mama ei si tot asa zicea ca are nevoie de ajutor

    RăspundețiȘtergere
  15. Incredibil !! Si pe mine si pe prietena mea ne-a abordat anul trecut tot cu povestea cu insulina dar de data asta trebuia sa plece la iasi si dupa aia in slovenia, i am dat toti banii din buzunar si n am mai auzit niciodata de ea... Dupa o luna prietena mea imi spune ca a vazut o pe strazi bine merci... de atunci nu mai dau bani cersetorilor

    RăspundețiȘtergere
  16. Pe mine m-a prins pe Lipscani prin iunie 2011. Aceeasi placa. Nu i-am dat nimic si a mers mai departe. Acu vreo saptamana am vazut-o pe Academiei. Aceeasi placa. Cica o e escrocherie foarte des intalnita in lume.

    RăspundețiȘtergere
  17. poate ca o tot strange pentru clasa intai. :D
    din ce-mi povestesti am o vaga impresie ca gestul ar fi totusi disperat. si nu, nu pentru ce pretindea ea, dar urmele de injectii si comportamentul ei (tipic adictiv) da de banuit. si ca-i de foame, de drum sau de prafuri tot de nevoie ii. gestul ramane oricum priceless daca tu chiar ai crezut de cuviinta ca trebuie s-o ajuti. cu pretul de a nu te fi simtit mizerabil mai bine ramai cu o lectie invatata. numai bine

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi pare rau sa scriu si eu ca da a fost teapa. Pe de-o parte ma bucura ca am nimerit aici si mi s-au lamurit suspiciunile mele. Cred ca se intampla acum vreo 4-5 luni, pe Vasile Milea in dreptul Apaca. La fel plangea si se ruga de toata lumea sa o asculte macar. Ma grabeam dar totusi engleza perfecta m-a facut sa o ascult. Aceiasi poveste, tot Iasi, tot workshop de psihologie. Aceiasi poveste despre cum i-a fost sparta masina. Nu aveam bani la mine, si oricum nu i-as fi dat o suma asa mare, fiindca indiferent de problema ei, era o straina, iar 30 de euro nu se fac cadou. A insistat pana aproape de intrarea la metrou Politehnica sa ii dau bani sau sa apelez la prieteni. Ce era foarte dubios la ea era faptul ca nu parea deloc ingrijita, unchii negre, par nespalat, si un miros dubios. Nu de mizerie, nu de transpiratie, efectiv un miros nou si pregnant. Am banuit atunci ca probabil se drogheaza cu ceva nou mie :)) Si vorbea foarte greu cu pauze lungi si cuvinte apasate. Sincer mi-a dat impresia ca e o drogata gata sa imi faca felul cu vreun cutit. 100% era aceiasi persoana din poza, aceiasi poveste, doar ca tin sa adaug aceste aspecte de neingrijire, si incordare maxima, inclestare a maxilarului, etc. Imi pare rau de teapa pe care ti-ai luat-o, nu aveai de unde stii, dar ti-am zis ca m-a bucurat articolul si nu ma mai simt naspa ca am catalogat-o nebuna drogata

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru mine e simplu. Mi-am invatat lectia dupa articolul asta. Multumim Andreea! Daca o vad vreodata pe escroaca asta si imi va baga o poveste similara pur si simplu o sa ii trag un capac si o imobilizez sa chem politia. apoi fac poza si o postez pe social media sa stie lumea ce a patit fraiera. Mi-e efectiv scarba ca o domnisoara a ajuns sa pacaleasca bunii samariteni cu SF-uri din astea. Merita taxata fraiera!

    RăspundețiȘtergere
  20. Oameni buni, de ce va mai plangeti atat cu politia. I-ati dat bani de buna voie, nu v-a silit nimeni. Politia nu poate sa faca nimic.

    RăspundețiȘtergere
  21. eu stau in viena si aici felul asta de cersit e foarte folosit printre dependentii de droguri. iti servesc fel si fel de povesti de ce au ei nevoie urgenta de bani. singura diferenta e ca aici nimeni nu iti cere 30€. si chiar daca iti cere ii dai cel mult 2€, daca vrei sa ii scurtezi simptomele starii de abstinenta. nu sunt de parere ca n-ar mai trebui sa ai incredere in nimeni, ci sa nu mai dai atatia bani... oamenii care cersesc in felul asta sigur gasesc pe zi mai mult de o persoana care le da ceva. o zi buna L

    RăspundețiȘtergere
  22. ai grija pe viitor, ca prin centrul vechi mai umbla si un tip, care vorbeste o engleza impecabila, spune ca e din state si vrea sa ajunga inapoi dar nu stiu ce a patit.

    RăspundețiȘtergere
  23. Si nu e singura. eu am patit-o cu un baietel blondut 18-19 ani, in Gara de Nord acum vreo 2 ani. Fusese accidentat pe cand se plimba cu motocicleta, era din Brasov si trebuia sa ajunga acasa. Mi-a lasat numele si un numar de mobil. Never heard of him since. :D Mai exista varianta am ramas fara benzina si cel mai apropiat bancomat e prea departe, ajuta-ma cu 30 de lei sa pun benzina de la coltul ala si tot asa. Cersetoria a fost upgraded de ceva timp cu acest model.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa mi s-a intamplat si mie , un tip blond pe la unirii m-a rugat sa-l ajut cu bani ca a facut pana cu motocicleta si trebuie sa ajunga acasa la Brasov. Dupa ce l-am ascultat am dat un telefon random unui prieten rus si am inceput sa vb in rusa chestii total random gen "ce mai faci?". Dupa ce am inchis i-am zis : "hai ca in 5 minute ajung baietii cu masina si mergem sa rezolvam" la care tipu a zis " nu merci" si a luat-o in graba printre multime spre lipscani si dus a fost :)

      Ștergere
    2. :)) Am ascultat si eu povestea tipului blondut cu accidentul de motocicleta, din Gara de Nord.

      Ștergere
  24. pe mine m-a acostat pe i.l. Caragiale cu acelasi text. Faza e ca-mi parea cunoscuta fata - nu-mi amintesc daca am mai vazut-o undeva sau nu - si i-am zis ca n-o pot ajuta. A plecat in lacrimi intrebandu-se de ce suntem noi, romanii, toti la fel.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai uitați-vă și voi la 'The Real Hustle' și nu o să vă mai luați țepe d-astea!

    RăspundețiȘtergere
  26. 1 teapa din asta iti trebuie sa auzi macar si dupa aia nu mai ajuti pe nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai sa fie... am intalnit fix aceeasi tipa anul trecut in Bucuresti, pe la inceputul lui iulie. Am ascultat-o si am mirosit ca-i ceva putred... si nu i-am dat niciun leu, iar ea a strigat in urma mea: "Isn't there anymore humanity in this world?"... chestie care m-a pus pe ganduri pret de 2 secunde, dupa care mi-am continuat linistit drumul.

    RăspundețiȘtergere
  28. M-a acostat la Noaptea Muzeelor, în Piața Revoluției.

    Ceva a dat-o de gol. Pur și simplu am mirosit-o. O inconsistență-n limbaj.

    Și-am refuzat să ajut o dependentă cu bani pe care oricum nu-i merită.

    RăspundețiȘtergere
  29. M-a luat si pe mine la intrebari vara trecuta, pe Decebal, seara. Tot ceva cu o conferinta la iasi, i-au fost furate actele si portofelul, are nevoie de motorina. Avea un BMW X3(!), am calculat cam cata motorina ar avea nevoie si 100 ron nu erau de ajuns. O intreb de la ce fundatie e, imi zice numele, il caut pe google, dar nu gasesc nimic concludent. Ii zic ca n-am cum s-o ajut in conditiile astea, ii dau lacrimile, se urca in masina si pleaca blana.
    Dupa aproape 1 an, in primavara asta, eram pe la Dorobanti - Teheran, abia coboram din masina, incepea sa ploua. Ridic capul, si o vad ca vrea sa zica ceva, cu ochii in lacrimi. Imi aduc aminte instantaneu de episodul de anul trecut si-i dau jet rapid, ca ma grabeam. Cateva zile mai tarziu, o vad din nou pe Decebal, cum incerca sa prosteasca o femeie mai in varsta, erau ambele pe o banca.

    RăspundețiȘtergere
  30. Verde, deci si eu i-am dat 50 de RON acestei dudui, asta iarna. Am mai vazut-o apoi intr-o zi vrajind pe altcineva. Am vrut sa ma opresc, dar eram pe fuga si i-am urat doar cateva in gand. Las ca suntem oameni buni. Ne-am facut palat in ceruri :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Mâna întinsă fără o poveste nu primeşte nimic.

    Ce mai, voi încă daţi bani la cerşetori?

    Costisitoare lecţie, ce pot să spun.

    Putea să fie mai rău, evident.

    RăspundețiȘtergere
  32. macar tu ai facut o fapta buna , intentia conteaza ;)

    RăspundețiȘtergere
  33. Imi pare rau ca ti s-a intamplat asta. Acum nu pot sa ma gandesc decat la Filantropica: "o mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic".

    RăspundețiȘtergere
  34. Cel mai important este ca te-ai simtit bine crezand ca o ajuti. Ca te-a pacalit, nu mai are nicio importanta.
    Si no matter what, nu ar trebui sa iti schimbi dispozitia de a face fapte bune.
    Parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  35. buna dimineata, bine ai venit in bucuresti.

    apropo, ai vazut filantropica? filmul ala cu florin calinescu si actualul ministru al culturii?

    eh, mai vezi-l o data te rog ...

    RăspundețiȘtergere
  36. Mai este un individ cu figură dubioasă, în zona Unirii vis-a-vis de Cocor, cu acţiune şi în centrul vechi, care periodic este jefuit şi periodic familia cu care a venit în vacanţă în România, îngrijorată şi înfometată, îl trimite să rezolve eroic problema, cerşind bani pentru a se întoarce în Statele Unite ale Americii. Refuzaţi-l fără milă, până decide să fie jefuit şi în altă ţară.

    RăspundețiȘtergere
  37. stiti ce e trist ?
    ca atunci cand doamne feri o sa ramanem si noi asa in vreo tara straina nu o sa ne bage in seama nici dracu , la cate tzepe se iau!
    tipa arata bine , are fata de "workshop de psihologie" , poveste credibila si e o smecherie de nota 10 cu steluta , tipii de la escrocherii adevarate ar fi mandrii de ea.

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu mai tin minte figura deci nu pot sa zic daca e aceeasi persoana sau nu, dar am avut parte de aceeasi poveste ca a prietenului tau: ca e din Moldova, ca era venita sa faca ceva acte, i-a fost sparta masina si are nevoie de bani pentru motorina/benzina. Parca a fost si partea cu insulina. Asta acum mai bine de 1 an jumatate in zona pietei Ion Mihalache

    RăspundețiȘtergere
  39. Nu pot să cred! Și eu am fost înșelat de aceeași persoană în urmă cu un an, din fericire nu i-am dat decât 30 de lei. Se pare că și în cazul tău a folosit aceeași poveste.
    Am ezitat să-i dau chiar și cei 30 de lei, dar a insistat foarte mult și chiar părea, așa cum ai spus și tu, sinceră.
    Din cauza unor oameni ca ea devenim mai nepăsători și data viitoare când cineva chiar va avea nevoie de ajutorul nostru, nu îl va primi.

    RăspundețiȘtergere
  40. faza cu tipul blondut cu motocicleta stricata mi s-a intamplat si mie... :-j

    RăspundețiȘtergere
  41. Wow, Filantropica all over again. Sper să dau şi eu de tipă, s-o ascult, să fiu atent la gesturile ei, la ce zice, la cum zice... Sunt curios dacă găsesc ceva ce ar trăda-o.

    Oricum, bună ideea cu poza. Share the story... că prea face bani femeia.

    RăspundețiȘtergere
  42. pe mine asta tot n-o sa ma faca sa-mi fie mila de oameni, unii chiar au probleme, nu ii poti judeca pana cand nu "mergi in pantofii lor"

    daca va veni la mine sa-mi ceara poate ca ei nu-i voi da, dar poate ca alte tepe imi voi lua, dar sigur sigur in momentul in care voi vedea un batran pe strada ca cerseste... ii voi da.

    la copii si batrani sunt cel mai usor de fraierit si nici nu-mi pare rau.

    stiu si eu pe cineva care a fost fraierit de ea, si pe cineva care nu s-a lasat fraierit, deci e foarte activa.

    RăspundețiȘtergere
  43. si eu am scris. dar de dat nu i'am dat :)
    si, da, ea e. am recunoscut'o in poza. deci cumva ii merge.

    RăspundețiȘtergere
  44. Aceeasi poveste vis-a-vis de stadionul dinamo, nu aveam bani sa ii dau dar jegoasa m-a facut sa imi para rau pentru ea. Cand o vedeti pe strada dati-i o palma, nu prea tare ca e piele si os si s-ar putea sa se dezmembreze, dar sa o simta.

    RăspundețiȘtergere
  45. Mâna (vena?) ințepată m-ar fi făcut să mă gândesc de 10 ori inainte de a-i da ceva. Pentru mine e clar motivul. Iata-l!

    RăspundețiȘtergere
  46. Mie nu mi-e foarte clar care e tzepara si care esti tu! Poti sa explici mai clar? :)

    RăspundețiȘtergere
  47. Mai era un tip acum cativa ani pe la Unirii/Tineretului care vorbea o engleza americana impecabila si avea un stil de conversatie de car salesman, iti tot repeta numele la fiecare doua cuvinte. Zicea ca urmeaza sa apara la PRO TV, ca face o calatorie si ca acum sta la gazda in Berceni. Simteam ca ma minte, i-am dat totusi 10 RON pentru ca vorbea engleza aia americana ca in filme. I-am zis asta in romana, a inteles, i-am dat si cateva tigari, eu mai aveam.

    RăspundețiȘtergere
  48. uau, ce-aș fi vrut eu cd-ul cu dekadens!! :)

    RăspundețiȘtergere
  49. Acelasi text in zona Mall AFI. Noroc ca am devenit foarte egoista cu cersetorii si nu am stat la vrajeala ei

    RăspundețiȘtergere
  50. Razvan T. Coloja18 iunie 2012 la 19:42

    Să nu te superi dacă unii dintre noi am râs la articolul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  51. Aaaam daca mi-ar fura cineva, ceva in o tara straina, primul lucru care l-as face este sa merg la politie. Nu am ce cauta pe strada...

    RăspundețiȘtergere
  52. Aceeasi poveste, exact vara trecuta, in zona Afi. Avea o masina cu numere de Bulgaria

    RăspundețiȘtergere
  53. doua chestii poti extrage din intamplarea asta:

    grow up - the world is fubar

    sau

    crede si nu cerceta - ca a fost sau nu minciuna putin conteaza; tu ai facut fapta buna
    _

    daca te gandesti ca ai fost pacalita si te consumi pentru asta revenim la prima varianta

    RăspundețiȘtergere
  54. chiar a fost teapa.. o recunosc pe domnisoara. m-a acostat de doua ori prin cotroceni, o data la benzinaria din cartier si a doua oara pe la arenele bnr. la un an diferenta.. pe atunci avea povestea cu Moldova si cu jefuitul. prima oara nu m-a convins iar a doua oara mi-am amintit de ea si cand am intrebat-o daca nu cumva isi aduce aminte de mine nu a inteles. cand i-am spus ca si acu un an tot jefuita si din moldova era si tot in cartierul cotroceni eram s-a facut alba la fata si a fugit instant.. probabil de frica sa nu o duc la politie. ma grabeam sa ajung la o intalnire si tocmai ma oprisem sa pun motorina la masina. sfatul meu: distribuiti poza cat mai mult sa stie si altii si sa nu ia teapa asta.
    p.s. imi pare rau ca ai patit-o... :(

    RăspundețiȘtergere
  55. Care e tipa, cea din stanga sau din dreapta? Sa stiu pe cine sa paruiesc..

    RăspundețiȘtergere
  56. eh gandeste-te macar ca ai platit pt un performance :)

    RăspundețiȘtergere
  57. Cu mine nu prea a tinut.Am intalnit-o si eu in piata Universitatii acum 2 ani,undeva pe Bd Carol.La mine a fost o alta poveste.Era cu niste chei de masina in mana,si era disperata ca ramasese fara benzina si trebuia sa ajunga urgent la ambasada Sloveniei,si are nevoie urgenta de niste bani pentru benzina.imi pare rau pentru tine sincer.

    RăspundețiȘtergere
  58. Eu am patit-o cu un tip la romana... ca l-a lovit o tipa cu masina si i-a spart rezervoru la motocicleta... si bla bla ii trebuie 100 de lei sa ajunga la constanta ca si-a lipit rezervoru cu aracet... bla bla...:)

    Dar nu i-am dat nimic si ma bucur... pt ca a doua zi m-a abordat la gara de nord, dar cu alta poveste la fel de bine elaborata

    RăspundețiȘtergere
  59. Si pe mine m-a oprit acest "american". Ca il cheama Alex si ca ii trebuie bani si un loc unde sa stea pana poimaine cand are avionu inapoi in America. Bineinteles ca l-am refuzat. Asta era acum 2 ani. Acum cateva saptamani folosea aceeasi replica pe la Unirii. Aveti grija

    RăspundețiȘtergere
  60. Welcome to the real world :) It's evil and you won't make it.

    RăspundețiȘtergere
  61. Welcome to the real world. It's evil and you won't make it.

    RăspundețiȘtergere
  62. Eu m-am intalnit cu pustiul de la Romana, cel care se dadea motociclist, avea o casca veche in mana si indruga o poveste cum ca a ramas fara benzina, ca motorul e pe langa Gara de Nord si ca el trebuie sa ajunga la Brasov. L-am luat la intrebari ca stateam la semafor, dar ce motor ai, ahaaa, si ce viteza ziceai ca prinde, uaaa...vezi, uite, si eu sunt motociclista. Cand a auzit i s-a luminat fata, dar i-am spus ca nu-i cred povestea si atunci a intors foaia, mai avea putin si ma blestema. Si cum se dadea de ceasul mortii ca uite ce motociclista fara inima sunt, il intreb brusc: da' cheia unde e? (el avand la gat un snur ca cele pe care le poarta motociclistii, dar fara cheie!), faza la care mi-a umplut frigiderul de carne si a taiat-o repede. Oricum, am fost asa furioasa ca a doua zi il cautam sa-l bat, mama lui de pitic nemernic!

    RăspundețiȘtergere
  63. Nu pot sa cred ce citesc aici! si pe mine m-a facut tipa asta de vreo 100 de ron exact pe acelasi tipar!

    RăspundețiȘtergere
  64. si mie mi-a facut o tipa asa.. nu i-am dat bani, stiam ca se umbla cu chestii din astea ^^

    RăspundețiȘtergere
  65. MIE MI A CERUT UNUL INTR O SEARA SA II CUMPAR BIXTONIM SI SUPOZITOARE CU PARACETAMOL.ERA CU UN COPIL DE MINA SI NEVASTACSTATEA MAI DEPARTE. ZICEA CA ARE NEVOIE PT NEVASTA CA E BOLNAVA.ADTA CE O FI?

    RăspundețiȘtergere
  66. Lupeasco, se pare ca workshop-ul de psihologie de la Iasi a dat roade inainte sa-l faca :))))

    RăspundețiȘtergere
  67. Te intrebi la sfarsitul acestei postari care este motivul pentru care ti s-a intamplat acest lucru. Ei bine nu mai sta in suspans pentru ca e simplu. Ti s-a dat un semn sa nu mai fii asa credula (ca sa nu zic proasta) Enjoy. Aceasta lectie a costat doar 100 RON cand putea sa te coste 70000 EUR daca erai inselata cu locuinta.

    RăspundețiȘtergere
  68. Un caz asemanator de inselaciune a fost prezentat in emisiunea Real Hustle (Escrocherii Adevarate). Daca ai fi urmarit 2, 3 episoade, in mod sigur nu ai fi pus botul la vrajeala hoatei. Isi aleg in primul rand tinte feminine, ca sunt mai usor de pacalit, de induiosat. Hotii de tipul asta sunt in primul rand experti in a-si alege prada si apoi in a-si juca rolul, sunt destul de buni psihologi si apoi actori.

    RăspundețiȘtergere
  69. ai vazut Filantropica? Daca nu.. iti recomand cu caldura.
    "Nu intotdeauna trebuie sa te imbraci in zdrente ca sa primesti pomana" ;)

    RăspundețiȘtergere
  70. Si eu cred ca este teapa.
    Ma mir ca a acceptat sa ii faci poza.

    RăspundețiȘtergere
  71. Du-i poza la politie, e escrocherie chiar daca i-ai dat banii de buna voie. E ca si cum as strange eu bani pentru un copil bolnav de leucemie... poza cu copii bolnavi gasesc pe net, ma apuc si strang bani ca lumea ma crede.

    RăspundețiȘtergere
  72. Da, ar trebui sa mergi cu poza la politie. Sigur e recidivista si o au intr-o baza de date, daca prietenul ala al tau o stia de 1 an, iti dai seama de cat timp inseala oameni? Ar trebui sa i se insceneze un flagrant, cu siguranta poza si ce ti-a iscalit ea acolo pot fi folosite.

    RăspundețiȘtergere
  73. Si ma obsedeaza care a fost SENSUL acestei pacaleli - escrocherii

    Fa un calcul: 3 pacaliti/zi inseamna 100E. Sa zicem ca face norma asta 5 zile pe sapt. Deci 500E /sapt. Un total de 2.000 E/luna. Dati de cu buna stiinta de victime. Neimpozabili. Tu castigi atatia bani pe luna? :)

    RăspundețiȘtergere
  74. Imi pare rau pentru fapta ta buna. Asta nu trebuie sa te descurajeze sa mai ajuti oameni la nevoie, ci doar sa fii un pic mai atenta.

    Eu mi-am luat o teapa similara in Bucuresti, in urma cu vreo 4 ani cu un tip care m-a rugat sa-l ajut cu bani de benzina, am mers cu el chiar pana la benzinarie sa fiu sigura ca se foloseste de bani in sensul asta. Masina era una decenta, sa zicem o skoda octavia (nu mai tin minte exact modelul). Mi-a spus ca sotia lui a iesit din spital si trebuie sa mearga urgent la ea, dar a ramas fara benzina. Si ghici ce, i-am pus benzina si niciun semn de viata nu am mai primit.
    Multumesc ca mi-ai spus povestea ta. Sigur o sa am mai multa grija cand dau de oameni din astia!!!

    RăspundețiȘtergere
  75. Intr-adevar e greu sa dovedesti ca e escrocherie dar hey.Unde mai e cuvantul unuia dintre voi impotriva cuvantului ei cand deja sunteti atatia care ati comentat si vazut-o.Plus ca ce face ea e cersetorie si asta se poate dovedi mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  76. noiembrie 2010, Lujerului. se dadea din moldova, i-au spart masina si a ramas fara acte. am cotizat 20 de lei. data viitoare o pocnesc, asa din sesnin...

    RăspundețiȘtergere
  77. Ce-am extras din poveste si din comentarii e ca tipa de mai sus e in sevraj dupa... Nu prea-mi pasa dupa ce daca face chestia asta. Oricum, multumiri detainatoarei blogului pentru informatie. In cazul in care o vedem pe strada, ia sa-i cerem si noi niste bani ca e oarecum datoare.

    RăspundețiȘtergere
  78. Ba da! Poate fi acuzata de inselatorie, cu atatea marturii aici, ajunge imediat in instanta.

    RăspundețiȘtergere
  79. Si eu am fost acostata si de tipa din Slovenia pe Mihalache,cu exact aceeasi poveste si de tipul din Brasov cu motocileta undeva pe la Unirii:)) dupa ce s-a tinut dupa mine aproape 20 min sa-i dau 50 lei, s-a dat de gol si mi-a zis ca era ziua lui si ca vroia sa faca rost de bani sa dea de baut:))

    RăspundețiȘtergere
  80. Aceeasi tipa. acum un an. in Piata Dorobanti. 10 lei pentru insulina

    RăspundețiȘtergere
  81. suflet milos.
    Nu ti-au dat de gandit...intepaturile din brat - insulina??..my foot...
    escrocherie classica in stil *english-intellectual* are nevoie de o suma exacta, nu cat ar vrea, putea sufletul tau bun ...cand ti se intampla ceva rau in alta tara-te duci la embassy . PERIOD.
    sorry , next time think twice :(

    RăspundețiȘtergere
  82. Sunt tare curios cati dintre voi i-ar fi dat bani daca ar fi spus sincer de ce are nevoie de ei. O fi vreo drogata, intr-adevar, dar poate ca de fapt are copii acasa si n-are cu ce sa-i creasca. Nu atiu, zic si eu... De bine de rau ati dat banii aia din proprie initiativa, chiar daca pentru o pacaleala. Nu v-a dat nimeni in cap sa vi-i ia din buzunar. Nu mai fiti asa inversunati, ca nu va face bine.

    RăspundețiȘtergere
  83. Aflux X !!!

    Pacalita-n tara ta =))) Sincer si eu i-as fi dat bani.

    Te pup, Oaie.

    RăspundețiȘtergere
  84. La urma urmei, tu ai făcut o faptă bună. Restul nu mai contează.

    RăspundețiȘtergere
  85. Tine minte emotia aia puternica pe care ai simtit-o dupa ce ai ajutat pe cineva care avea nevoie si nu lasa intentiile gresite ale unora sa te impiedice sa ajuti pe cei in nevoie de acum inainte cu inima deschisa.

    RăspundețiȘtergere
  86. si eu am patit-o in Sibiu. Era un batran care vorbea fluent franceza, fara accent romanesc. Era zgariat pe fata si sustinea ca e elvetian, a fost batut si jefuit si ca la politie nu il ajuta cu nimic fara sa aiba pasaport. Cerea 50 euro pt un plin de benzina, ca sa vina la ambasada elvetiei din Bucuresti...

    RăspundețiȘtergere
  87. Am patit-o si eu acum cativa ani, am scapat mai ieftin ca tine, cu doar 30 de lei. Am fost frustrata cand am realizat, dar am zis asta e, am vrut sa fac o fapta buna!

    RăspundețiȘtergere
  88. INCREDIBIL! Si mie mi-a spus povestea asta si am sfatuit-o sa isi refaca planul, sa gaseasca o posibilitate sa ramana in Bucuresti. Ce-i drept mi-a fost teama sa o injur in Romana, am intrat in jocul ei si asa am ramas pana la capat. Mi-a reprosat ca a vazut oameni mai buni in tarile mult mai sarace din Africa, care au ajutat-o in situatii critice. Puteam macar atunci sa cedez si sa-i zic ca e prea de tot ca i se intampla mereu ghinioane de acest fel. Am mai vazut-o odata a incercat din nou sa ma abordeze, dar a avut o retinere si s-a indepartat, m-am intors sa vad daca intra in dialog cu altcineva, cred ca m-as fi dus sa continuu povestea in locul ei ca sa o desconspir, dar nu s-a intamplat, a mers pana am pierdut-o din priviri s-a apropiat doar de o trecatoare care a sictirit-o repejor.

    Dar ce sa vedeti in aceeasi zona (Bd. Unirii), iarna trecuta am intalnit o batrana care se dadea jefuita in autobuz, de emotie si spaima a facut si o criza de... ceva lipsa de Calciu, mi-a cerut sa o ajut, bineinteles cu bani. Stiti cum a intrat in vorba cu mine? S-a impiedicat in fata mea si m-a facut sa o ajut, apoi mi-a povestit plasmuirea ei, intre timp o tanara venea alergand sa-i aduca 10 ron, ii mai dadu-se ceva inainte dar mai stransese si de la colege. INCREDIBIL, nu?

    Sincer mi-a fost mila sa ii zic ca batrana era o escroaca, era asa de multumita de gestul ei, si s-a intors in fuga la serviciu incat nu am avut timp sa reactionez. Regret ca nu am facut-o pe batrana sa-i inapoieze banii, dar reactia la cald e de stupoare, cred ca se mizeaza si pe astfel de reactii imediate.

    Am luat insa si eu o teapa in facultate e la o batranica care se afla in imposibilitatea de a se intoarce acasa. Era proaspat externata din spitalul de oftalmologie de la Romana, cersea bani sa ajunga cu autobuzul acasa, in provincie, ii mai trebuia 10 lei, i-am dat banii si ce sa vezi... peste o saptamana era in acelasi loc cu aceeasi poveste.

    RăspundețiȘtergere
  89. Sunteti tineri si cu suflete nobile.
    Sunteti sensibil la suferintele oamenilor. Dar nu mai dati crezare...
    Nu va bagati cu oameni necunoscuti in seama. Nu incurajati cersetoria. In Romania exista peste cateva sute de organizatii care vin in sprijinul oamenilor aflati in nevoie, a copiilor, a batranilor, a homlesilor. Exista camine si adaposturi. E Romania dar nu este sat fara caini. Exista Politie si culmea functioneaza desi a fost atat de stigmatizata. Acum nu poti sa o dai pe mana justitiei, pentru ca legal, tu i-ai dat de bunavoie. Nu te ajuta un inscris aiurea, si o poza. Chiar daca ai poza, va zice dovedeste ca i-ai dat banii,,,cu actiunile in justitie e mai complicat si iti pierzi timpul. Dar nu mai aveti incredere in oameni. Viata e foarte grea si veti da de tot felul de oameni, chiar si oamenii apropiati ne pot manipula intr-un fel sau altul. Imi pare rau. Gestul in sine de a ajuta este extraordinar. Daca vreti sa ajutati, ajutati in sistem bine organizat, cum ar fi fundatii, organizatii asociatii binecunoscute. Daca ti-ar fi cerut prietena cea mai buna si 10 ron, i-ai spune ca nu ai. Inca o data fac apel, nu stati de vorba cu necunoscuti. Anca

    RăspundețiȘtergere
  90. Sunteti tineri si cu suflete nobile.
    Sunteti sensibil la suferintele oamenilor. Dar nu mai dati crezare...
    Nu va bagati cu oameni necunoscuti in seama. Nu incurajati cersetoria. In Romania exista peste cateva sute de organizatii care vin in sprijinul oamenilor aflati in nevoie, a copiilor, a batranilor, a homlesilor. Exista camine si adaposturi. E Romania dar nu este sat fara caini. Exista Politie si culmea functioneaza desi a fost atat de stigmatizata. Acum nu poti sa o dai pe mana justitiei, pentru ca legal, tu i-ai dat de bunavoie. Nu te ajuta un inscris aiurea, si o poza. Chiar daca ai poza, va zice dovedeste ca i-ai dat banii,,,cu actiunile in justitie e mai complicat si iti pierzi timpul. Dar nu mai aveti incredere in oameni. Viata e foarte grea si veti da de tot felul de oameni, chiar si oamenii apropiati ne pot manipula intr-un fel sau altul. Imi pare rau. Gestul in sine de a ajuta este extraordinar. Daca vreti sa ajutati, ajutati in sistem bine organizat, cum ar fi fundatii, organizatii asociatii binecunoscute. Daca ti-ar fi cerut prietena cea mai buna si 10 ron, i-ai spune ca nu ai. Inca o data fac apel, nu stati de vorba cu necunoscuti.

    RăspundețiȘtergere
  91. Sunteti tineri si cu suflete nobile.
    Sunteti sensibil la suferintele oamenilor. Dar nu mai dati crezare...
    Nu va bagati cu oameni necunoscuti in seama. Nu incurajati cersetoria. In Romania exista peste cateva sute de organizatii care vin in sprijinul oamenilor aflati in nevoie, a copiilor, a batranilor, a homlesilor. Exista camine si adaposturi. E Romania dar nu este sat fara caini. Exista Politie si culmea functioneaza desi a fost atat de stigmatizata. Acum nu poti sa o dai pe mana justitiei, pentru ca legal, tu i-ai dat de bunavoie. Nu te ajuta un inscris aiurea, si o poza. Chiar daca ai poza, va zice dovedeste ca i-ai dat banii,,,cu actiunile in justitie e mai complicat si iti pierzi timpul. Dar nu mai aveti incredere in oameni. Viata e foarte grea si veti da de tot felul de oameni, chiar si oamenii apropiati ne pot manipula intr-un fel sau altul. Imi pare rau. Gestul in sine de a ajuta este extraordinar. Daca vreti sa ajutati, ajutati in sistem bine organizat, cum ar fi fundatii, organizatii asociatii binecunoscute. Daca ti-ar fi cerut prietena cea mai buna si 10 ron, i-ai spune ca nu ai. Inca o data fac apel, nu stati de vorba cu necunoscuti.

    RăspundețiȘtergere
  92. esti de-o prostie crunta, impusca-te :))

    RăspundețiȘtergere
  93. O daaaa! Beeen there, done that. Acelasi lucru m-am intrebat si eu. Chiar este teapa? Oare poate un om al strazii sa joace chiar atat de bine teatru? Mainile tremurande, ochii inlacrimati...deci se poate! Sa o tinem minte pe viitor!

    RăspundețiȘtergere
  94. Sesizaţi poliţia: O singură escroacă, mai mulţi păgubiţi !

    [Escrocheria = Infracţiune care face parte din grupul infracţiunilor contra patrimoniului (privat sau public), prevăzute în t. III, art. 215, C. pen., partea specială şi constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un fals material injust şi dacă s-a pricinuit o paguba.]

    Acum trei ani, trecut de orele 19,00, zona Aviatorilor. Aceiaşi persoană, povestea uşor schimbată: din Republica Moldova, i s-au furat actele, inclusiv paşaportul, are maşină (da, chiar avea !), nu mai are combustibil, la ambasadă este închis, are nevoie de insulină ş.a.m.d. Eu - impresionată: i-am dat toţi banii pe care îi aveam în geantă în acel moment - 60 roni. Am revăzut-o de câteva ori, în acelaşi perimetru, dar mai mereu eram la volanul maşinii şi - contratimpii destinului! - în imposibilitate de a opri. Ultima oară, acum vreo treiluni, văzând-o din nou încercând să prostească pe cineva, am avut tentativa de a aborda doi poliţişti care se aflau pe partea cealaltă a bulevardului. Aceştia însă nu mi-au sesizat intenţia: erau mult prea preocupaţi să alerge după două "florărese" care vindeau - fără autorizaţie, ce-i drept ! - lalele participanţilor la trafic...
    Cred că deja e mult prea mult şi, pentru că tot aveţi fotografia ei, mă gândesc că ar fi bine să apelaţi la poliţie. Dacă aveţi nevoie de numărul meu de telefon, rugaţi-o pe Iulia să mă contacteze.

    O seară bună !

    RăspundețiȘtergere
  95. Indiferent de adevar, karma, context, conteaza daca in sinea ta esti multumita de tine.

    RăspundețiȘtergere
  96. fata asta s-a uitat prea mult la "escrocherii adevarate " de pe discovery . :))) oricum...130 ron sa fie toata pierderea ta in viata!

    RăspundețiȘtergere
  97. Când am citit articolul ăsta mi-a picat fisa instant. Sper să nu mă înșel, dar o fată care seamănă foarte mult cu cea din poza (înăltuță, fața alungită) m-a abordat acum câțiva ani la Universitate (prin 2008 cred), lângă BCR, povestea pe atunci era că era din provincie, și nu mai știu cum de mi-a zis că rămăsese fără bani de tren și acte, foarte convingătoare, că mi-i dă înapoi, i-am lăsat numărul de telefon. Ba chiar am făcut un calcul mental și mi-am dat seama că nu îi vor ajunge banii pentru unde voia ea să ajungă (Brașov parcă?!) și i-am mai dat înca pe atât.

    M-am întrebat mult timp după aceea ce s-o fi ales de ea (bineînțeles, nu a revenit cu niciun telefon).

    În alta ordine de idei, să aveți grijă, umblă o tanti prin centrul vechi în ultimele două luni, cam pe la 40-45 de ani, păr cărlionțat și scurt, care pe mine m-a abordat să-mi ceară un telefon, că trebuie să îl sune pe fiul ei care trebuie să vina să o ia cu mașina, sau ceva de genul acesta. Am văzut-o și în zilele următoare, abordând și pe alții în aceeași zona. Sunt curios totuși ce urmărește, ea singură nu cred că o țin picioarele să fugă cu telefonul, poate lucrează cu altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  98. Excrocheria asta cred ca e de undeva din manuale!

    Pe mine m-a abordat un tip in Serbia, in Belgrad, acum 1 an jumate, cu exact aceeasi poveste... Doar ca avea nevoie de bani sa se intoarca in tara natala cu trenul (tot in Slovenia)...

    Mi s-a parut suspect si nu i-am dat nimic, insa ma uimeste cum de apar in doua tari diferite aceleasi texte. Oare unde gasesc oamenii astia chestiile astea asa de bine elaborate? (si nu cred ca e de la The Real Hustle schema aceasta)

    RăspundețiȘtergere
  99. Toate ca toate, dar pana la urma s-a gasit macar vreunul mai destept care sa-i traga la cioc sau la pasarica in schimbul banilor dati, sau toti ati fost praf si va mai intrebati inca, exact ca si autoarea articolului, daca a fost teapa sau nu? :)))))

    RăspundețiȘtergere
  100. Acum vreo 3 saptamani m-a abordat si pe mine aceeasi tipa, pe la Eroilor. Cu lacrimi in ochi bolborosea o engleza pocita, ca are nevoie de 30 de euro, sa puna benzina, sa ajunga la Iasi. Era trecut de 10 PM.
    Instinctul m-a facut sa n-o cred si acum ma simt mai bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  101. trebuia sa iti dai seama din momentul in care ea vorbea cu accent francez si zicea ca e din slovacia lol =))

    RăspundețiȘtergere
  102. Si eu o cunosc, am patit acelasi lucru acum exact un an, pe stradutele de langa Gradina Icoanei, am mers pana in Mosilor cu ea, la bancomat, i-am spus ca desi sunt inca sceptica si nu pot sa imi omor umbra de indoiala, aleg sa ii dau banii si daca ma minte, e pacatul ei. Ajunse la ING am descoperit ca nu mai am nici un ban in cont!!!! Nu am avut nici macar 50 de bani sa ii dau! Am ramas plina de remuscari in strada in timp ce ea lacrima si imi multumea ca totusi am incercat sa o ajut, desi eram cu copilul dupa mine...

    RăspundețiȘtergere
  103. Eh.. Ai platit pentru entertainment. E ca si cum ai fi intrat pe platoul unui soap opera. Felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  104. De ce sa nu dati declaratie la politie? Aveti poza! stiti zona unde frecventeaza, poate nu dovediti ca i-ati dat voi bani dar politia aude de caz, o poate observa cum procedeaza si prinde in flagrant! "Ok, nu ma credeti, cercetati zona si daca o vedeti urmariti-o ce face."
    Oricum interesant caz, cum de are atatea tarie in ea si cum de nu are alte preocupari. As vrea sa am si eu ocazia sa dau de ea si sa imi povesteste. Filantropia exista!

    RăspundețiȘtergere
  105. *povesteasca
    ok las-o balta

    RăspundețiȘtergere
  106. O cunosc pe tipa, este o dependenta de heroina din Ferentari cu foarte multa scoala are si facultate daca nu ma insel,a aparut si intrun documentar daca nu ma insel are scoala multa sta in Ferentari :)

    RăspundețiȘtergere
  107. daca tot sunteti pusi pe fapte bune, actionati (cei pagubiti in special) la politie! asa ajuti mai multi oameni, cu bani. cu banii lor adica.

    RăspundețiȘtergere
  108. Sunt curios daca dupa aceasta mediatizare(sigur va afla si ea) va schimba locatia.

    RăspundețiȘtergere
  109. :)) Am fost coleg de liceu cu ea. O cheama D... Do......

    RăspundețiȘtergere
  110. Prin primavara m-a oprit la Victoriei, pe la America House, sustinand tot varianta cu Slovenia, cu workshop-ul la Iasi etc. Am intrebat-o cum de avea fix toate actele in masina, desi avea cu ea o geanta. Nu mi-a raspuns. Am intrebat-o de ce nu ii suna pe cei de la Iasi si mi-a zis ca i-a sunat dar nu raspund. Weird thing! I-am zis ca nu-i dau bani, dar o duc la politie, poate o ajuta ei. S-a carat instant!

    So, be aware people!

    RăspundețiȘtergere
  111. Nu mai bine de mine ca stau fff prost cu banii si nu mi-as lua nici eu ceva 30 de euro? :))

    RăspundețiȘtergere
  112. Nu mai bine ar angaja-o cineva pe fata asta la teatru daca tot joaca asa de bine? Poate asta vrea, nu au remarcat-o cei care trebuiau :) Pe Mircea Diaconu nu l-a avut in vizor? Mare greseala.. el cu Filantropica lui sigur se prindea :)) Hai ca-i tare povestea! Iar fata, o fi de pe strada (fara casa), dar are ceva inventivitate si talent la mansarda...

    In alta ordine de idei, cei pagubiti ar trebui sa o lase mai moale cu mila si cu remuscarile si cu intrebarile si sa faca niste sezisari la politie. Mare-i gradina, tot mai mare...

    RăspundețiȘtergere
  113. teapa clara, daca ea a scris numele si orasul, a scris Iasi si sh.......

    RăspundețiȘtergere
  114. Te-ai nascut ieri? Iarta-ma... dar pe bune!

    RăspundețiȘtergere
  115. Eu ca si tu am o tensiune sa cred oamenii si sa ajut... macar ai facut poza asta si, cel mai putin vizitatori blogului tau o sa stiu de ea acum.

    RăspundețiȘtergere
  116. si eu m-am intalnit cu ea in primaverii. same story..same shit...

    RăspundețiȘtergere
  117. Good for you...chiar si asa... cu oameni ca tine Romania mai are sanse...

    RăspundețiȘtergere
  118. Good for you...chiar si asa... cu oameni ca tine Romania mai are sanse...

    RăspundețiȘtergere
  119. Good for you...chiar si asa... cu oameni ca tine Romania mai are sanse...

    RăspundețiȘtergere
  120. fratilor, daca ai nevoie de ajutor si esti intr-o tara straina, te duci la ambasada, nu pe strazi...

    RăspundețiȘtergere
  121. As vrea sa stiu cine e. Are facebook-ul un rol bun: daca nu era cu dragurile/escrocheriile, avea facebook.

    RăspundețiȘtergere
  122. Am intalnit multi de-astia, si in Ro si in strainatate. Mars jegosilor! Daca e pe bune, la ambasada cu tine. Unde TOT TIMPUL e cineva.Se poate apela si la Tourist InfoPoint pt ajutor. In case God forbid happens. Sau sigur ai o ruda/ friend care iti poate pune niste coco prin western in case of emergency asa ca nu tine cu smecheria. BUUURN

    RăspundețiȘtergere
  123. Si pe mine m-a abordat aceeasi tipa in piata Unirii, cu exact acelasi text si plangea in fata mea in timp ce ma ruga sa ii dau 1 milion sa isi cumpere insulina si din pacate am crezut-o. Poate odata si odata cineva o s-o opreasca, pentru ca din cate vad momentan castiga bine din inselatul oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  124. da il stiti pe ala de la metrou?
    :d de 5 ani tot umbla cu aceeasi poveste ca nu are parinti are nush cati frati si el lucreaza pe un salariu de doar 300 de lei (preconizand de fiecare data ca e salariul minim pe economie)

    RăspundețiȘtergere
  125. eu nu inteleg cum puteti sa dati bani cuiva pe strada asa... fara sa-l stiti. deci pe bune. pe mine cum ma abordeaza cineva si incepe cu "va rog sa ma ajutati", merg mai departe. hai sa fim seriosi.... avem creier sa gandim.

    RăspundețiȘtergere
  126. din cate comentarii sunt aici, are o gramada din banii vostri prin buzunarele ei. Eu zic JEFUITI-O cand o vedeti :D

    RăspundețiȘtergere
  127. SAU nu este o escroaca ci o artista a carei arta vrea sa arate ca inca mai exista bunatate pe planeta.

    SAU este o psiholoaga care vrea sa demonstreze lumii ca prostia nu tine cont de cate facultati ai facut

    sau ... =))

    RăspundețiȘtergere
  128. Alea de la metrou/ din troleu cu va rog sa ma ajutati ca nu am parinti si nimic, sunt altceva, acolo se milogesc, si daca le dai le dai. Dar sa te afisezi cu o nevoie si sa promiti banii inapoi si tot.. Asta e curaj.E minte bolnava pe bune. Sau rade de noi asa pe fatza. Poate se crede intr-un film.

    RăspundețiȘtergere
  129. si nu este singura care face asa. la fel a patit si prietenul meu cu un domn care se plangea ca nu mai are bani de maxi taxi sa ajunga la Oltenita, ca se roaga de lume pe strada si nu vor sa ii dea macar 1 leu, ca ce este 1 leu, dar totusi ar avea nevoie de mai mult (a zis suma necesara pentru drumul Bucuresti-Oltenita cu maxi taxi, nu mai retin cat cerea), prietenul meu impresionat de povestea domnului (pentru ca orice mana intinsa trebuie sa aiba o poveste- iar domnul era foarte afectat de rautatea oamenilor, ca are nevoie sa ajunga neaparat acasa, ca nu este o suma mare, ii vorbea prietenului meu cu "frate", apela la sentimente, santaj emotional ce sa mai, exact cum a facut si fata aceasta) i-a dat bani, ca dupa cateva luni sa il intalnim iar cu aceasi poveste intr-o alta zona. Prima data l-am intalnit pe la Dristor si a 2a oara pe la Pta Alba Iulia, culmea ca a 2a oara ne-a recunoscut pornise spre noi, incepuse cateva litere din povestea lui bine tesuta cu elemente care sa de induioseze si cand ne-a vazut a tacut instant si s-a intors... deci se intampla, asa fac ei rost de bani. sa ma ierte Dumnezeu, dar intepaturile acelea puteau fi de la droguri. pacat, ca tu ai vrut sa faci un bine si uite ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  130. Vad k multi ati vrea sa va razbunati... Dar fata asta e o victima si va sfarsi probabil curand singura si nefericita. Nu se va imbogati din tepe, nu va avea o viata frumoasa, asa k sa ne bucuram k noi am avut de unde sa dam si k suntem oameni destul de buni sa ne pese. In alte tari poate ar fi primit ajutor specializat de la inceputul dependentei. Aici doar se va deteriora pe zi ce trece, in timp ce noi restul progresam. Drogatii nu sunt oameni rai, ci doar prea slabi sau de care nu a avut nimeni grija... Credeti k dak ajunge la puscarie am castigat? Se intoarce peste 5 ani mai inraita, mai drogata. Acum e o hurtler nonviolenta...dar dupa pedeapsa poate deveni mult mai periculoasa... Let her be, enjoy your life and try to help building a healthier society!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum zice si Ada, bine ca macar este o drogata nonviolenta. Pe mine ma mira ca are masina atat de buna si ca este capabila sa si conduca. Ideea e ca in timp ei se pot inrai si pot actiona foarte violent. A patit-o verisoara mea : in timp ce se chinuia sa parcheze si avea usile blocate, un tip a spart cu un ciocan geamul din dreapta si i-a smuls geanta de pe scaun. Va dati seama ca nici nu a avut timp sa reactioneze. A facut plangere, politia l-a prins si i-a spus ca este un cunoscut dependent din zona. Din dorinta de a-si procura droguri pot ajunge sa faca orice.

      Ștergere
  131. 1. Am vazut filmul filantropica
    2. Am dat la niste copii de la un supermarket niste pufuleti si i-au varsat pe toti.
    3. Diverse editoriale, cu cat castiga un cersetor,etc,etc.

    E trist, unii au povesti asa de triste si e greu sa nu te induiosezi.

    Insa acum, singura chestie pe care o fac e sa dau de mancare celor care cer pt asta. Ti-e foame, hai la KFC ca-ti iau ceva, e simplu.

    Ai nevoie de bani pentru autocar, hai sa-ti luam biletul pana la iasi, mergi acum la gara cu mine.

    Eh, 130 de lei, macar in sinea ta stii ca ai vrut sa ajuti o persoana si asta e tot ce conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  132. Fix aceeasi tipa, in zona Alba Iulia, cu aceeasi poveste. Nu am crezut-o pentru ca, in urma cu ceva timp, o alta tipa, care seamana izbitor cu cea din poza, m-a abordat de 2 ori in zona Ateneului, cu acelasi gen de poveste. Nici atunci nu am crezut-o, nu i se legau raspunsurile la intrebarile mele

    RăspundețiȘtergere
  133. Ia uite ce de prieteni si-a facut fata asta. Putem deschide un fan club. Eu fac parte din aripa BMW-Moldova-1 Mai. S-a tinut de mine o gramada de vreme si era sa ma fumeze cu accentul si mecla "plansa". Dar promit ca daca o mai vad ii f...t cea mai mare serva in mecla, poate ii ajunge pana la Iasi.
    FARA MILAAAAA

    RăspundețiȘtergere
  134. Salutare! Am fost suprins sa citesc povestea asta pe blogul tau, chiar saptamana trecuta am dat si eu de tipa asta la romana... insa dupa ce mi-a povestit ca i-a fost furat portofelul etc i-am spus sa mearga la politie si a zis ceva de genul ca nu mai e nimeni acolo la ora asta... de aici am banuit ca e o inselatorie. Well imi pare rau ca ti-a inselat increderea insa ma bucur ca tu (spre deosebire de mine) ai scris asta pe un blog... chiar ramasesem cu o indoiala ca daca era totusi adevarat ce spunea. Si probabil mai sunt si altii care au dat/vor da peste ea.

    RăspundețiȘtergere
  135. Poate te pot elucida cu ceva. Exact aceeasi poveste am patit-o si eu cu un baiat cu o poveste foarte credibila cum ca i se stricase motocicleta, chiar venise si cu o casca dupa el. I-am dat si eu 100 de ron, fericita ca pot fi de folos cuiva si bineinteles ca nu i-am primit inapoi. intamplarea face ca dupa vreo cateva luni sa ma intalnesc cu acelasi tip la metrou, incercand sa imi vanda exact aceeasi gogoasa. L-am luat deoparte si m-am uitat la ochii lui ce pluteau in vid si i-am spus ca a mai facut asta odata si l-am intrebat ce vrea de fapt. De data asta a spus ca era dependent de heroina si ca avea nevoie de bani sa isi cumpere ceva din farmacie sa se poata lasa. Intepaturile in vena erau reale,nu stiu sa aproximez cat de vechi. Ochii ziceau si ei ca ar fi fost dependent de ceva. Probabil voia sa isi cumpere din nou. Se pare ca disperarea impinge oameni peste niste limite de nebanuit.

    RăspundețiȘtergere
  136. Da, si eu am intalnit-o acum cateva luni in zona 1 Mai. Parea beata sau drogata. Aceeasi poveste ca a fost jefuita, ca trebuie sa ajunga la Iasi etc. Numai ca am facut "imprudenta" s-o intreb detalii si sa-i spun ca nu o pot ajuta. Iar ea mi-a raspuns ca nu am suflet. In clipa aia mi-a confirmat ca e o impostoare.

    RăspundețiȘtergere
  137. Exact aceeași persoană, în iarna lui 2010. i-am dat 10 lei numai ca să o fac să plece, pentru că-mi era clar că e țeapă. Consider că am cheltuit 10 lei pentru tăcere

    RăspundețiȘtergere
  138. Poate ar trebui sa o ajutam frate. Probabil e dependenta de droguri si nu are nicio influenta buna din jur.


    Poate urmatorul care pateste ar trebui sa o asculte si apoi sa o intrebe serios pt ce vrea banii. Si poate vrea ajutor daca i se ofera.

    RăspundețiȘtergere
  139. Andreea, conteaza daca a fost teapa? Si in Biblie scrie ca atunci cand vrem sa ajutam un cersetor, sa cercetam inainte. Tu ai facut lucrul acesta. Nu ai vrut sa te lasi pacalita, "ai cercetat", ai avut mila, compasiune si ai ajutat! Restul nu mai conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  140. poate urmatorul o ia frumos de manuta si o indruma spre prima sectie de politie, cu o plangere de inselaciune, si urmatorul la fel s.a.m.d.

    RăspundețiȘtergere
  141. Am intalnit-o pe domnisoara. Era la victoriei. Am lasat-o sa imi spuna povestea, nu am privit-o prea mult in ochi. Imi spunea ca este psiholog. Si ca este foarte rusinata de cele intamplate. Povestea ei era ca a fost jefuita, dar avea o gentuta cu ea, ca are masina, si implicit avea cheia, dar nu are benzina, sa ajunga la aeroport, sau ceva de genul.. printre sughituri, si zgomotul strazii nu am inteles-o prea bine. Mai bine. Mi-a spus ca si-a facut insulina la spital: indiciul clar ca e inselatorie; am un prieten cu diabet, isi injecteaza singur insulina. Alt indiciu: machiajul era perfect. O femeie plansa de o zi, cum sustinea ea, nu are cum sa aiba rimelul perfect pe gene. Hainele nu prea pareau de calitate.. m-am gandit ca cineva care pleaca in alta tara isi permite sa arate un pic mai bine. Modul in care m-a abordat,"o slava Domnului vorbesti engleza", fix langa BRD Victoriei, m-a gasit pe mine primul vorbitor de engleza, iarasi mi-a ridicat un semn de intrebare. I-am spus ca imi pare rau, dar oamenii sunt pacaliti foarte des la noi in oras si ca nu ii voi da bani.A spus ca nu poate crede asa ceva.. ca totusi trebuie sa am inima sa o ajut. Am plecat, si am lasat-o pe ea sa mearga inainte. Am gandit ca un om disperat nu pleaca, mai cere de la altul. Dar ea se indrepta spre Buzesti. Am avut o urma de indoiala.. poate spune adevarul si eu om rau nu i-am dat bani.. Pe drum spre casa am dezbatut problema si concluzia interlocutorului meu a fost ca: s-au specializat sarlatanii, acum vorbesc engleza...

    RăspundețiȘtergere
  142. Vai ce sarlatana... pff sa ma acosteze pe mine ca ii dau si un sut in fund... INTREBAREA MEA ESTE: DE CE NU i ai propus sa mergi cu ea la ambasada sau la politie ... eu asa as fi facut... sunt curioasa ce reactie avea...

    RăspundețiȘtergere
  143. incredibil. pe mine m-a abordat cu altă poveste, la obor.

    RăspundețiȘtergere
  144. Am patit faza cu baiatul motociclist cu rezervorul spart, vrea sa se intoarca in Brasov. Nororc ca n-aveam bani, ca i-as fi dat.

    Sunt convinsa ca din asemenea activitati, se scot cam 100 ron/ora. Si de asemenea, ei nu sunt singuri, ci bine organizati. Probabil exista cineva care le coordoneaza "activitatea", ca in Filantropica.

    Nu mai dati nici 5 lei, oricine v-ar cere. EI NU AR DA.

    RăspundețiȘtergere
  145. Nu imi vine sa cred ce citesc!
    Aceeasi persoana si aceeasi poveste cu insulina m-a indiosat sa ii dau bani.
    Povestea a avut loc acum 1 an in rond in pta alba iulia.

    RăspundețiȘtergere
  146. Băga-mi-aș... În iarnă, când mi-a dat mie țeapă, era din Slovacia.

    RăspundețiȘtergere
  147. Unirii, prin iarna, aceeasi abordare. Trebuie sa recunosc ca are un talent aparte, m-am oprit sa o ascult dar atat, mi-am dat seama ca e doar un act.
    Acum doi ani am mai fost acostata de o femeie in varsta cu o poveste la fel de bine pusa la punct, la fel si alti prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  148. asta mi-a cerut mie bani intr-o zi in romana. tot din slovacia zicea ca este. e mare tzepara si nu se incurca la 10 roni... mie-mi zicea ca a ramas cu masina nush unde sa i dau bani de benzina, si ca romanii sunt niste oameni reci ca nu o baga in seama. nu i am dat.
    la cateva saptamani am vazut-o pe felie prin zona liceului madgearu cu o fata care parea destul de convinsa de povestea ei ... noroc ca m am dus la ea si am intrebat-o: "cumva ceva cu o masina.. nu stiu ce? ..e tzeapa" femeia s-a schimbat la fatza si s-a panicat, nu stiu daca e romanca. cel mai bine te-ai duce sa depui o plangere, ai si poza ... aia e, mai greu cu martorii tre sa mai gasesti cativa pagubiti.
    bafta multa, si urmatoarea poza sa i-o faci in pijamale cu dungi.

    RăspundețiȘtergere
  149. Esenta marketingului:

    "O mana intinsa fara o poveste frumoasa nu obtine nimic"

    Nae Caranfil in Filantropica, 2002.

    RăspundețiȘtergere
  150. E funny ca ai pus o poza cu tine, sa vedem si noi cum arata o proasta in 2012. Macar nu te mai lauda cu asta :)

    RăspundețiȘtergere
  151. Da o cunosc, era prin Militari acum juma de an la Cora. Imi spunea ca trebuie sa ajunga la Spital sa isi faca insulina.
    Eu am vrut sa o ajut, dar neincrezator cum sunt la chestii de genul asta i-am propus sa o duc cu masina la spital, ea tot insista sa o ajut doar cu bani.... mi-am dat seama ca e teapa, orice ar fi avut nevoie sa junga la spital ar fi acceptat sa o duca cineva cu masina. dar ea nu, vroia banu.

    am mai vazut-o acum 1 luna la universitate, cand m-a vazut s-a schimbat la fata. M-a recunoscut. AM intrebat-o tot blocata in Bucuresti? nu mi-a rapsuns si si-a vazut de drum.

    Deci stay away my friend.

    RăspundețiȘtergere
  152. Primăvara 2012, bulevardul Ion Mihalache. La mine era franțuzoaică și nu avea bani de benzină.

    RăspundețiȘtergere
  153. Primăvara 2012, Ion Mihalache. La Mine era franțuzoaică și nu avea bani de benzină. Îi furaseră tot, măgarii.

    Nț, nț, nț!

    RăspundețiȘtergere
  154. Si eu m am intalnit cu ea acum o luna in zona Rosetti cand ma urcam in masina si m am oprit sa o ascult.Nu i am dat bani pentru ca nici macar eu nu aveam 100 lei de benzina.Tot drumul spre casa m am gandit ca poate nu mintea, ca poate avea nevoie de bani si fusese jefuita. cu toate astea agresivitatea ei m a facut sa ii intorc spatele. Ce mi a ramas intiparit in minte a fost ca mi a zis ca suntem o tara de oameni ignoranti, care nu ar ajuta pe cineva care are nevoie...si nu am avut decat regretul ca nu i am zis ca suntem asa din cauza oamenilor ca ea/

    RăspundețiȘtergere
  155. Dragi concetateni, pe langa comentariile rele pe care le posteaza unii, va spun fara rautati ca mai demult, (ceva ani), era o doamna care avea povesti impresionante asemanatoare cu asta.
    Era o doamna care umbla cu o fetita dupa ea si ne spunea povesti prin 104 cum ca mame ei e in spital ca saraca ramane singura, trebuie sa o creasca ea si nu are bani, etc dar cel mai impresionant era ca ii era rau, lesina prin autobuz, un intreg scenariu foarte frumos de altfel. Bine pus la punct si cu replici bine pregatite.
    Dupa cum arata fata si povestea pe care o spune e posibil sa fie fetita de acum cativa ani( asta insemand vreo 9-10) . Are destula experienta. Atunci plangea cand ii era rau bunicii, era impresionant totul.
    Cand esti copil esti mai credibil. Dar cand cresti, schimbi textul. Iar despre bunica ce sa spun o fii iesit la " pensie", mama ei o fi "murit " in spital.....
    Un om cand vrea sa fie bun nu e prost. Daca esti pacalit de astfel de oameni esti pentru ca asa sunt unii construiti, sa invete sa aiba incredere in oameni. Daca se intampla sa gresesti nu e vina ta si asta nu inseamna ca esti prost trebuie doar sa fii mai precaut si sa asculti bine ce ti se spune sa urmaresti firul povestii cu atentie ca sigur lipseste ceva si te prinzi.
    Eu nu cred in astfel de povesti demult. De fapt cred ca nu am crezut niciodata. Daca cineva are intradevar probleme se descurca altfel nu asa.

    Zile bune prin Bucuresti si prin lume.

    Cand cineva are probleme, trimeti persoana la politie direct, ca ei sunt datori sa ajute oamenii, de aceea ii platim si sunt cei mai indreptatiti sa ii ajute.

    RăspundețiȘtergere
  156. Ce este teribil este ca ea la workshop de psihologie este , de fiecare data cînd pune-n mars scheciul ... privirea ei ei este foarte dominatoare, clar te înfasoara în textul pregatit, tu esti jenat (n'ai chef sa asculti, dar îti este rusine pentru ea...).Interesant este ca efectiv nimeni nu a depus plîngere, ea ramîne atît de confortata în metoda ei rodata încît nu vad de ce ar schimba-o. In plus nu-mi amintesc, avînd o prietena insulino-dependenta, ca injectiile subcutanee sa lase semne.

    RăspundețiȘtergere
  157. Teapa cu soferul ramas fara benzina...

    Acum 1 an, aproape de Ramnicu Valcea, pe sepentine, vad pe marginea drumului un domn imbracat bine (costum, cravata) facand semne disperate de langa un BMW negru, model scump, cu numere de UK.
    Calatoresc mult, sunt obisnuit cu drumurile lungi si nu ma dau la o parte daca pot ajuta pe cineva, asa ca am oprit, cu gandul ca i s-a stricat masina... si, surpriza!
    Trag pe dreapta langa el, las motorul pornit (usile erau deja blocate) si cobor geamul dreapta fata. "Domnul" era destul de bronzat si avea o gramada de aur la vedere (lant de caine peste cravata, bratara, inele) si incepe intr-o engleza acceptabila, cu accent neidentificabil, o poveste elucubranta despre cum este el un om de afaceri turc din Germania si a ramas fara benzina... si si-a uitat portofelul cu bani si acte in Bucuresti, in fine, are nevoie de doar 100 eur ca sa puna benzina si sa ajunga in Bucuresti, urmand sa-mi dea inapoi a doua zi dublul sumei, iar ca sa nu am dubii imi lasa gaj un ghiul de aur imens!!! Mi-a fluturat si o carte de vizita plastifiata si uzata...pe care scria Manger... in germana...
    M-am prins dupa primele 2 minute ca turcul era probabil din Ferentexas , dar m-a amuzat sa-l las sa-si faca numarul :)) I am zis ca nu am bani la mine si ca il pot ajuta sunind la ambasada lui ca sa ii trimita un pick-up service, or something, lucru refuzat ferm. I-am spus ca nu-l cred si am plecat... gestul vazut in retrovizoare a fost elocvent...ue...
    In BMW mai era un dubios care s-a dat jos imediat ce eu am plecat... ma felicit ca nu m-am dat jos, probabil afla mama de la stiri de mine :)
    Am sunat la 112 din masina, mi-au facut legatura la Circulatie la Rm. Valcea, am dat detalii exacte mai putin numarul masinii, pe care mi-au reprosat ca nu l-am luat , imbecilii! Au zis ca stiu schema si ca o sa trimita o masina... ma indoiesc ca au facut-o!

    RăspundețiȘtergere
  158. Din moment ce o studiai suspicioasa,instinctul iti spunea adevarul. Eu am vazut lectia ca pe o constientizare. Dai, stiind ca nu o sa-i mai vezi. NU am crezut povestea dar oricare ar fi fost motivul sa faca asta...acest motiv nu s-ar fi nascut din prea mult bine. Cu totii o ducem rau si avem nevoie de bani. E greu sa traiesti pe linia cerintelor sociale si sa nu fii judecat. Unii aleg metode mai putin morale sau sunt fortati de oameni sau situatii. Oricum ar fi, are nevoie de ajutor. Dar si aaacest ajutor ar putea sa nu fie cel mai bine pt ea.

    RăspundețiȘtergere
  159. Insulina nu se face intravenos, ci subcutanat, de obicei in burta. Lasa semne minuscule.

    RăspundețiȘtergere
  160. Tipa e romanca, stiu din proprie experienta, pe mine m-a abordat in romaneste, fara accent moldovenesc sau ceva. Si eu i-am dat bani, o suma pe care n-as fi dat-o in veci unui cersetor. S-a intamplat acum doi ani, in zona Piata Victoriei. Am crezut-o si nu mi-a venit sa cred ca a fost teapa cand nu m-a sunat a doua zi. Parea atat de ok.
    Nu sunt o persoana credula, ba chiar din contra, si am vazut destule in iata mea sa am o doza sanatoasa de cinicism. Nu inteleg cum m-a zapacit.
    In ianuarie anul asta am surprins-o la metrou, tocmai ii spunea povestea ei, in engleza, unui tip. Am intrerupt-o si i-am stricat afacerea, a plecat foarte jignita, atat de jignita incat m-am indoit de mine.
    Incredibil cat tupeu.

    RăspundețiȘtergere
  161. In era Internetului pe mobil, intrebari simple cu raspuns clar se pot pune: din ce oras esti, de pe ce strada, care e adresa in iasi unde trebuia sa ajungi, cum se numeste institutia? Lucruri usor de verificat pe un Google, daca nu le stiti pe dinafara. Daca vine si spune "nu ma credeti, acum trebuie sa verificati?". Pai... da!!

    RăspundețiȘtergere
  162. Sounds like heroin to me. Nu tipa, ci insulina ei...

    RăspundețiȘtergere
  163. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  164. Eu am patit-o pe Valea Oltului, cu un tip la fel de 'cumsecade', care ramasese fara benzina si avea copilul in masina (da, era si copilul acolo!). 100lei/ teapa

    RăspundețiȘtergere
  165. Hmmm, banuiesc ca intrebarea din final nu era chiar retorica, si nu am stat sa citesc toate mesajele ca sa vad daca nu sunt redundant. Si eu cred ca lucrurile au un scop, iar din asta se pot invata cateva chestii interesante: bunatatea, afabilitatea sunt calitati indiscutabile, si nu trebuiesc refulate, insa este esential sa fie insotite de discernamant, altfel pot fi exploatate usor. Daca ne gandim putin, o persoana onesta intr-o situatie aiurea nu prea se gandeste sa rezolve problema cerand sume mari de la necunoscuti, pentru ca pur-si-simplu are alte solutii la indemana. Mers la politie, cerut acces la un telefon, oricine are o ruda sau prieten care sa trimita de urgenta bani (fie si pe numele altcuiva), etc. Mai apoi, daca ti se fura toate actele intr-o tara straina, mersul la Iasi, la un workshop de psihologie, ca sa platesti o "taxa" devine o prioritate scazuta, nu? Intr-o nota mai practica, se recomanda (in cazurile cand cineva iti cere BANI ca sprijin) sa testezi umpic inopinat povestea (spuneai ca ai fost in Slovenia, si o rugai sa iti spuna cateva cuvinte, ca sa iti aduci aminte, o intrebai ce tip de insulina foloseste, "alfa" sau "beta", s.a.m.d.), si, in caz ca aveai ceva timp la dispozitie, ii cereai sa te insoteasca la ambasada Sloveniei, macar sa vezi daca stie unde e. Si daca vrea sa mearga...

    RăspundețiȘtergere
  166. sensul a fost sa-ti ia banii, logic. cine mai pune botul la povesti lacrimogene merita sa si-o ia.

    RăspundețiȘtergere
  167. “Mana intinsa care nu spune o poveste NU primeste pomana!” Replica celebra a filmului Filantropica spusa de maestrul Dinica.

    RăspundețiȘtergere
  168. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  169. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  170. Am ramas socata sa citesc ca se poate intampla asa ceva...oi fi eu mai naiva de felul meu, nu zic nu, dar dupa ce am citit toate comentariile lasate de voi...nupot sa nu ma intreb..de ce nu mergeti la politie?
    Cel mai probabil nu sunteti singurii care au patit-o desi...trebuie sa recunoastem, si asa, nu sunteti deloc putini.
    Am citit intr-un comentariu mai sus cum ca nu ii puteti face nimic, ca ati oferit de buna voie, da, dar a fost de buna voie intr-un cu totul alt scenariu decat cel adevarat, deci e inselaciune.
    Daca ar fi 2-3-5-10 prieteni, sunt sanse ca politia sa treaca cu vederea...dar aici sunteti mai multi de 10 si nu va cunoasteti intre voi...sansele sa fiti luati in serios sunt foarte mari.
    Chiar va sugerez si va rog, cu caldura, sa mergeti la politie si sa incercati sa opriti macar inselaciunea asta.
    Pentru ca, da, nu are numai efect local, nu va aduce doar voua un prejudiciu, ci tuturor celor care, la un moment dat, o sa aiba nevoie de ajutor si vor da peste persoane inselate in prealabil si deloc dispuse acum sa mai ajute...

    RăspundețiȘtergere
  171. Eu cu prietenul meu am fost abordati acum 2 saptamani, in Sibiu, de acelasi tip de care vorbeste Ciprian, care se da drept elvetian, vorbeste fluent franceza. A venit spre noi imediat ce am parcat masina, vazand ca avem numar de Franta, ne-a intrebat daca suntem francezi. Ne-a spus i s-au furat actele si ca a vorbit cu sotia lui ca sa ii trimeata bani prin western union, numai ca nu are pasaportul la el si nu are cum sa ridice banii. Noua ne-a zis ca i-ar trebui cam 10 litri de benzina ca sa ajunga la Ambasada Elvetiei din Bucuresti, si sa ii lasam o carte de vizita ca sa ne returneze banii. Cand ne-a vazut ca eram nesiguri, a vrut sa plece. L-am intrebat daca a fost la Politie si mi-a spus ca a stat 2 ore acolo, dar ca nu au cum sa il ajute cei de la Politie. Din pacate, am cazut in plasa lui, i-am dat 25 RON, cu toate ca am avut unele rezerve.

    RăspundețiȘtergere
  172. Pe vremea lui Ceausescu era un baiat de vreo 11-12 ani care cersea in zona Universitatii bani sa mearga la Patria la un film. Daca incercai sa-i dai 5 lei iti spunea: da' stiti ca la Patria ruleaza un film in doua serii. Eu i-am dat 8 lei, desi mi-am dat seama ca nu se va duce la film. Mi-a placut - era iset. Acuma insa se pare ca sint legiuni de cersetori "destepti".

    Dovediţi că nu sunteţi un robot ?!
    Pai n-am spus ca i-am dat bani ?! :)

    RăspundețiȘtergere
  173. Ca o ideee tipa respectiva m-a abordat exact in acelas mod acum doi ani prin ianuarie cand era viscol si frig..pe moment mi-a fost foarte mila de ea si sincer inca aveam mustrari de constiinta ca nu am stat macar de vb cu ea si nu am intrat undeva unde era cald .macar atat ajutor..eh asta e.eu am scapat totusi fara sa dau nimic.

    RăspundețiȘtergere
  174. Au aratat si la stiri, nu stiu daca este vorba despre aceeasi persoana dar, o batranica a fost cea care povestea exact aceeasi intamplare!

    RăspundețiȘtergere
  175. Ca o ideee tipa respectiva m-a abordat exact in acelas mod acum doi ani prin ianuarie cand era viscol si frig..pe moment mi-a fost foarte mila de ea si sincer inca aveam mustrari de constiinta ca nu am stat macar de vb cu ea si nu am intrat undeva unde era cald .macar atat ajutor..eh asta e.Eu am scapat fara sa dau nimic

    RăspundețiȘtergere
  176. Ca o ideee tipa respectiva m-a abordat exact in acelas mod acum doi ani prin ianuarie cand era viscol si frig..pe moment mi-a fost foarte mila de ea si sincer inca aveam mustrari de constiinta ca nu am stat macar de vb cu ea si nu am intrat undeva unde era cald .macar atat ajutor..eh asta e

    RăspundețiȘtergere
  177. Am intalnit-o si eu pe domnisoara.
    Pe scurt engleza, zicea ca e schizo si ca nimeni nu o asculta. Eu am ascultat-o si am crezut-o dar nu i-am dat bani.
    Locatie: centru vechi, cam prin aprilie.

    RăspundețiȘtergere
  178. o cunosc si eu.. sta in zona amzei..

    RăspundețiȘtergere
  179. in afara de tipa asta, am mai intilnit 2 tanti cu 2 alte povesti. ambele sint in virsta, una chiar simpatica foc. o poveste spune de furt in gara etc, cealalta ca tocmai i-a murit fiul in spital si are nevoie de bani sa il scoata de la morga sa-l inmorminteze [asta e foarte disperata si plingacioasa de fiecare data, un pic agresiva]. am intilnit-o o data la spitalul filantropia, a doua oara in fata universitatii de arte. te roaga sa suni la un anumit numar care probabil e cu suprataxa. am testat-o, am pretins ca suna si nu raspunde si a inceput sa urle ca mint, e imposibil, trebuie sa raspunda cineva :) orice poveste de felul asta CARE CERE BANI poate fi usor verificata: sigur, sunam la politie si te ajuta. doar priviti-le reactia :D

    RăspundețiȘtergere
  180. Nu ma pot abtine sa nu comentez. Fratica, stupid de stupid. Draga domnisoara, dumeavoastra cine va da bani degeaba pe strada? Macar nu i-ati dat si pantofii, poseta etc. Pe cuvant, eu o invitam si la mine sa ii dau de mancare, sarmana fiinta umana.
    Macar de o duceati la o sectie de politie, se descurcau ei cumva nu? Doar era cetatean strain. Incredibil.

    RăspundețiȘtergere
  181. hehe...o stiu si eu! Am intalnit-o la unirii spunandu-mi ca-i tr 30Euro pt benzina pana la Iasi, dar nu stia nici ce consum are si nici cati km sunt exact...asa ca m-am oferit sa sun la politie fiind jefuita si a disparut, spunand suparata: ''bad people, bad people" :-)...p.s. este din ex Iugoslavia, am pus-o sa vb in sarbeste :-))

    RăspundețiȘtergere
  182. asta iarna la romana. i-am spus ca joaca teatru impecabil si ca ar trebui sa dea la actorie.

    RăspundețiȘtergere
  183. What if....toţi suntem parte a celui mai mare experiment psihologic realizat vreodată (culmea, de facultatea de psihologie de la Iaşi!) şi domnişoara în cauză va prezenta o lucrare care va revoluţiona domeniul acesta? :))

    Lăsând gluma la o parte, Andreea, te întrebai care e sensul a ceea ce ţi s-a întâmplat? Uită-te la numărul de accesări, de share-uri pe diferitele reţele, la comentariile primite. A fost nevoie de tine ca să dai drumul unui robinet de mărturii care îi vor ajuta pe alţii să nu fie înşelaţi.

    Apropo, sunt din Braşov şi să ştiţi că încă n-a ajuns tipul cu motocicleta :))

    RăspundețiȘtergere
  184. http://www.romania-actualitati.ro/o_vorba_buna_118_teama_de_a_fi_generos-40769

    "Ce te împiedică să faci un bine? Lipsa de resurse, indiferenţa, egoismul? Acestea sunt cele mai frecvente obstacole în faţa generozităţii manifestate faţă de un străin.

    Mai există însă o piedică: teama. Ţi-e frică să nu fii escrocat de cel căruia îi faci un bine.

    Nu dai de pomană unui cerşetor pentru că îl suspectezi de escrocherie: cerşeşte nu pentru că nu poate să muncească ci pentru că e leneş şi face parte dintr-o reţea de cerşetori.

    Logica aceasta, de cele mai multe ori îndreptăţită, opreşte, însă, impulsul spre binefacere şi în faţa unui om pentru care cerşitul este chiar singurul mod de a supravieţui. Dar teama de a nu-ţi fi exploatată mila te face să reacţionezi ca în faţa unui escroc.

    O poveste arabă spune că un beduin, traversând deşertul pe cămilă, a întâlnit un om care i-a cerut să-l ia şi pe el până la prima localitate.
    Omul milos, l-a urcat pe străin pe cămila lui şi au mers împreună. La un moment dat, străinul cu o mişcare bruscă l-a aruncat jos de pe animal pe binefăcător şi a dat pinteni cămilei dispărând.

    Beduinul a strigat după hoţ: „Nu-mi pare rău că mi-ai furat animalul pentru că mai am multe cămile. Îmi pare rău, însă, că ai făcut în aşa fel încât, de acum înainte să fie mai greu pentru oricine să ajute un om întâlnit pe cale.”

    Adevărul e că orice furt sau înşelare face mai mult decât o pagubă materială. Alimentează teama oamenilor de a fi generoşi."

    RăspundețiȘtergere
  185. Am intalnit-o si eu pe acea domnisoara, intre Piata Rosseti si Teatrul National, acum o saptamana sau doua. Povestea difera putin... adica era din "Moldavia", vorbea aproximativ engleza si avea nevoie de numai 20 de euro :)
    Probabil ca din cauza ca limba vorbita in Moldova seamana incredibil de mult cu limba romana :D a fost greu sa ma las impresioat de engleza ei...

    RăspundețiȘtergere
  186. Am citit mai demult o poveste cu un campion de golf care dupa ce a castigat un turneu si pleca de la premiere cu cecul cu cu o suma consistenta si intalneste o femeie amarata cu un copil langa ea, care ii spune ca are un copil grav bolnav care trebuie urgent operat, dar nu dispune de nici un ban. Campionul sta, se gandeste si ii da cecul, profund impresionat de copilul bolnav. Dupa un timp, cateva ore, zile ... povesteste unui prieten ce ii s-a intamplat si acesta ii spune ca a fost escrocat. Pana aici seamana cu povestea ta. Atunci campionul, care avea o mina trista se insenineaza la fata si cu un zambet spune " Deci copilul nu este bolnav ?!" Se spune ca aceeasi poveste are intelesuri diferite pt oameni diferiti. Este esential ce inveti din asta. Iti pare bine ca femeia nu a fost jefuita? Iti pare rau dupa bani? Ai vrea sa ajuti alti oameni? Ai vrea sa inseli alti oameni sa iti recuperezi banii? :D Vrei pe cineva sa ii plangi pe umar ? :) Vrei sa te alini la gandul ca D-zeu iti va trimite inzecit? Te "consolezi" ca ai ajutat pe cineva dezinteresat. Oricare ar fi raspunsul tau, ia-l ca pe o lectie si mergi mai departe cu bucurie si o inima deschisa catre bunatate si omenie. Viata nu e dreapta, imi spun, si trebuie sa traiesc cu asta si incerc sa las ceva mai mult bine in urma mea... nu stiu cat imi reuseste, dar imi dau silinta. Numai bine! Rudi

    RăspundețiȘtergere
  187. Tipa asta a fost internata la Spitalul 9 acum aproximativ 3 saptamani-o luna. Am fost in vizita la o amica si am vazut-o acolo. Spunea ca este din Rep. Moldova, ca e traducator pe Engleza, a locuit in Iasi o perioada si acum sta undeva la Unirii.
    Ajunsese la balamuc pt ceva probleme legate de droguri. Din pacate nu imi mai amintesc numele ei

    RăspundețiȘtergere
  188. Cine da bani unui strain? Si marea ta concluzie: daca nu era romanca inseamna ca nu era hoata. C'mon unii chiar merita sa fie pacaliti...
    Vai de capul tau!

    RăspundețiȘtergere
  189. Aceeasi donsoara acum 1 luna in zona Maria Rosetti, doar ca a zis ca e din Franta. Mi-am dat seama ca e excroaca dar imi pare rau ca nu am luat la scuipati si un sut in cur.

    RăspundețiȘtergere
  190. aproximativ aceeasi poveste, aceeasi tema, aceeasi tipa, acum vreo luna in zona Budapesta/Marasesti, din pacate si eu am cazut in plasa!

    RăspundețiȘtergere